• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Turist i Chiang Mai

chiang mai wat prathat doi suthep

Chiang Mai er templer, jungel og eksotiske lukter og inntrykk. Men glem ikke at Chiang Mai nå har blitt en moderne by, som har sine brede avenyer, internasjonale fastfoodrestauranter og kjedehoteller. Til tross for dette, eller heldigvis om du vil, er byen likevel langt rimeligere enn de mer besøkte stedene i Thailand, som Phuket og Bangkok.

Det er fortsatt mulig å få et rom på 4 og 5-stjerners luksushotell ned til 300 - 400 kroner rommet, og en god og mettende middag på en restaurant for noen tiere i Gamlebyen i Chiang Mai.

By Catatonique - Own work, CC BY-SA 3.0


Shoppingen er også rimeligere enn Bangkok, da mange av varene er direkteimportert fra Myanmar, Laos og Kina. I områdene rundt finner du også flere fabrikker med egne utsalg. Typiske varer er keramikk, møbler, trevarer eller gull og smykker.

Nattmarkedet øst for Gamlebyen er også et must. Her finner du frukt, dyr, gullvarer, bøker, DVDer, souvernirer, solbriller, sko og mye annet.

Chiang Mai er et godt utgangspunkt for dagsturer til andre deler av Nord-Thailand. En av de mest populære rundturene er til ”Det Gyldne Triangel”. Grenseområdet mellom Thailand, Laos og Myanmar, hvor den mektige Mekong-elven flyter forbi, kalles for Det gyldne triangel. Hit kan du kjøre på 3-4 timer, ta et elvecruise på Mekong, shoppe på et marked i Laos og være tilbake i Chiang Mai til kvelds. Hvis du ikke velger å stoppe i nabobyen Chiang Rai underveis i stedet.

Andre populære ekskursjoner inkluderer elefantsafari, orkidéfarmer eller landsbyturer til Thailands fjellstammer, minoritetsgrupper som fortsatt lever primitivt og forholdsvis isolert. Besøk for eksempel Karen-folket, med sine karakteristiske lange halser, gradvis forlenget av ringer rundt nakke og hals.

Chiang Mai har dessuten over 300 templer, det viktigste og helligste er Wat Phrathat Doi Suthep fra 1383. Dette ligger på et fjell noen kilometer nordøst for Chiang Mai, hvor du også har en strålende utsikt ned mot byen.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.