Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Spise i Aten

aten gresk salat

De fleste av oss har et visst forhold til gresk mat, og har prøvd både moussaka og souvlaki. Men et fullstendig gresk måltid består gjerne av flere små forretter, en hovedrett med grillet lam eller geitekjøtt, gjerne i en stuing, eventuelt fisk, med grønnsaker og salat. Desserten består ofte av ost eller søte kaker gjennomtrukket med honning.Selv om det ikke er mange vegetarianere i Hellas, og heller ikke mange rene vegatarrestauranter, så vil det allikevel finnes alternativer for deg som ikke spiser kjøtt. De ortodokse grekerne faster tradisjonelt på onsdager og fredager, og mange restauranter, spesielt utenfor de større byene, serverer kun vegatarretter disse dagene.

Den greske matkulturen er ganske radikalt forskjellig fra den norske. Gjennomsnittsgrekeren spiser nesten ikke frokost, men en kraftig lunsj utpå dagen. Middagen kommer sjelden på bordet før etter 2100. Av denne grunn holder mange restauranter stengt på ettermiddagen, og åpner først fra 2000 og utover. Middagen skal man bruke lang tid på, med vin og raki til.

Plaka-distriktet i Aten

aten plaka uteservering

Skal du ut og spise i Aten, behøver du ikke lete lenge etter en restaurant hvis du drar til Plaka-distriktet. Her vrimler det av både spisesteder og barer. Mange er riktignok rettet utelukkende mot turister, med ikke altfor stort fokus på det gastronomiske, så se etter et sted med flere grekere enn skandinaver.

Blant Atens bedre restauranter kan vi nevne Hermion i Pandrossou 15. Langt ifra byens rimeligste sted, men vel verdt noen ekstra euro.

Monastiraki i Aten

Plaka er et flott område, men prisene er ofte høyere enn andre bydeler på grunn av alle turistene. Hvis du vil prøve noe mer lokalt og autentisk, så oppsøk bydelen Monastiraki, hvor det kan få servert kvalitetsmat til en svært rimelig penge i de mange tavernas i gatene rundt hovedtorget, Plateia Monastirakou

Spesielle restauranter i Aten

Dinner in the Sky

Dette er en opplevelse du bare må oppleve er påstanden fra mange turister i Aten. En middag på Dinner in the Sky er ikke billig. Men du får panoramautsikt over Aten og Akropolis. Menyen er fast og koster ca 1500 kroner. Men med spisebordet 40 meter opp i luften får du et måltid som du ikke har opplevd før.

Adressen er Technopolis, som ligger vest for Akropolis og nær parken "Ermou og Pireos". Åpningstidene er 1900 til 2300 alle dager. Det anbefales (naturligvis) å reservere bord på forhånd. Klikk her for hjemmesiden til Dinner in the Sky

Klimataria Ταβέρνα Κληματαριά

Restauranten Klimataria er en familierestaurant med aner tilbake til 1927. Her får du gresk mat, gresk dans og gresk musikk. Snadder hos Klimataria er selvsagt grilltallerken (tis orsas) med god vin til. Prisene er også hyggelige hos Klimataria.

Adressen er Pl. Theatrou 2, som ligger nær loppemarkedet i Monastiraki. Du kan hente kart og lese mer om Tavern Klimataria her
Åpningstidene er fra 1200 til 0200 alle dager/netter.

Drikkevarer i Aten

Ingen land i Europa har produsert vin lenger enn grekerne, og deres vinhistorie kan spores minst 6500 år tilbake. Den mest kjente er nok den hvite Retsinavinen med en karakteristisk furusmak, som har blitt produsert i over 2700 år.

Du vil sikkert også komme over den greske nasjonaldrikken ouzo. Dette anisbrennevinet serveres ofte som apertif før et måltid, men drikkes sjelden etterpå. Da er det mer vin som gjelder.

Det produseres to merker øl i Hellas, Alpha og Mythos, og begge er velsmakende, lyse pilsnerøl. De allestedsværende Carlsberg, Heineken og Amstel er også tilgjengelig overalt.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.