Forsidebilde SurfersBeach

Reiseartikler

Sport i Aten

Hellas og sport vil for evig og alltid først og fremst bli assiosiert med de olympiske leker, som opprinnelig ble arrangert i Olympia fra 776 f.Kr. til 393 e.Kr. Den moderne varianten ble arrangert første gang i Aten i 1896. Også i 1906 og 2004 var Aten vertskap.Fotball i Aten

Grekerne er fanatiske når det gjelder fotball. Et av de største øyeblikkene i gresk idretthistorie kom i 2004 da Hellas mot alle odds ble Europamestere. Er du fotballinteressert, bør du prøve å få opplevd den elektriske stemningen på tribunene når et av Atens topplag spiller kamp. De største er AEK, Panathinaikos og Panionios.

AEK står for Athlitiki Enosis Konstantinoupoleos, og ble dannet i 1924 av greske flyktninger fra Istanbul, som den gang het Konstantinopel. Det er nå en av Hellas mest suksessrike klubber, med 11 greske serietitler, 13 cupmesterskap og stadige opptredener i Champions League.

De spiller sine hjemmekamper på 71000-seteren Olympic Stadion, hvor Champions League-finalen i 2007 ble spilt.

Panathinaikos sin hjemmebane er til sammenligning en liten stadion. Den heter Apostolos Nikolaidis og tar 16620 tilskuere, men dette var i mange år det greske landslagets hjemmebane.  Panathinaikos har 19 seriemesterskap og 16 cuptitler å slå i bordet med, og har vært i kvartfinalen i Champions League. Vår egen Erik Mykland har spilt her.

Panionios FC er den eldste av alle greske toppklubber, og ble dannet i Izmir i Tyrkia i 1890. Sammenlignet med de andre to, har ikke Panionios vunnet stort. Men de har vært i toppserien gjennom nesten hele sin eksistens. Deres hjemmekamper er på Panionios Stadion i bydelen Nea Smyrni (Nye Izmir), som tar 11700 tilskuere.

Vi nevner også det greske storlaget Olympiacos, som hører hjemme i Pireus, like utenfor Aten. De har vært det dominerende laget i gresk fotball siden 1950-tallet, med hele 35 seriemesterskap.

Golf i Aten

Golf har ingen store tradisjoner i Hellas, og det finnes ikke mange gode baner i landet. Men populariteten har vokst de siste årene. Like sør for Aten, i forstaden Glyfada ligger Glyfada Golf Course, en 18-hulls bane med par 73 som huset World Cup i 1979. Green fee på rundt 410 kroner.  Biltur fra sentrum av Aten til Glyfada Golf Course tar ca 20 minutter uteom rush-trafikken.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.