Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Attraksjoner i Kristiansand

kristiand festning

Christianholms festning

Christiansholm festning fra rundt 1672, og ble beordret bygget av Fredrik III. Rotunden har 5 meter tykke vegger. På vollen står gamle kanoner oppstilt.

Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Norge, og ligger et kvarters kjøring øst for sentrum. Dette er ikke bare en zoologisk hage, men også en fornøyelsespark og Temapark.  Alle vet vel at det er her barna møter selveste Kaptein Sabeltann. 

Kanonmuseet

På Kristiansand Kanonmuseum kan du bl.a. se verdens nest største kanon. Kanonmuseet ligger i Møvik sør for sentrum.

Sørlandets kunstmuseum

Sørlandets kunstmuseum ligger i Skippergata 24, og har hovedsakelig samtidskunst i sine faste utstillinger. I tillegg kommer spennende utstillinger av kunstnere fra hele verden som vises i en begrenset periode.

Botanisk hage og Naturmuseet

Agder Naturmuseum og Botaniske Hage ligger i Gimleveien 23, Gimle gård. Museet er det eneste naturhistoriske museet i landsdelen.  Museet ble startet opp i 1828, men har endret både navn og lokaliteter siden den gang.

I dag ligger Agder naturmuseum og botaniske hage på Gimle gård, der museet er i uthusbygningen og parken omkring utgjør den botanisk hagen.

Vest-Agder-museet

Vest-Agder-museet Kristiansand ble stiftet 1903, og er et friluftsmuseum med rundt 40 antikvariske bygninger i parkmessige omgivelser. Adressen er Vigeveien 22B.
 


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> Reiseguiden om Kristiansand fortsetter...