• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Spise i Granada

granada jardines alberto

Granada er kjent som en av de beste tapas-byene i Spania. Det myldrer av gode tapas-restauranter i Granada.

Maten i Granada kjennetegnes av kortreiste lokale råvarer. Mye kommer fra fjellområdet nær Granada. Men mat hentes og bringes også fra havet, som tross alt ikke er langt unna.



Noen klassiske retter i Granada er salaten La Pipirrana (inneholder gjerne løk, tomat, olivenolje, kokte egg, gjerne litt fisk, kaldt kjøtt, eddik, pepper og hvitløk), las habas con jamon (som er bønner med skinke), La trotilla del Sacromonte (omelett med skinke) og naturligvis den kalde tomatsuppen gazpacho. På kake/dessertfronten så vil las Tortas de la Virgen og den karamellisert sukkerkaken la barreta være typisk for Granada.

Men Granada har mye annet spennende å by på i matveien også. Husk at Granada har vært under mange ulike kulturer, og det har naturlig nok påvirket maten også. Ikke minst mat fra Midt-Østen og Nord-Afrika.  Menyene er ofte fra Marokko, med blant annet cous cous, tradisjonell te og dessertkaker.

Granada har flust med restauranter, tapas-barer, samt såkalte teterias (som er arabiske te-hus) og alle typer barer. Husk også at Granada er en meget stor studentby. Dette gir ofte, som her i Granada, utslag i meget livlig uteliv og plenty av rimelige utesteder.

Noen utvalgte restauranter i Granada

Los Jardines de Zoraya

Noen ganger må man også oppleve et dinnershow med Flamenco. Og da er det beste valget Los Jardines de Zoraya som befinner seg i gaten Calle Panaderos, sentralt i Albaicin-kvarteret i Granada.

Los Jardines de Zoraya disker opp med enten herlige tre- eller firerettersmiddager til de to daglige (nattlige) flamencoshowene.

Bar Avila

Den tradisjonelle tapasrestauranten eller tapasbaren om du vil, lar vi Bar Avila representere. Restauranten har vært i Granda siden 1967 og du finner den i 16 Calle Verónica de la Virgen, som er rimelig sentralt midt i byen.

I Bar Avila kryr det som regel av folk, og du som dem, kommer for en øl, litt vin eller noe sterkere, og tapas.

Alameda

I den mer eksklusive enden av skalaen velger vi oss Alameda som ligger i gaten Rector Morata 3 i Granada. Det finnes flere Michelin-restauranter og naturligvis såkalte Michelin-anbefalte restauranter. slik som Alameda. Almeda er en gastrobar som byr på typisk Andalusisk mat, men med en moderne vri. Her får du også ulike fiskeretter av høy klasse.

Det beste er at du ikke blir blakk for prisene her er svært folkelige, kvaliteten tatt i betraktning.

Restaurante Jardines Alberto

Som en grønn oase finner du Restaurante Jardines Alberto (se bildet først i artikkelen) nær inngangen til Alhambra. Adressen er Paseo de la Sabica. Prisene skremmer ingen, og i hvert fall ikke når du tenker på kvaliteten på maten.

Restauranten er familiedrevet og ble startet på 1950-tallet av sønnen til den kjente maleren Ramón Carazo. Opprinnelig var det et partysted med Flamenco. I 1985 ble Carmen en restaurant.

Åpningstider er som regel fra 0900 til midnatt. Her får du både lunsj og middag. Søndager og mandager stenger Restaurante jardines Alberto kl 2030. 

Arriaga

Med den kanskje stiligste beliggenheten, det vil si toppen av Centro Cultural Memoria de Andalucia, finner du gourmet-restauranten Arriaga, som kanskje også er den beste og flotteste restauranten i Granada. Her er det ikke rimelig, men så får du Michelin-kvalitet. Og flott utsikt er inkludert.

Adressen til Arriaga er Av. De la Ciencia 2, ca. 1,5 kilometer utenfor sentrum ved forskningsparken.  NB! Arriaga er absolutt verdt et besøk, men holder stengt mandager. Dessuten serverer Arriaga kun lunsj på søndager og tirsdager. Lunsj er 1345 til 1530 og middag er 2045 til 2230. Bestill på forhånd.   

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.