Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Spise i Malaga

malaga-elpimpi

Spansk mat er tapas og paella, gazpacho og salater. I Andalucia er tomatsuppen gazpacho, som serveres kald, en tradisjonell rett, og som serveres på en rekke restauranter.

Har du lyst til å smake gazpacho så foreslår vi restauranten Lo Gueno som er en rustikk restaurant med hvitløk hengende ned langs veggene. De byr selvsagt på en rekke andre Andaluciske spesialiteter også. Adressen er Calle Marin Garcia 9. Åpningstider fra 1200 til 2400. Vi legger også til at du selvsagt må smake churros når du er i Malaga. Du får dette flere steder i byen. Hva det er? Det er ristet brød dyppet i kaffe eller sjokolade.

Mat for både øyne og mave får du i fantastiske Mercado Atarazanas i gaten med samme navn. Og utenfor markedet er det mulighet å sette seg ned for å nyte en spansk smårett med noe godt i glasset. Mercado Atarazanas står ikke tilbake for f.eks. La Boqueria i Barcelona. Gaten Atarazanas er den gaten som tar deg fra Gamlebyen til forretningsbydelen i Malaga, og som sender deg rett til kjøpesenteret El Corte Ingles.

Stort sett er det en uformell atmosfære som preger restaurantene. Med det mener vi at de fleste spisestedene har en folkelig fremtoning. Du finner selvsagt noen svært eksklusive restauranter som byr det beste Europeiske kjøkkensjefer kan oppdrive. 

Cafe de Paris

Dersom du vil ha gourmet-mat og stive hovmester-bukk istedet for et jovialt "hei" i døra, så foreslår vi Café de Paris. Dette er en Michelin-restaurant og et av de beste spisestedene i hele Spania. Cafe de Paris har adressen Calle Vélez-Málaga, 8 og serverer lunsj fra 1300 til 1600 og middag fra 2000 til 2300. Restauranten holder stengt søndager.

Andre utvalgte restauranter i Malaga

El Tapeo de Cervantes

Når du er i Spania må du selvsagt spise tapas. Knapt nok noe sted i Malaga er bedre egnet enn El Tapeo de Cervantes i Calle Cárcer, 8, en gate litt nord i Malaga sentrum. Middag serveres fra 1930 til 2330 alle dager i uken med unntak av mandager hvor restauranten er stengt. El Tapeo de Cervantes er ikke blant de billigste restaurantene, men maten holder høy kvalitet. NB! El Tapeo de Cervantes har også åpent for lunsj, (1300 til 1530).


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Malaga - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Café Central

Er det mulig å finne et rimelig og koselig spisested med lange historiske aner i Malaga? Absolutt, og et av svarene er Café Central som er blant byens eldste caféer. Herlige pastaretter og andre enkle måltider får du her.

Og kaffe-elskere kommer til å like stedet spesielt godt. Åpent fra tidlig morgen til 2400 alle dager, med unntak av søndager som er stengt. Adressen er Plaza de la Constitucion. Klikk her for kart og omtaler av Café Central.

Bodega El Pimpi

El Pimpi er nærmest for en turistattraksjon å regne i Malaga. Ta en titt på veggene så forstår du hvorfor. Her er det også fra tid til annen oppvisning og show i flamencodansens ånd. Adressen til Bodega El Pimpi er Calle Granada 62. Åpent til 0200 alle ukedager!

Restaurante Terre Mie

Liker du italiensk mat så er restauranten Terre Mie i gaten Calle Molina Lario, 3 et ypperlig valg. Her er det så uformelt og enkelt som bare italienere får til, uten at det går utover atmosfære, sjarme eller kvalitet på mat. Hyggelige priser er det også.

Pizzaen er napoletansk, og hele restauranten bærer preg av Napoli. Terre Mie ligger midt i gamlebyen, så det er ofte at du må vente noen minutter på ledig bord. Men det er verdt det. Åpent fra 1230 til 0030 hele uken!

Turiststripa i Malaga

Er du på jakt etter god og kjent mat som passer hele storfamilien, så ta turen langs Paseo del Muelle Uno nede ved havnepromenaden. Her ligger turistrestaurantene på rekke rad. De tilbyr kjent mat fra all verdens kjøkken, ref. Indisk, mexicansk, gresk osv.

Uteliv i Malaga

Utelivet i Malaga er heftig. Og da tenker vi nødvendigvis ikke bare på de hundrevis av barene og pubene som både finnes på strendene og i det historiske sentrum. Nei, her er også trendy klubber og enorme diskoteker. Sala WengéCalle Santa Lucia kan stå som eksempel. Men er du godt voksen så bør du kanskje overlate dette podiet til ungdommen?

Bodegaer, tapasbarer og puber finner du nok av nær La Merced og gatene Calle Luis de Velazquez og Calle San Agustin.

Malagas beste takterrasse finner du hos AC Marriott Hotell i gaten Calle Cortina del Muelle, 1. Her kan du selvsagt året rundt hygge deg med gode drinker, også du som ikke bor på hotellet.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Malaga - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

 

------> Reiseguiden om Malaga fortsetter...