• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Sport i Granada

granada sport sierra nevada

Granada er et perfekt sted for både å se sport og selv bedrive sport.  Med sin umiddelbare nærhet til fjellkjeden Sierra Nevada byr Granada på ypperlige utendørsaktiviteter sommer som vinter. Sykkelturer, jogging i vakker natur eller rett og slett en gåtur er med andre ord enkelt å få til.  Og om vinteren er det bare å nyte snøen!



Ski i Granada

Kun drøye halvtimen med buss fra Granada finner du skisenteret i Sierra Nevada, fjellkjeden som har det høyeste fjellet i innlandsspania. Sierra Nevada har arrangert VM i alpine grener så her er bakker og fasiliteter helt topp. For skientusiastene er det dessuten ordnet slik at enkelte bakker også er åpne til langt på natt. 

Fasilitetene inkluderer løskjøring, slalåm, snowboard, telemark og mye mer. Det er også restauranter og barer tilgjengelig, hvis du ønsker en pust fra bakken.

Granada byr dessuten på idrett i ypperste klasse hvis du ønsker å være tilskuer.

Fotball i Granada

Den mest populære idretten er nok fotball. Du er tross alt i Spania. Laget CF Granada er alles stolthet, og ofte er laget å se i Primea Division i Spania, hvor motstandere som FC Barcelona og Real Madrid må yte sitt ypperste for å få med seg poeng hjem til sine respektive byer. CF Granada har røde, hvite og blå hjemmedrakter (som flagget i Norge). 

Sør-Spania har en rekke storlag, så det er nær sagt regelmessige viktige kamper på Nuevo Estado los Cármenes, som hjemmebanen til CF Granada heter.  Nuevo Los Carmenes har en tilskuerkapasitet på 19.336 tilsuere. Du finner stadion like utenfor sentrum, ved Calle Pintor Manuel Maldonado

Basketball i Granada

Spania er en stormakt i Basketball og atmosfæren på kampene er formidabel. Granada har et godt lag i CB Granada. Hjemmekampene spiller CB Granada i Palacio Municipal de Deportes som ligger i Zaidín-distriktet, nærmere bestemt ved Avenida de Salvador Allende.

CB Granada har røde og sorte hjemmedrakter. Hjemmearenaen Palacio de Deportes tar 9000 mennesker. Her blir det trøkk!

Maraton i Granada

Det som markedsføres som "Verdens raskeste maraton" har sin målgang i Granada. Her starter man på 2605 meters høyde oppe i Sierra Nevada og kommer i mål i Granada, ca. 667 meter over havet. Nær sagt hele løypa har nedoverbakke.

Normalt er tidspunktet for maratonløpet sent i september. Her er det bare å melde seg på og sette en uslåelig personlig rekord. NB! Det er 18-års grense.

Golf i Granada

Er du golfinteressert så har du garantert hørt om spanske golfspillere som Severiano Ballesteros. Golf er stort i Spania, og det er nær sagt baner over hele landet. Noen av de aller beste golfbanene er å finne i nærheten av Granada. Vi foreslår følgende baner:

Granada Club de Golf
Ved Avda. Los Casarios, ca. 11 kilometer sør for Granada og en snau halvtimes kjøring finner du Granada Club de Golf. Banen er 18-hulls og gir fin utsikt mot fjellkjeden Sierra Nevada. Banen anses som forholdsvis enkel å spille, med unntak av hull 15 og 17.  Les mer om Granada Club de Golf her!

Club de Golf Los Moriscos
Ved Urb. Playa Granada, ca. 70 kilometer sør for Granada, helt ved kysten, finner du Club de Golf Los Moriscos. Dette er en 18-hulls bane som får flotte tilbakemeldinger. Kan med hell kombineres med badeliv ved stranden og middag med havutsikt. Les mer om Club de Golf Los Moriscos her!

Tyrefekting i Granada

Motstanden mot tyrefekting øker, men denne tradisjonen står fortsatt sterkt i Andalucia og Granada. Plaza de Toros er plassen hvor du finner Granadas tyrefektingsarena, en arena med lange aner. For deg som ikke er vant til denne "sporten" vil den ofte gi et sjokk, og det er ikke noe for de av dere som ikke tåler blod.

Uansett hva man måtte mene om tyrefekting må man beundre utøvernes ferdigheter. Det er heller ikke ofte man ser utøvere som opptrer med livet som innsats. Selv om det heldigvis er sjeldent menneskeliv går tapt.  For oksene er derimot sjebnen bestemt på forhånd. De overlever ikke.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.