• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Attraksjoner i Geneve

geneve jardin anglais

Geneve er parkenes by, så liker du gress og grønne parker så er Geneve byen for deg. Og vi legger til at promenaden langs den store innsjøen byr på mer enn parker, her er også hyggelige caféer og markeder. Den viktigste parken er antagelig den engelske hagen på østsiden av innsjøen, spesielt kjent for sin store blomsterklokke (se bildet over). Med tanke på at vi er i Sveits (klokkenes hjemland) så er det hele ganske så logisk, eller?

Foto: Jose Manuel - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0


Jet d'Eau Fountain

Hva er det største ikonet for Geneve? Jo, det er fontenen Jet d'Eau som spruter vannet høyest opp i luften av alle fontener i hele verden. Vi snakker 140 meter i været målt fra Genfersjøen.

Sankt Peter-katedralen

geneve cathedrale st pierre

Kirker med navnet Sankt Peter må besøkes. Det er gigantiske byggverk med fantastisk interiør. Foto: Σπάρτακος - Own work, CC BY-SA 3.0

Et enkelt holdepunkt med tanke på navigasjon i Geneve generelt, og gamlebyen spesielt, er den store katedralen på Cour Saint-Pierre (Sankt Peter). Sankt Peter-katedralen er den viktigste arkitektoniske bygningen i Geneve. Og antagelig også den eldste. Katedralen ble påbegynt så tidlig som i 1160 og med påfølgende arbeid i ca. 400 år så stod den fullt ferdig på midten av 1500-tallet.

Besøk det nordlige tårnet til Katedralen for praktfull utsikt over Geneve.

Reformasjonsmuren

Et monument som garantert gir deg minner er reformasjonsmuren i Parc de Bastions. Muren er et slags 100 meters tilbakeblikk over reformasjonen som har skjedd i den protestantiske kirke, og med det et viktig kulturelt innblikk for oss i vesten. Enorme statuer av alt fra Jean Calvi til John Knox.

Smurfebygningen

En artig severdighet er bygget Schtrumpfs (Smurfene) som befinner seg i Rue Louis-Favre 23-29. Målet til de tre arkitektene som står bak bygget var å skape den mest ukonvensjonelle bygningen som finnes. Resultatet har blitt noe som kan beskrives som møte mellom Gaudi og tegneserier fra Belgia.

Internasjonale Røde Kors-museum

Geneve er hovedsetet til Røde Kors og det var her Røde Kors ble grunnlagt.  Og hva er da mer naturlig enn at Geneve har et museum om Røde Kors?

Til Røde Kors-museet kommer man for å få et dypdykk i humanistisk handling, og museet byr på ettertanke og refleksjoner. Adressen er Avenue de la Paix 17. Stengt mandager.

Naturhistorisk museum

Enten man har med barn på ferien eller reiser alene, så er naturhistoriske museum ofte det man husker best fra reisen. Geneve har et flott historisk museum hvor du kan møte nær sagt alle dyr fra alle klodens "hjørner". Utstoppede varianter naturlig nok.

Adressen til Naturhistorisk museum i Geneve er Route de Malagnou. Stengt mandager.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.