Reiseartikler

Vietnamesiske restauranter har lenge vært et vanlig syn i Europa, så de fleste vet hva som venter dem når de setter seg til bords i Ho Chi Minh City. Det vietnamesiske kjøkkenet er dessuten sterkt influert av det franske, kinesiske og kambodsjanske, og kombinasjonen har gjort det til et av verdens beste. Forsøk for eksempel banh xeo, som er en rispannekake, innbakt med bønneskudd, kokt svinekjøtt og reker.

middag_vietnamKhan hoang-rettene stammer fra Sør-Vietnam og er ikke sterkt krydret. De er basert på sjømat eller fugl med forskjellige grønnsaker til.

Bun mam-rettene stammer fra Mekong-deltaet og er preget av påvirkningen fra Kambodsja. De serveres vanligvis i en bolle med pinner og består av ris, grønnsaker, svinekjøtt eller fisk og snegler.

Etter mange år under fransk kolonistyre har Ho Chi Minh City selvsagt også et betydelig antall franske restauranter. Og etter at grensene har åpnet seg og kommersialismen har gjort sitt inntog, kan du finne alt fra Western BBQ Restaurants og Kentucky Fried Chicken til kinesiske og thailandske restauranter.

Det skal ikke legges skjul på at vietnameserne spiser absolutt alt som kan krype, fly, svømme eller gå. Hunder, katter, gresshopper, slanger, mus, krokodiller eller apekatter – alt går ned på høykant. De aller fleste av oss blir vel ikke spesielt fristet, men du kan føle deg forholdsvis trygg på at innenfor Ho Chi Minh Citys grenser, på en restaurant med menyen på engelsk, er det minimal sjanse for uforvarende å sette Fido eller Pusur i halsen.