Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Spise i Firenze

firenze san lorenzo market 3

Regionen rundt Firenze har et variert kjøkken, og tradisjonelt er det enkle retter med de beste råvarene. Olivenolje, brød og ferske grønnsaker er faste ingredienser.Toppen for mange er retten fiorentina, et kjøttstykke fra kurasen chianina, som er verdenskjent for sin flotte kvalitet. Fiorentina kan kjøpes i enhver restaurant i Firenze.

Firenze og vin kan oppsummeres med Chianti. Det finnes i hovedsak fire typer Chianti-vin: Chianti Classico, Chianti Rufina, Chianti Colli Fiorentini og Chianti Montespertoli. Hva er din favoritt?

Vanligvis starter middagen i Italia kl. 2000, men i Firenze er det ikke uvanlig at restaurantene har middagen klar tidligere på grunn av alle turistene. Her er noen restauranter vi kan anbefale:

Giannino i San Lorenzo

Restauranten Giannino ligger i gaten Via Borgo San Lorenzo 33–37 i en bygning fra 1500-tallet. Giannino har mye toskansk mat på menyen, og ønsker du å spise den kjente florentinske biffstek fiorentina, er dette stedet. Det er mulig å booke bord online.

Restauranten ligger rett nord for Domen i Firenze og holder vanligvis åpent alle ukens dager fra 1100 til 2330.

La Pentola dell’Oro 

Du finner denne hyggelige restauranten "Pot of Gold" i gaten Via di Mezzo 24-26. La Pentola dell'Oro har blide servitører, og maten er rimelig, uten at det går nevneverdig ut over kvaliteten. Det er også billig vin her, så det er ikke uten grunn at dette er en restaurant som treffer hjertet til mange turister og studenter.

La Pentola dell'Oro tilbyr lunsj på hverdager (vanligvis fra 1200 til 1430) og åpner så kl 1900 til 2230. Middag serveres normalt hver dag uken gjennom. Gaten Via di Mezzo ligger nordøst i Firenze, ikke langt fra den jødiske synagogen.

Il Pizzaiuolo

I gaten Via dei Macci 113 finner du den beste pizzarestauranten i Firenze. I alle fall hvis du blander inn sjarme og atmosfære. Møt opp i god tid for det blir ofte fullt hos Il Pizzaiuolo! Vi ville aldri fortalt om dette stedet hvis ikke redaktøren hadde tvunget oss.

Il Pizzaiuolo rett nord for Santa Croce og holder åpent fra 1900 til 2400 alle dager med unntak av søndager når det er stengt. Du kan også få lunsj fra 1230 til 1500 (ikke søndager).Spesielle restauranter i Firenze:

Enoteca Pinchiorri

Har du god råd, kan du besøke Enoteca Pinchiorri, som ligger i gaten Via Ghilbellina 87 ikke langt fra Santa Croce. Dette er en av Italias beste restauranter med en av de flotteste vinkjellerne. Det skal visstnok være mer enn 70 000 viner her.

Fantastiske Enoteca Pinchiorri holder åpent fra 1930 til 2200 alle dager med unntak av søndager og mandager når det er stengt.

Ristorante La Reggia degli Etruschi

Denne restauranten ligger ikke i Firenze, men i Fiesole. Ikke fortvil; Fiesole ligger rett utenfor Firenze, og det er enkelt å ta en buss dit. Ristorante La Reggia har panoramautsikt og det beste av toscanske retter. Den er også godkjent som enoteca, som betyr at du får de beste vinene Italia har å by på. Adressen er Via San Francesco 18 i Fiesole.

Åpningstider for Ristorante La Reggia degli Etruschi er 1230 til 1400 for lunsj og 1900 til 2200 for middag. 

Beste isbar i Firenze

Få, om noen byer kan konkurrere med isbarene i Firenze. Den mest kjente, og kanskje den aller beste, er Vivoli i den lille gaten Via dell’Isola delle Stinche, 7 rett sør for Piazza Santa Croce. Vivoli har klart kunststykket å bli en turistattraksjon av seg selv. Vivoli er åpent fra 0730 til midnatt alle dager, unntatt mandager hvor det holdes stengt og søndager hvor det åpnes kl 0900.

NB! Det finnes flere andre iskrembarer som gjør Vivoli rangen stridig, så slapp av hvis du er på en annen kant av Firenze.

Uteliv i Firenze


Firenze byr på en mengde barer, og en del irske og "irske" puber. Flere steder byr på såkalt "apertivo" som betyr at du betaler for drikken og spiser gratis. Noen utvalgte favoritter på utelivsfronten i Firenze er:

FUK Cocktail bar

FUK sies å stå for Florence Unpopular Kafé og ligger i Santa Croce, nærmere bestemt i gaten Via Giuseppe Verdi 19.

FUK holder åpent alle dager i uken til 0200 på natten. Stedet er kjent for hyggelige bartendere som lager gode cocktails. Les mer og få kart til FUK her! 

The Joshua Tree Pub

Ikke langt fra jernbanestasjonen finner du den irske puben The Joshua Tree. Her finner du en rekke ulike ølsorter som seg hør og bør en pub. Atmosfæren er folkelig, og stemningen (og antall folk) øker utover kvelden.

The Joshua Tree Pub holder åpent fra 1100 til 0200 alle dager i uken. Adressen er Via della Scala 37. Les mer og få kart til The Joshua Tree her!

Harry's Bar

Det finnes en Harry's Bar her og der rundt om i Europa. Så også i Firenze. Ved Arnos nordlige bredde, nærmere bestemt ved Lungarno Amerigo Vespucci 22, ligger denne coctailbaren og restauranten. Her er det elegant, litt overpriset, men det må det være for å se og bli sett, om du forstår hva vi mener.

Harry's Bar er åpent fra 1200 til 2300 alle dager. Les mer og få kart til Harry's Bar her! 

Mayday Club

Ikke langt fra kjente Piazza della Signoria finner du baren Mayday Club som antagelig byr på Firenzes herligste drinker. Ja, vi snakker drinker i verdensklasse, og allikevel til priser som er til å leve med.

Mayday Club holder åpent til 0200 alle dager med unntak av søndager når den stenger ved midnatt og mandager hvor baren er stengt. NB! Mayday Club åpner vanligvis først klokken 2000.

Adressen til Mayday Club er Via Dante Alighieri, og du kan lese mer og få kart til Mayday Club her!

Diskoteker og nattklubber i Firenze

I de sene timer er Lungarno møtestedet for mange i Firenze. Området er fullt av puber, barer og lignende. Tenax i Via Pratese, 46 (et godt stykke vest for Firenze) er en kjent klubb for de seneste nattetimene fredager og lørdager, men det spørs om ikke det optimale for mange er klubben Yab, som har eksistert siden 1966.  Yab ligger sentralt i Firenze og åpner kl 1900 og stenger kl 0400. Stengt søndager og tirsdager. Adressen er Via dei Sassetti, 5.

Tenax er åpen fredager og lørdager, fra 2230 til veldig sent. NB! Det er ikke fullt om du kommer før midnatt. 

Et tredje kjent diskotek er Space Club som ligger sør for stasjonen Santa Maria Novella. Space Club åpner kl 2200 og stenger 0400, og har full trøkk alle ukens dager. Adressen til Space Club er Via Palazzuolo, 37.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.