Reiseartikler

Salzburg

salzburg residenzplatz 1

Salzburg er en bildeskjønn by i passe stor størrelse som har sin beliggenhet i Østerrike, ikke langt fra Munchen i Tyskland. For mange turister er nok Salzburg mest kjent for å være fødestedet til Mozart, og for de litt eldre av oss, stedet hvor innspillingen av The Sound of Music skjedde.



Og på mange måter er det noe erke-østeriksk med Salzburg og dens historiske sentrum (Altstadt). Her finner du flott barokkarkitektur, 27 kirker og den storslåtte festningen Hohensalzburg. Og naturligvis med alpene som kulisser i bakgrunnen.

Det er ikke vanskelig å anbefale turister et besøk til Salzburg. Den passer like godt som base for utflukter som inkluderer fantastiske naturopplevelser, som for å oppleve de mange kulturelle fasetter som Salzburg byr på, ikke minst med tanke på musikk komponert av Mozart.

Salzburg ble naturlig nok hardt rystet av de alliertes bombing under 2. verdenskrig, men heldigvis ble mye av den opprinnelige bygningsmassen stående uberørt. Med andre ord har du i Salzburg en av de best bevarte byene med tanke på barokkarkitektur.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.