Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Spise i Wien

wien cafe central 1

De siste 30 årene har Wiens spisesteder hatt en virkelig oppblomstring. Generelt drikkes det mye øl i Østerrike, og dessuten produseres det god vin. Spesielt er østerriksk hvitvin av høy kvalitet. Du finner mange gode kafeer og lokale restauranter i Wien, i tillegg til et stadig voksende antall asiatiske og indiske restauranter.

Den lokale maten er naturlig nok influert av land som Ungarn, Italia, Tyrkia og Tyskland. Fiskematen er sjelden av ypperste merke, naturlig nok siden landet ikke har egen kyststripe. Wienerschnitzel må du selvfølgelig prøve når du er i Wien. Det er panert kalvekjøtt med sitron. Pølseboder er det mange av, og de har god nattmat. Disse bodene heter Wurstelstand.

Vi må også nevne Wiens mange konditorier som er verdt å prøve. Slapp av med en kaffe og østerriksk eplekake, og du vil føle at verden er god. Det finnes også mange fine kaffehus. Forsøk Cafe Museum som åpnet i 1889 og som ligger i Friedrichstraße 6/Operngasse 7 nær Karlplatz.

De lokale barene, der du også kan spise, heter Beisels og finnes overalt. Dette er som regel familieeide restauranter der eieren selv skjenker øl og lager maten.

Noen anbefalte spisesteder i Wien

Figlmüller i gaten Wollzeile 5 ved Stephansplatz er flaggskiprestauranten til Figlmüller. Her får du Wiens største wienerschnitzel. Figlmüller holder vanligvis åpent fra 1100 til 2330 alle dager i uken.

Schweizerhaus i gaten Strasse des 1 Mai 116 (2. distrikt) er en typisk wienerrestaurant. Restauranten har også en hage, og prisene er behagelig lave. 

Schweizerhaus byr på typisk Tysk/østerrisk mat og atmosfære. Her snakker vi selvsagt mye øl, ikke bare i glass, men også i mat. Vi tenker f.eks. på Biersuppe og Budweiser Bierkraut. Ellers går det mye i kjøtt. Prøv Hintere Schweinsstelze eller Krautfleisch Nach art des hauses.

Schweizerhaus holder stort sett åpent fra 1100 til 2300. NB! Rimelige priser med tanke på store porsjoner mat.

Pizzeria Osteria da Giovanni
I Sigmundsgasse 14 finner du en av flere gode italienske restauranter i Wien. Som italienske restauranter er den uformell og har hyggelige priser. Menyen tilbyr tradisjonelle italienske retter som pizza, men også noen spesialiteter. Godt utvalg av vin.

NB! Ikke åpent for lunsj på hverdager. Åpner 1600 og stenger ca 2300.


Reiseplaneten redSjekk ut alt du bør vite om Wienerschnitzel!


Kafeer og konditorier

Konditorier og kafeer må prøves flere ganger når dere er i Wien. Og ikke bare brune varianter. Mange av Caféene og konditoriene i Wien er arkitektoniske mesterverk. Og det er gjerne bakverkene her også. Og vi skal ikke skjule at du også kan få mye morsomt å drikke. En lokal spesialitet på kaffehusene er Mokka gesprizt. Det er svart kaffe med konjakk!

Cafe Central i Wien

wien cafe central

Cafe Central er en turistattraksjon, men også et sted for genuint hyggelige opplevelser innen mat og drikke.
Photo:Clayton Tang - Own work, CC BY-SA 3.0, Link

Cafe Central befinner seg i Herrengasse 14 i "innere Stadt", og da forstår du at du befinner deg i distrikt 1. Cafe Central er lokalisert i Palais Ferstel og åpnet allerede i 1876.

Cafe Central ble raskt en møteplass for de intellektuelle i Wien og her har både Freud, Stalin, Hitler og Trotsky spist, drukket og diskutert. I lokalene til Central har revolusjoner blitt planlagt og vitenskapelige teorier frembragt, diskutert og forkastet.

Cafe Central kalles på folkemunne for "sjakkskolen" siden 2. etasje ofte har blitt benyttet til brettspillet. Cafe Central er på godt og vondt like mye en turistattraksjon som en Café i våre dager, men det er vanskelig å unngå et besøk hit i løpet av din reise til Wien.

Besøk også......

Old Bakehouse er konditoriet/kafeen som også er et museum. Adressen er Lange Gasse 34 (distrikt 8). Alternativt kan du forsøke Zartl i Rasumofskygasse 7 (distrikt 3). Her er det ofte konserter og høytlesning av poesi på kveldstid. Café Zartl er vanligvis åpent fra 0700 til 2200.

Demel er et av de beste konditoriene i Wien og ligger i Kohlmarkt 14 (1. distrikt). Her finner du alt av og med kalorier.


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Wien - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.