Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Turist i Kaunas

kaunas taubane2

Kaunas har sin beliggenhet nær sagt midt i Litauen og byen var i perioden 1922 og 1940 landets hovedstad. Byen har nylig fått oppgradert sin flyplass, men sjansen er kanskje like stor for at at du kommer hit med leiebil, med eller uten sjåfør fra den nåværende hovedstaden Vilnius

 

Kjører du bil selv fra Vilnius, så er et godt tips å parkere på en parkeringsplass med vakter. Det er nemlig ikke helt uvanlig at turister blir frastjålet sine biler.

Livsnerven i Kaunas er byens hovedgate, den 2 kilometer lange frihetsavenyen, eller Laisves aleja som den heter på det lokale språket. Går du frihetsavenyen hele veien tar du deg fra nybyen og den vakre kirken dedikert erkeengelen St. Mikael i øst, til gamlebyen i vest, hvor blant annet Kaunas rådhus ligger.  Nybyens viktigste og største torg heter Nepriklausomybes aikste og er obligatorisk å besøke for turister.

Langs Laisves aleja finner du alle typer butikker, spisesteder og en rekke severdigheter. Denne gaten er en av de lengste gågater i Europa og du får med deg alt fra Zoologisk museum, kirken St. Mikael og mye mer.

Det faktum at Kaunas består av bakker opp og bakker ned, gjør at man får gleden av å kjøre taubaner [se bildet først i artikkelen]. Og taubanene er ypperlige til å lokke barna med videre i sightseeingen, dersom du har slike i reisefølget. Du kjøper billetter inne i vognen av vognføreren eller ved inngangen til taubanen, og prisen er "slikk og ingenting".

Taubanen Aleksotas finner du på sydenden av Alesoto Tiltas, mens Taubanen Žaliakalnis tar deg til og fra Savanoriu og sentrum ved Putvinskio og Aušros. Sistnevnte tur er på om lag 140 meter. Begge turene, dersom du kjører oppover, leder til utsiktspunkter som byr på flott vy over Kaunas by.

Parker i Kaunas

kaunas park streetart

Kaunas har en del grøntområder, blant annet en botanisk hage som ligger ved gaten Žilibero 6. Den botaniske hagen er inndelt i temaer og gir interessant informasjon om blomster og planter. Ta f.eks. buss nummer 7 eller 12 fra Kaunas slott. Åpningstider 0900 til 1800.

Den største parken heter Ažuolynas og denne parken er kjent for sine kjempestore eiketrær, mer enn tre hundre år gamle. I denne parken finner du også dyrehagen til Kaunas, som forøvrig er den eneste ordentlige zoologisk have i Litauen.

Ažuolynas er mer enn en grønn oase for deg som vil ut av storbyen en varm sommerdag. Det er også åstedet for en rekke arrangementer, for eksempel konserter og danseoppvisninger. Ažuolynas ligger helt øst i Kaunas.

Turistkontorer i Kaunas

Ikke vær redd for å ta kontakt med turistkontoret for å få tips til hva du skal oppleve i byen. Du finner turistinformasjon i Laisves 36. Den er åpen alle dager i uken i høysesong, og ellers alle dager med unntak av søndager. Det finnes også turistinformasjon på flyplassen og ved slottet i Kaunas.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.