Egypt

kairo sphinx giza

Hovedstad: KairoEgypt Flagg
Folketall: 88,5 millioner innbyggere (2015)
Tidsforskjell fra Norge: + 1 time vintertid, ingen tidsforskjell sommertid
Valuta: Egyptiske pund (EGP)
Offisielt språk: Arabisk
Nasjonaldag: 23. juli
Religion: 90% sunnimuslimer og 9% kristne
Landegrenser: Gaza, Israel, Libya og Sudan
Styreform: Republikk
Klima: Ørkenklima. Tørt og varmt, moderat temperatur om vinteren

Foto: CC BY-SA 3.0, WikipediaEgypt og landets historie

Etter to millennier under kolonimaktenes styre, fikk Egypt omsider sin selvstendighet tilbake, og sin første egyptiske leder siden faraoene, i 1953. Siden da har Egypt faktisk bare hatt tre presidenter.

Egypt er et av Afrikas mest folkerike land, med over 80 millioner innbyggere, og de aller fleste av disse bor langs landets livsnerve og verdens lengste elv, Nilen. Områdene vest for Nilen er hovedsakelig ørken. De viktigste inntektskildene er jordbruk, olje og turisme. Landet er kanskje mest kjent for sin oldtidssivilisasjon med sine faraoer, pyramidene og sfinxen, og for sine charterdestinasjoner med ypperlige dykkeforhold på Sinaihalvøya.

Egypt som feriedestinasjon

Med mindre du holder deg til turiststedene som Hughada og Sharm El Sheik, bør du være forberedt på et kraftig kultursjokk i møtet med Egypt. Landet er ikke spesielt tilrettelagt for turister, selv om mange snakker engelsk. Men det vil være et konstant og infernalsk mas fra selgere, taxisjåfører, guider og tiggere som ikke tar nei for et svar, spesielt hvis du beveger deg rundt på egenhånd. Hvis du derimot allerede er i følge med en guide, slipper du lettere unna.

Egypt har et godt utbygget nett for innenriksreiser, og du kommer deg greit rundt med både buss og tog, selv om du sikkert vil unngå de billigste klassene. Det er forholdsvis dyrt å fly i Egypt, så du bør heller forsøke å få med deg et cruise på Nilen.  Ellers er antagelig pyramidene den store turistmagneten. Ikke rart, underverk som de er. Kheopspyramiden eller Den store pyramiden i Giza som den også kalles, er imponerende 139 meter høy. Du finner den en times kjøring vest for Kairo. Det er også her du finner den 63,5 meter lange Sfinxen.

Egypterne er et stolt og gjestfritt folkeslag, og muslimer, noe turister bør respektere. Alkohol er ikke lett tilgjengelig utenom turiststedene. Du kan reise til Egypt når som helst på året, selv om temperaturene ved Middelhavskysten på vinteren ikke akkurat inviterer til bading. Kairo kan besøkes året rundt, og gir deg garantert et kultursjokk. Uansett er Egypt et land det er vanskelig å unngå å bli fascinert av.Nyttig reiseinformasjon

Det er mange ting man skal tenke på når man skal ut å reise. Trenger man visum for å reise dit? Må man ha vaksiner? Er det trange seter på flyet? Hva kan jeg ha med meg ombord på flyet? Spørsmålene er mange! Klikk her for svar på mange av disse spørsmålene.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.