• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

Hvor skal du reise når i Thailand

bangkok maeklong station

Thailand er til tross for en periode med politisk uro nordmenns favorittreisemål når det gjelder sol og bad. Og selv om du i prinsippet kan ha det fint uansett sted og tidspunkt i Thailand, så er det en fordel å vite hvor i landet det er best å feriere avhengig av sesong. Her får du tipsene for deg som drømmer om en Thailand-ferie!Regnsesesong når vi har sommerferie!

Fordelen med Thailand er at landet sjelden har ekstremvær, selv om den enorme elven Chao Phraya i Bangkok nå nylig (oktober 2010) har oversvømmet deler av millionbyen, Man kan f.eks. ikke sammenligne Thailand og deres ekstremvær med monsunperiodene i f.eks. India.

Den normale regnsesongen i Thailand er i perioden juli til oktober. Men regnsesong betyr ikke at det regner kontinuerlig. Regn med - bokstavelig talt - at det bøtter ned noen timer eller kortere, for så å klarne opp med varmt vær.

Som en hovedregel kan vi si at Thailand har tre sesonger. Disse er sommer, regn og vinter. Uansett årstid så er det varmt for oss nordmenn, med unntak av i fjellene i nord. Og helt sør i Thailand kan man knapt snakke om vinter, selv i Thailandsk målestokk.

Nord og nordøst i Thailand

Nord i Thailand, dvs. der du finner feriefavoritter som Chiang Mai, Chiang Rai og Mae Hong Son, har sin beste turistperiode fra november til februar. La oss også nevne april som en ypperlig besøksmåned pga Songkarn-festivalen.

Nord-Thailand, og spesielt hvis du er i fjellområdene, kan by på kjølig vær om vinteren, og det kan hende at temperaturen nærmer seg null grader om natten. Men ellers i nord er temperaturen varm nok, uten at det blir plagsomt hett om vinteren. Og dette er tiden hvor det blomstrer over alt!

Den nordøstlige delen av Thailand som inkluderer Buriram, Nong Khai og Nakhon Ratchasima, er også best i perioden november til og med februar.

Øst i Thailand

Østlige Thailand inkluderer feriefavoritter som Pattaya, Rayong, Koh Chang og regnes som best i perioden desember til og med mai. Ta gjerne vinterferien eller påskeferien her.

Pattaya som hadde et særdeles frynsete rykte for noen år siden, har blitt mye bedre. Og Koh Chang - eller fritt oversatt Elefantøya - er Thailands nest største øy i areal, og er perfekt for elefantridning, snorkling og late dager på flotte strender i påskeferien.Bangkok og nærområdene

Bangkok og den sentrale delen av Thailand som innbefatter Ayutthaya, Kanchanaburi og Hua Hin, har sin høysesong for turister i perioden november til april. Med andre ord er det ypperlig å feire nyttår i denne delen av Thailand. Fra april blir det gjerne svært varmt og 40 grader eller mer er ikke utenkelig.

Regnsesongen starter gjerne i mai og varer helt til oktober. Det betyr ikke at du skal unngå noen dager i Bangkok om sommeren. Men regn med sterk varme, og stadige regnskyll. Vi har selv hatt flere meget hyggelige sommerbesøk her, og Hua Hin er et langt bedre valg om sommeren enn f.eks. Phuket sør i Thailand.

Vestkysten og østkysten sør i Thailand

Sørlige Thailand og vestkysten, dvs. der du finner feriestedene Phuket, Krabi, Phi Phi Island og Phang-Nga, er best å besøke fra midten av november til og med april. Det er hit mange reiser for å ta juleferien og vinterferien.

Sørlige Thailand og østkysten, dvs. det området som inkluderer feriestedene Koh Samui og Koh Phangan, er best å besøke fra desember til og med juni. Det er også hit mange turoperatører anbefaler nordmenn å ta sommerferien sin.

Sterke havstrømmer ved Thailand
Husk at Thailand-gulfen ligger øst for sørlige Thailand, f.eks. der du finner Koh Samui, mens Andamanhavet ligger til på vestsiden, med f.eks. Phuket. Vestkysten har monsunperioder nær sagt regelmessig fra april og mai, til og med oktober. Det kan by på sterke havstrømmer, og båtturer til omkringliggende øyer kan bli betydelig skumlere enn hva du skulle ønske.

Thailandgulfen er roligere, og selv om man i prinsippet kan tilbringe tid på denne siden året rundt, så er den allminnelige oppfatningen at det er best fra desember til og med juni.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.