• Reiseplaneten

    Reiseplaneten

    Pur reiseglede!
  • 1

4 Grønne ferier

madrid puerta de atocha 1

For å ta ulempen med en gang. Det er dyrt å være miljøvenlig. I alle fall hvis vi sammenligner tog med lavkostfly. Men fordelene er mange. God samvittighet er en. Spennende opplevelser er en annen. Og ikke minst byr miljøvennligere ferier på nye og annerledes opplevelser. Bare det å ta tog på en lengre ferie er en opplevelse mange knapt nok erindrer hvordan var.

Photo by Daderot - Own work, Public Domain, https://commons.wikimediaVi har følgende spennende grønne reisetips!


1. Seilferie i Middelhavet eller Adriaterhavet

Drømmen for mange er luksuscruise i Karibien. Men det spørs om ikke seilferie i Middelhavet eller Adriaterhavet gir bedre opplevelser og en mer genuin følelse av luksus. Og ikke minst en mer miljøvennlig ferie. Du kan leie båt med venner eller andre eventyrlystne. Og skipper leier du samtidig hvis seilekunnskapene dine ikke er de beste.

Et ypperlig utgangspunkt er Split eller Rijeka i Kroatia

Det er langt rimeligere og mer miljøvenlig å fly til Kroatia eller Italia enn til Florida for Karibia-cruiset. Eller du kan ta Interrail og tog hele veien ned til Kroatias kyst. Og en seilbåt er langt mer miljøvennlig enn cruisebåt!

Båtleie koster fra 15000 kroner uken for seilbåt med 5 sengeplasser. Det finnes mange turoperatører som ordner med seilferie i Middelhavet og Adriaterhavet.

 

2. Tog til Paris og besøk i Disneyland

Fra Norge kan du ta toget til Paris. Fra Oslo koster billetten ca 2300 kroner tur og retur. Sovekupe kommer i tillegg, noe som er lurt siden turen tar nesten 30 timer. Men du kan forvente gode barnepriser. Bor du på østlandet kan du kanskje ta toget fra Gøteborg. Her er det mulig å spare penger.

Togturen er en reiseopplevelse i seg selv, og det er deilig å dorme til togvognenes søvndyssende melodi. Paris er en fantastisk flott by, som passer for alle kategorier av reisende. Toppen av lykke, hvis du har med barn, er å kombinere turen med Disneyland Paris. Les mer om Paris og Disneyland her !


3. Sykkelturer i Europa

Det er mange gode ferietilbud med sykkelturer. Med direkte fly til Frankrike, Spania og Italia, kan du gjøre ferien grønnere og hyggeligere ved å sykle. Provence, Andalucia og Toscana er tre områder med fantastisk natur og flotte sykkelruter fra hvert av landene som er nevnt.

Og det finnes flere dyktige arrangører som gjør alt for at din tur skal bli så hyggelig og opplevelsesrik som mulig. Du kan kontakte norske arrangører eller direkte på reisemålet.

4. Tog i Kina

Hvor mange av oss er det ikke som ønsker å besøke Kina? Og når vi først er der så vil vi jo gjerne oppleve mest mulig. Transibirske jernbane går fra Moskva til Beijing og kan erstatte deler av flyreisen. I tillegg skal du vite at jernbanenettet i Kina er godt utviklet og du kan gjerne ta toget fra Beijing til Xian eller Shanghai. Mulighetene er nesten uendelige og disse reisene byr på så utrolig mange flere opplevelser enn å hoppe på det ene innenriksflyet til det andre.

Tog er billig i Kina, så selv om du utvider ferien med 2 - 3 dager, så har du mest sannsynlig allikevel spart både lommebok og miljø. 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.