Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Turist i Kristiansand

kristiand 116

Kristiansand ligger på sørspissen av den norske kystlinjen, og har Norges behageligste klima. Byen ble grunnlagt av, og oppkalt etter, kong Christian IV i 1641, og ble anlagt i rennessansestil med regelmessig byplan. Denne delen kalles idag Kvadraturen, og er sentrum av Kristiansand.

Byens fremste handlegate og møtested er gågaten Markens gate.  De fleste av byens butikker, restauranter og utesteder ligger i nærheten av denne.

I umiddelbar nærhet til Markens finner du Øvre og Nedre Torv.  En stor plass hvor det er hyggelig å sitte på en uterestaurant og ikke minst kan man benytte muligheten til å ta en titt på Kristansand Domkrike. Den er fra 1686 og har et 75 meter høyt tårn.  Domkirken er et greit kjennemerke når du skal manøvrere deg frem fra andre deler av Kristiansand. Kirken har en nygotisk arkitektur og er en av flere flotte bygg i byen.  

Posebyen er en del av Kvadraturen, og er en svært sjarmerende bydel med gamle hvite trehus.Odderøya ved Kristiansand 

Om sommeren er halvøya Odderøya sør for sentrum av Kristiansand åsted for festivaler, men også fin til utflukter og bading. Odderøya byr naturlig nok på naturopplevelser, men også kultur i form av små gallerier samt matopplevelser på hyggelige kaféer.  Eller hva med en tur i motsatt retning for å besøke Ravnedalen kulturpark? Ravnedalen kulturpark ligger et drøyt kvarters gange fra sentrum av Kristiansand. Her finner du også det noe harry, men også folkelige kultstedet Café Generalen. Kjent for sine vafler og mange  arrangementer, herunder bingo og konserter.

Et alternativ sted å befinne seg i Kristansand er den flotte Bystranda med det nybygde praktbygget Aquarama.  Vi våger påstanden at dette er Norges fineste badeanlegg som inkluderer eget spa-anlegg og bademuligheter ute og inne. Bystranda har en flott sandstrand og med sandvolleyballbaner og lekeplass for barna som ekstra krydder.

Ønsker du å bli kjent i byen så kan en sightseeingtur med CityTrain være et alternativ. Turen er guidet og tar en snau halvtime. Billettpriser er 100 kroner dagen.  Du kan selvsagt kjøre flere turer hvis du ønsker det. Et greit sted å starte turen er der hvor gågaten Markens møter Torvet i sentrum av Kristiansand.

Transport

Buss er det naturlige transportmidlet hvis du ikke har egen bil. Kristiansand har hverken trikk eller t-bane. Men både Europaveiene E6, E39 og togbanen Sørlandsbanen passerer Kristiansand, og det går ferge til og fra Hirtshals i Danmark.

------> NEXT PAGE

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.