Reiseartikler

Spise i Valencia

valencia paella

Valencias innbyggere er voldsomt stolte over å være hjemstedet for Spanias mest kjente matrett, paella. Har du ikke smakt det før, er Valencia rette stedet å debutere. Og hvis du har, finn ut her hvordan det egentlig skal smake.Photo Av Jan Harenburg - own fotography, CC BY 3.0


Vær oppmerksom på at paella egentlig er en lunsjrett i Valenciaregionen. Mange restauranter serverer ikke paella som middagsrett om kveldene. Og hvis de gjør det, er det ofte oppvarmede rester fra tidligere på dagen.

Ordet paella er valentiansk for stekepanne, og forteller litt om hvordan denne retten tilberedes. Den baseres rundt kjøtt eller fisk, stekt i panne med grønnsaker, tilsatt ris, olivenolje og saffran. Og retten "ska"l tilberedes med vedovn, og ikke med elektrisitet eller gass.

Paella spises tradisjonelt på søndager, og tilberedes i store mengder i forbindelse med festivaler. Vil du prøve å lage paella selv, finner du en oppskrift på engelsk her.

Generelt om det å spise i Valencia

Husk at i Spania så spiser folk middag sent på kvelden. Lunsj er ofte mellom kl 1400 og 1600, og derfor blir det gjerne middag så sent som mellom klokken 2100 og midnatt, og mange av restaurantene åpner ikke for kvelden før 1900 eller 2000. De mest turistmessige områdene åpner imidlertid for middag tidligere, da de tilreisende gjerne har andre middagsvaner enn lokalbefolkningen i Valencia.

Du finner flere gode spisesteder i gågatene rundt Passeig Russafa like nord for togstasjonen og tyrefekterstadionen, rundt Plaza de la Reina, Plaza de la Virgen og i Calle Caballeros.

Noen utvalgte restauranter i Valencia

Vil du prøve å spise en bedre middag i lettere surrealistiske og vakre omgivelser, prøv undervannsrestauranten Submarino på Oceanographic, hvor fiskene svømmer rundt deg mens du spiser slektningene deres. Billig er det langt ifra, men det er en opplevelse du vil huske.

Submarino holder åpent alle dager i uken og tilbyr både lunsj og middag. NB! Middagserveringen skjer mellom 2100 og 2230.

Som en kontrast til Submarino er det billig å spise på en av Valencias eldste spisesteder, Bodega Casa Montaña som har aner tilbake til 1836. Den ligger i gaten Calle Josè Bennliure 69 i havnekvartalet Cabanyal øst for sentrum, og serverer fantastiske tapas til priser du blir i godt humør av i et stemningsfullt lokale.

Åpningstidene til Bodega Casa Montaña er 1300 til 1600 for lunsj og 1930 til 2330 for middag. Restauranten er åpen alle dager i uken.La Riuà
Få restauranter kan by på like rustikk sjarme som La Riuà i Valencia. Dessuten er maten av høy kvalitet. Den familiedrevne restauranten La Riuà vinner stadig priser som beste paella-restaurant og byr på langt over ti ulike versjoner av retten.

Addressen til La Riuà er Carrer del Mar, 27 i det historiske sentrum i Valencia. Åpningstidene er 1400 til 1615 for lunsj og 2100 til 2300 for middag. La Riuà er stengt mandager.

Spesialtips for lunsj i Valencia

La Pepica
Et strandbesøk frister alltid, og en tur til Playa la Malvarrosa bør og skal kombineres med paella hos La Pepica.

Er du så heldig at du får plass på berømte La Pepica så får du i tillegg til utsikt over Middelhavet mulighet til å spise herlig sjømatspaella eller vegetarvarianten. Her hos La Pepica har selveste Ernest Hemingway tilbragt dager og kvelder. Adressen er Paseo Neptuno 6. Åpningstidene er 1300 – 1530 for lunsj 2030 – 2200 for middag, syv dager i uken.

Uteliv i Valencia

Hvis du vil ut og smake på Valencias natteliv og lokale drikker, setter du kursen for Barrio del Carmen. Her finner du alt fra fasjonable designerbarer til punk-klubber. I gatene Calle Quart og Calle Caballeros, som går vestover fra Plaza de la Reina, vil de aller fleste finne et sted de trives på. På barene går det mest i øl, og de vanligste merkene er San Miguel og Cruzcampo. Vin drikkes til nesten ethvert måltid, men Valenciaregionen er på ingen måte blant Spanias fremste vinprodusenter.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.