Forsidebilde SurfersBeach

Hydropark i Kiev

kiev01

Ta turen til Hydropark og Kiev. Ikke mange nordmenn kjenner til Kiev, selv om vi snakker om hovedstaden i Europas nest største land. Men det at du ikke kjenner byen betyr ikke at du skal avfeie Kiev som reisemål. Så lenge det er politisk stabilt i landet, finnes det knapt en storby som gir deg mer valuta for pengene! Med Wizzair fra Torp Sandefjord kommer du direkte til Kiev, og ofte til under 1000-lappen!



Kiev i Ukraina har nærmere 3 millioner innbyggere og endelig har det blitt langt enklere å komme seg hit fra Norge. Med direktefly fra Torp Sandefjord Lufthavn og billetter til utrolige priser er det mange som bør unne seg en tur til denne fascinerende byen. Og den er langt grønnere enn mange forestiller seg. Kiev har nemlig en rekke parker, noe som kommer godt med på varme sommer- og høstdager.

Hydropark – en gang Venezia på sitt værste

Hydropark er rett og slett et område bestående av noen øyer på elven Dnepr, en elv som på mange måter er opprinnelsen til Kiev. På Hydropark finner du hyggelig veier du kan spasere, tivoli med berg- og dalbaner for barna, masse underholdning og ikke minst sportsplasser hvor man kan være aktiv. På 1960-tallet var det en rekke oversvømmelser her, noe som gjorde at området Hydropark nå befinner seg på, ble kalt ' Venezia' på folkemunne. Siden har området blitt forsterket og ombygget etter alle kunstens regler.

Badeliv om dagen - uteliv om kvelden

Hydropark er knyttet til selve Kiev gjennom en 144 meter lang bro. Fra denne broen kan du rett som det er se lokale ungdommer hoppe ned i elven. Det behøver naturligvis ikke du gjøre. Da er det langt tryggere å besøke Hydroparks mange strender hvor du kan bade eller leie en båt og kose deg opp og ned elven. Og her er strender for homofile, nudister, barnefamilier, ungdommer etc. Og om kvelden er det ikke vanskelig å finne seg en hyggelig bar, en restaurant eller for den saks skyld nattklubber. Hydropark er rett og slett et hyggelig sted å tilbringe de siste varme høstdagene.