Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Bologna-reiseguidebanner

Hvis du kun har tenkt å oppholde deg i Bologna, vil du ikke trenge bil. Sentrum er lite, og bussystemet er effektivt og rimelig. Men med sin sentrale beliggenhet i det nordlige Italia er Bologna et ypperlig utgangspunkt for turer til andre steder. Innenfor et par timers kjøring har du flere svært interessante kulturbyer, du har badestrender og til og med et annet land, som du fint dekker på en dag.

Veinettet er dessuten av topp standard, og trafikkreglene er noenlunde de samme som vi er vant med i Norge, selv om italienerne kjører atskillig tøffere enn oss. Enkelte av sjåførene viser dødsforakt for både vikeplikt, fartsgrenser og fotgjengere, og parkering kan være både dyrt og vanskelig å oppdrive. De fleste store leiebilselskapene har kontorer både på flyplassen og i sentrum, og leieprisene er høyst overkommelige.



Leiebil AEGJØR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens største og ledende aktører på leiebiler.  Dette er stedet du gjør et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!


Firenze (99 kilometer)

Firenze er den største perlen i Toscana og renessansens sanne skattkammer. Firenze er en liten by som ikke skremmer deg som reisende, men samtidig er Firenze utrolig stor når det gjelder antall attraksjoner og opplevelser. Her står Michelangelos David-statue, og her finner du den berømte broen Ponte Vecchio [Les artikkel om Ponte Vecchio]. Har du ikke bil tilgjengelig, går det tog mellom Bologna og Firenze ca. hvert tjuende minutt, disse tar ca en time hver vei.
 

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Bologna, Italy"
to="Florence, Italy"}

Rimini (115 km)

Rimini har i en mannsalder vært Italias mest berømte badested, og hver sommer invaderes byen av titusener av soltilbedere. Her finner du rundt 40 kilometer med flotte, brede sandstrender, selv om mesteparten av disse tilhører hoteller eller private selskaper. I juli og august er det vanskelig å finne ledige hotellrom til en anstendig pris, selv om Rimini, med sine 135 000 innbyggere, har utrolige 1500 hoteller. Det går tog minst hver halvtime fra Bologna, og turen tar en drøy time.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Bologna, Italy"
to="Rimini, Italy"}

San Marino (130 kilometer)

Italia har to selvstendige stater innenfor sine grenser, Vatikanstaten og San Marino. Til San Marino kan du ikke fly eller ta tog, men det går busser flere ganger om dagen fra Rimini om du ikke har leiebil. Det er ikke veldig mye å se, kjøpe eller gjøre her, men det er jo morsomt å kunne gjøre seg lommekjent i et annet lands hovedstad på en halvtimes tid. Fin utsikt fra terrassene innerst i den gamle bydelen, som ligger spektakulært til på toppen av en bratt bakketopp. Unngå helst helgene, da oversvømmes San Marino av andre turister.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Borlogna, Italy"
to="San Marino, San Marino"}

Venezia (155 kilometer)

Ingen andre steder i Europa får du den umiddelbare følelsen av å ha reist 400 år tilbake i tiden så sterkt som i Venezia. Byen har knapt endret utseende siden 1600-tallet, og både biler, høyhus og neonskilt glimrer med sitt fravær. Venezia er anlagt på 118 øyer, den har rundt 400 broer og over 150 kanaler, med Grand Canal som «hovedgate».

Det kan anbefales å ta minst en overnatting i Venezia, da byen definitivt er verdt mer enn noen timers besøk. Om kvelden trenger du heller ikke gå i kø blant de 90 % av turistene som invaderer Venezia på dagtid. Det går dessuten tog til Venezia fra Bologna hver time, turen tar snaue to timer.

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Bologna, Italy"
to="Venice, Italy"}



 

------> Reiseguiden om Bologna fortsetter...

 {fcomments}