Belgia

brussel grandplace

Hovedstad: Brussel Belgia
Folketall: 10,392,226 (juli 2007)
Tidsforskjell fra Norge: ingen
Valuta: euro (EUR)
Offisielle språk: Flamsk, fransk og tysk
Nasjonaldag: 21. juli
Religion: Romersk katolsk
Landegrenser: FrankrikeTysklandLuxembourg og Nederland.
Styreform: Konstitusjonelt monarki
Klima: milde vintre, kjølige somre; regnfult, fuktig og skyet. Temperaturene går fra rundt -17ºC om vinteren til 37ºC om sommeren i de mest ekstreme tilfellene. Forskjellene mellom nord og sør er små.Belgia og landets historie

Belgia ble selvstendig fra Nederland i 1830. Landet var okkupert av Tyskland under begge verdenskrigene. Belgia har de siste femti årene utviklet seg til en moderne europeisk stat med avansert teknologi. Belgia er medlem av NATO og EU.

Det har kontinuerlig vært uoverensstemmelser mellom de flamsktalende belgierne i nord og de franskspråklige i sør. Dette har de siste årene medført endringer i grunnloven som nå formelt anerkjenner disse regionenes selvstyre.

Belgia som feriedestinasjon

Belgia blir dessverre lett oversett av turister fra Skandinavia som ikke kjenner til dette landets kulturelle skatter og interessante historie. Belgia har produsert noe av den beste kunsten gjennom tidene med kunstnere som Rubens og Breughel.

Belgia har dessuten mange flotte historiske byer, ikke minst BrüggeGhent og Brussel. I tillegg er landet fantastisk når det gjelder mat og drikke. Nasjonaldrikken er øl og Belgia byr på restauranter med Michelin-stjerner nær sagt i enhver by. Og liker du sjokolade og tegneserier vil du elske Belgia, og ikke minst Brussel.

Belgia er et lite land og kommunikasjonen er bra, både når det gjelder reise med tog, buss og bil. Med andre ord kan man enkelt oppleve landet fra nord til sør på relativt kort tid.

Folket i Belgia er en interessant mix av fransk eleganse og nederlandsk frihetstankegang og språkkunnskapene er generelt gode.

Belgia er en typisk destinasjon for byweekender og kan besøkes hele året, selv om temperaturene er mest fristende fra medio april til oktober.Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Reiseplaneten har svar på mange av disse spørsmålene!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.