Argentina

Reise til Argentina

ArgentinaHovedstad: Buenos Aires
Folketall: 40,301,927 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: - 4 timer
Valuta: Peso (ARS)
Offisielt språk: Spansk
Nasjonaldag: 25. mai
Religion: Romersk katolsk
Landegrenser: BoliviaBrasil, Chile, Paraguay og Uruguay
Styreform: Republikk
Klima: Argentina er et stort og langstrakt land med enorme forskjeller, fra nær tropisk i nord til sub-arktisk klima i sør med permafrost og isfjell. Buenos Aires har et mildt klima og kan besøkes året rundt, selv om bare sommermånedene desember til mars er virkelig varme. 

Argentina og landets historie

Argentina ble selvstendig fra Spania i 1810, og kulturen er i moderne tid preget av titusener av innvandrere fra Italia, spesielt i hovedstaden. Argentina har hatt sine problemer det siste århundret, med brutale militærdiktaturer, arbeidsledighet, Falklandskrigen, korrupsjon og en inflasjon som la landets økonomi i ruiner.

Men, argentinere er generelt ukuelige optimister og romantikere som ikke lar seg knekke uten videre, og nå peker omsider pilen opp igjen. Som følge av dette har både infrastruktur og antall tilbud til besøkende forbedret seg radikalt.Argentina som feriedestinasjon

Argentina er ikke blant nordmenns fremste feriemål, både på grunn av reisetiden og billettpriser på minst 7000 kroner. Men har du lyst til å oppleve noe utenom det vanlige, med vill og vakker natur i kombinasjon med høykultur, er dette absolutt en destinasjon du bør vurdere.

Hovedstaden Buenos Aires er også sør-Amerikas mest kontinentale og vestlig pregede by, så kultursjokket blir ikke stort. Argentina produserer også noen av verdens beste viner, og de ekstremt møre biffene er nesten verdt flybilletten alene.

Argentina er et stort land og kommunikasjonen er bra og rimelig, når det gjelder videre innenlands reise med både fly, buss og bil. Du burde likevel ha minst to uker tilgjengelig hvis du har lyst til å få et solid inntrykk av landet. Argentina kan besøkes hele året, selv om temperaturene er mest fristende fra november til april.

Argentinerne selv er svært vennlige og gjestfrie, selv om de færreste snakker engelsk utenfor de mest utpregede turiststedene i hovedstaden. Her holdes generelt et forrykende tempo, også på nattestid, men siestaen på ettermiddagen holdes fortsatt hellig.


Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange!