Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

aberdeen st machar s cathedral

Det finnes nok av kulturelle innslag i Aberdeen til å holde deg okkupert hele ferien. Og da har vi ikke inkludert sightseeing til de flotte, ja nærmest majestetiske skolene (Universitetene) som byen omgir seg med.  Dessuten har som du nå sikkert vet Aberdeen en rekke flotte parker og hageanlegg. Et besøkt til ett av disse er noe du absolutt må få med deg. 

"St Machar's cathedral with watch house - geograph.org.uk - 174651" by Martyn Gorman. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.


 


Aberdeen Maritime Museum

Dette museet ligger i Shiprow og gir et godt innblikk i Aberdeens maritime historie fra seilskuter til moderne olje- og gasseventyr. Du finner også en over 8 meter høy modell av en oljeplattform.

Musèet har gratis adgang fra 1000 til 1700 tirsdag til lørdag, og fra 1200 til 1500 på søndager. Stengt mandager. Les mer om Aberdeen Maritime Museum

Duthie Park

Denne parken har sine aner helt tilbake til 1881 og ligger ved nordbanken av elven Dee, ved Polmuir Road i Ferryhill. Aberdeen er svært kjent for sine fantastiske hager og parker og Duthie Parker en svært god representant for dette. Her er innendørs vinterhager, japanske hager, tennisbaner og bowlingbaner, fontener og statuer.

For barna er det en lekeplass og en innsjø hvor man kan leie en robåt eller mate svaner. Parken dekker et område på ca 180.000 kvadratmeter og er åpen hele året.

Marischal Museum

Marischal Museum er Universitetsmuseet for bildekunst, skotsk historie og arkeologi, blant annet fra gamle Egypt. Her finner du ca 80.000 gjenstander. Marischal Museet er kanskje det viktigste museet i selve Aberdeen by og åpnet så tidlig som 1786.  Museet holder til i flotte Marischal College som er en del av University of Aberdeen. Mer informasjon på hjemmesiden til Marischal Museum

Gordon Highlanders Museum

Er du interessert i militærhistorie så bør du ikke gå glipp av Gordon Highlanders Museum i gaten Viewfield Road. Ta buss nr 14 eller 15 fra Union Street. Museet er åpent tirsdag til lørdag fra 1000 til 1630 og søndager fra 1230 til 1630. Stengt mandager. Inngangsbilletten koster ca 45 kroner for voksne og 25 for barn. Mer informasjon på hjemmesiden.

St Machar's Cathadral

Dette er strengt tatt ikke en katedral, men en kirke, siden den ikke har vært sete for noen biskop siden den skotske reformasjonen i 1560. Det har stått en kirke her i over 1500 år, og idag brukes den både til konserter og gudstjenester. Fans av filmen Braveheart kan notere seg at etter at skottenes fremste nasjonalhelt William Wallace ble henrettet i London i 1305, ble kroppen hans delt opp og venstre ben sendt til Aberdeen, hvor det ble muret inn i kirkens vegger.

Adressen er The Chanonry, Old Aberdeen, og kirken er åpen fra 0900 til 1700 fra april til oktober, og fra 1000 til 1600 på vinteren.  Her kan du lese mer om kirken.

William Wallace-statuen

Braveheartfans kan heller ikke besøke Aberdeen uten å se denne statuen av William Wallace, som ble laget i 1888. Den står foran His Majesty's Theater, ved Union Terrace Gardens

His Majesty's Theater

His Majesty's Theater er det største teateret i nordøstre Skottland, og har plass til over 1400 tilskuere. Teateret hadde 100-årsjubileum i 2006, og huser stadig de største forestillingene i landet.  Adressen er Rosemount Viaduct.

Satrosphere

Dette er et teknologisenter hvor de besøkende kan delta i eksperimenter som skal øke deres forståelse og interesse for vitenskap. Inngangsbilletten koster ca 60 kroner for voksne og 50 kroner for barn.

Satrosphere er åpent tirsdag til søndag fra 1000 til 1700. Satrosphere ligger ti minutters gange fra sentrum, i The Tramsheds i 179 Constitution Street.

Codonas Amusement Park

Besøker du Beach Boulevard ved havneområdet finner du Skottlands største fornøyelsespark. Her er alt av karuseller, pariserhjul, tømmerrenner og frydefulle opplevelser.  Åpent de fleste dager mellom påske og oktober, fra 1100 til 1800 i helgene og fra 1200 til 1600 på ukedager. Heldagsbilletten koster drøye 100 kroner.

Art Gallery

Hele Aberdeens stolthet er Art Gallery som ligger i en vakker bygning i gaten Schoolhill. Museet huser en rekke flotte kunstgjenstander. Her er alt fra skotsk til internasjonal kunst, og du vil se kunst som spenner fra det klassiske til det moderne. Her er mer enn bildekunst, også håndverkskunst og sølvsmykker er utstilt.

Art Gallery holder åpent alle dager fra 1000 til 1700 med unntak av mandager, og søndager åpner det fra kl. 1400. Museet er gratis.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> Reiseguiden om Aberdeen fortsetter...