Forsidebilde SurfersBeach

The Billionairs på Sardinia

porto cervo billionairs 7

Noen steder er turistfeller.  Atter andre steder er kanskje noe du bare fjernt har hørt om. Og drømmer om, og som virker som en fjern mulighet. Vi har besøkt nær alt i Italia. Et av de vakreste stedene er Middelhavets nest største øy Sardinia. Blått hav, vakre strender og.... et prisnivå som endrer seg fra rimelig til uendelig!

Denne artikkelen tar deg til sistnevnte! (Men du kan også ha råd til det, bare les videre).

Glem influencere, bloggere og kjendiser fra Se og Hør. Bli med oss til et sted som koster svette, tårer og litt mer penger, men som samtidig gir innpass hos fiffen. Og da snakker vi om den virkelige fiffen, jetsetten, top of the pop osv. Vi snakker om en restaurant og nattklubb med det mer eller mindre kledelige navnet Billionairs!

Vi besøker The Billionairs på Sardinia

Etter en lang dag ved hotellets basseng, for ingen vanlige turister har råd til å ligge på strandstoler ved stranden i Porto Cervo (Sardinia). Vi tar deg med til det klokkeelsettet når tiden for middag nærmer seg. 

Denne gangen var restaurantbesøket booket på the Billionairs. Wow, les navnet en gang til, the Billionairs". Vi snakker porto Cervo og Sardinia, jet set og "det glade liv".

Taxi, Lamborghini eller Jaguar

 porto cervo billionairs 6

Etter en lang dag på hotellet (med frokost og lunsj), tok vi en dusj, kledde oss "kule", men samtidig litt "casual", og reiste til stranden Spiaggia del Grande Pevero. En helt OK strand, Utsikten til yachter i størrelseorden Oslo Rådhus la ingen demper på humøret. Dog skal det sies at pulsen økte litt med tanke på hva som kunne møte oss på The Billionairs. 

Prisen på strandstoler på Spiaggia del Grande Pevero koster 2000 kroner dagen hvis du vil ligge på første linje mot stranden. Det medførte naturlig nok at vi ikke var så hippe på å sole oss. Det skal imidlertid sies at hvis du var fornøyd med å ligge litt lenger bak så fikk du 500 kroner i rabatt.  Dette faktum fikk imidlertid ikke oss til å endre vår beslutning om å droppe strandstoler før middag. Da var det enklere å ta et glass vin på strandbaren til normale priser.

Første møte med Billionairs!

Vi hadde booket bord ved første bordsetning. Fordelen var at det ikke var noe problem å få bord. Og vi slapp naturlig nok å bli sammenlignet i døren med Vogue-forsidepiker (og menn). Synet som møtte oss utenfor restauranten var (naturligvis) et utall Ferrarier, Lamborghinier og Porscher. 

Tabben vi gjorde var selvfølgelig at vi valgte å gå til restauranten fra stranden. Det betydde en stigning høyere enn Galdhøgpiggen, legg til 35 varmegrader, og det hjalp selvfølelig ikke at vi var kledd for middag. Resultatet var selvsagt at klærne var gjennomsvette, og at all påført deoderant ikke lenger virket når vi sto foran inngangsdøren og forsøkte å se ut som en ordenlig VIP.

Men selv til fots ble vi bukket inn av en butler som ikke ga inntrykk av at vi var norske amatører. Antagelig var vi de første som kom gående opp til restauranten siden sist noen fra Norge var dumme nok til å benytte apostelenes hester opp til de rikes Mekka.

Dog skal det sies at den arabiske sheiken som kom omtrent samtidig med oss, og som hadde et betydelig yngre følge enn undertegnede, og nei, det var ikke hans barn, ble gitt mer opperksomhet enn oss.

Uansett, vi ble plassert i baren for en bobler-apretiff, før vi fikk velge bord. Der var det herlig luftkondisjonert, og oi, jammen var det ikke noen barnefamilier her også. Kanskje var det Bennetton-familien som hadde med barna som hadde en tidlig middag til 7000 kroner som spiste før oss?

porto cervo billionairs 2

Menyen på the Billionairs

Menyen, ja vi hadde lest denne på forhånd, har en rekke retter, og de spenner fra dyrt til kjempedyrt. Vi valgte det trygge, dvs. en pizza til ca. 500 kroner. Den var god. Faktisk ekstremt god. Ikke akkurat at vi hadde trodd noe annet. Men alt sto faktisk til forventingene. Dog skal det sies at en Pizza ikke skal koste så mye, men.... alt annet ble litt i overkant hvis du skjønner.

Vinen holdt normal prisklasse. Det er fordelen med å være norsk. Vi blir aldri sjokkert med alkoholpriser, kanskje med unntak av strippebarer i Tyskland. Selv på de dyreste restaurantene klarer å sjokkere en nordmann når det gjelder alkolholpriser.

Salg mellom rettene

Mellom måltidene kom en kjekkas og skulle selge oss klokker og smykker. Vi snakker ikke om en tilfeldig migrant, men en som er ansatt i restauranten. Med en minstepris på rundt 10.000 kroner gjelder det bare å late som om tilbudet er under vår verdighet. Småpenger med andre ord. Vår nabo (fra Saudi-Ariabia) kjøpte en klokke til sin borddame, men vi lot oss ikke påvirke av det.

Kjendiser på The Billionairs

Det som egentlig er spennende med The Billionairs er selvfølgelig kjendisene. Og de kommer senere på kvelden. Fordelen med å spise middag her er at du kommer rett inn på discoen hvis du vil. Og da møter du supermodeller, de beste (og kjekkeste) fotballspillerne i Europa. Totti, Naomi Cambell og diverse Formel-1 kjørere er faste gjester om sommeren, til orientering. Dog skal det sies at ingen av de nevnte var der når vi spiste.

Vår hyggelige kelner fortalte at vi glatt må vente 4-5 timer for å møte kjendisene. Med tanke på at vi en slik ventetid også inkluderer en 4-6 drinker á 300 kroner, lot vi kjendisspottingen vente til en annen ferie, og en ferie hvor vi har dypere lommer.

porto cervo billionairs 5

Stille og rolig på The Billionairs når vi ankommer. Men stilig er det!

Vi valgte på godt norsk manér å fullføre måltidet. Det inkluderte enkel dessert, pluss kaffe og en god avec. Når tallerkner ble ryddet inn, og klokken hadde nærmet seg 1900, så opplevde vi at nyinkomne damenr introduserte seg i restauranten. Vi snakker 180 cm og høye hæler i tillegg. Livvakter ryddet plass, fotografer var på plass og plutselig var det ikke lenger Proseco tilgjengelig, kun Champagne.

porto cervo billionairs 3

Reiseplanetens utsendte kler veggen på The Billionairs like godt som alle andre!

Vi takket for oss, men det skal sies at vi ble innstendig bedt om å bli værende av en hyggelig fyr, (som antagelig var på lønnsnivå med oss). Men vi avsluttet kvelden med et obligarisk bilde på "insta-veggen" til the Billionairs og bestilte taxi. Veien var kort tilbake til hverdagen.

 

IMAGE Artcar Festival i Berkeley
Primo oktober er det tid for den årlige bilkunstfestivalen i Berkeley, California. Er du litt frelst på ting som inneholder en motor, enten det nå er i biler eller motorsykler, så har du din himmel her. Du kan si hva du vil om USA, men de elsker biler og motorsykler!  Art Cars festivals... Read More...
IMAGE Beerbiking i Amsterdam
Noen vil ha party hele tiden. Og i Amsterdam er dette fullt mulig. Også mens du sykler. "Beerbiking" er en attraksjon enkelte elsker, og som andre gjør alt de kan for å forby! En annerledes sightseeing! Tenk deg en gjeng på 10 stykker syklende. Mest ligner det en rullende kro, der langbord med... Read More...
IMAGE Boneyard i Tucson
  Alle flyplasskirkegårders mor finner du Tucson Arizona  Hvor blir de av, de mange flyene som blir satt på bakken for godt? Jo, de samles på enorme gravplasser med sine likesinnede. Her finner du gamle militærfly, cargo-fly og ordinære rutefly, side om side, og de dekker enorme... Read More...
IMAGE Cotswold Olympiske leker
Selvsagt finner vi noe rart i Storbritannia og da spesielt til England. Denne gang i Cotswold, Chipping Campden i Gloucestershir County. Her har 'the Cotswolds' blitt avholdt siden 1612. Det er flere forskjellige "grener", hvor leggsparking er en av de mest populære. I tillegg til de sportslige... Read More...
IMAGE De minste hotellene i verden
Har du hørt om kapselhotell i Tokyo?  Kunne du tenke deg å bo på et hotell hvor rommet er to kvadratmeter? Og hvor naborommet er boksen over deg? Hvorfor ikke teste et kapselhotell på neste ferie? Enkelte har sammenlignet det med å våkne opp i et kapselhotell med scenene fra Stanley Kubricks... Read More...
IMAGE Det ultimate feriekicket!
Ekstreme aktiviteter brer om seg og folk gjør mer og mer for å synes i mengden og føle vissheten om å ha gjort noe unikt. Det være seg klatreekspedisjoner på Mount Everest, senkes ned i bur for å komme nærmest mulig hvithaien i Sør-Afrika og tilsvarende store sprell. Et fellestrekk er at... Read More...
IMAGE Djevelens Museum i Kaunas
Rundt om i verden finnes mye rart, og selv våre nære ferieland i Baltikum har noen underlige varianter av turistattraksjoner. Eller hva sier du til å utforske Djevelens museum i Litauen? Bli med på en liten dagsutflukt til Kaunas, Litauens gamle hovedstad, ca 100 kilometer vest for Vilnius.... Read More...
IMAGE Dykke med hai i Bangkok
Thailand har blitt et vanlig reisemål for nordmenn og det er ikke få mennesker som tilbringer en dag eller tre i Bangkok til eller fra en av landets mange flotte badedestinasjoner. Og synes du shoppingsentrene ikke byr på nok spenning så forslår vi at du besøker Siam Ocean world neste gang!... Read More...
IMAGE Edinburgh - Bokstavelig talt litt foran
Det kongelige slottet troner storslått over hovedstaden i Skottland. I Edinburgh trenger du knapt knipe med øynene for å se for deg riddere i rustninger og middelaldermarkeder. Samtidig har Edinburgh en moderne side med shopping og futuristisk arkitektur. Nytt og gammelt, side om side.  ... Read More...
IMAGE Fantastiske Bay to Breakers i San Francisco
Glem alle andre gateløp. I alle fall hvis du egentlig ikke liker å løpe, men allikevel skulle ønske at du kunne skryte på deg deltakelse i et internasjonalt "løp".  Løsningen er å få startnummer til Bay to Breakers i San Francisco. Tidspunktet er normalt medio mai, og flere enn... Read More...
IMAGE Haxey Hood - Crazy rugby i England
Haxey Hood er en opplevelse alle som har sansen for Storbritannia og dens galskap og historie bør få med seg. Her kjempes det i rugbylignende former, mann mot mann og by mot by. Det er en flere hundre år gammel tradisjon som tar plass et lite stykke utenfor Manchester og Nottingham hvert år i... Read More...
IMAGE Heart Attack Grill
  Noen ting må bare oppleves. I alle fall når slagordet er "Help us fight Anorexia". Du vet det er farlig, men fristelsen blir for stor. Slik er det med Heart Attack Grill, the home of the Duble bypass burger! Photo: by Alexander Blecher, blecher.info. Licensed under CC BY-SA 4.0 via... Read More...
IMAGE Helsprø festivaler i India
India er et fascinerende land. Her kombineres mystikk og overtro med ritualer i en salig blanding, og ting som for oss virker helt sprøtt, gjennomføres med største alvor og innlevingsevne. Reiseplaneten gir deg her en oversikt over de aller mest spektakulære og forunderlige festivalene du kan... Read More...
IMAGE Helsprøtt besøk på Maeklong Railway Market
Den lille stasjonsbyen Mae Klong (også kalt Samut Songkhram) ligger drøye 70 kilometer - og med det en drøy times biltur, eller en totimers togtur - sydvest for Bangkok. Photo: "Maeklong station" by kamezukakofun - 投稿者が撮影. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons. Midt i byen,... Read More...
IMAGE Houseattack i Wien
Helsprøtt i Wien House Attack Dette huset i Wien (Østerrike) er laget av den kjente, dyktige og "smågale" skulptøren Erwin Wurm og ble åpnet 19. oktober 2006. Målsettingen med bygningens utforming var å lage et symbol for de små daglige hendelser og sjelelig føde. Du finner dette "opp- og... Read More...
IMAGE Hva skjer i februar?
Februar, eller februum for de som kan sin latin, har sitt navn etter ritualet Februa som ble holdt 15. februar etter den gamle romerske kalenderen. Litt morsomt er det at årets første måneder, (januar og februar), ble de siste månedene som ble med i den romerske kalenderen fordi romerne... Read More...
IMAGE Kingda Ka utenfor New York er verdens farligste berg- og dalbane
Kingda Ka - kanskje verdens råeste berg- og dalbane. I alle fall er det den farligste.  Det er i alle fall vanskelig å tenke seg noen verre! Det er nå en gang slik at vi stadig vekk hører at det største, raskeste, farligste, beste og største finnes i USA. Og når det gjelder Berg- og... Read More...
IMAGE Mahalaxmi Dhobi - verdens største menneskelige vaskemaskin
Det finnes noen attraksjoner og severdigheter som vi aldri glemmer. Noen av disse attraksjonene har hverken mål eller intensjon om å bli en attraksjon - eller å være en attraksjon. Mhalaxmi Dhobi i Mumbai i India er en slik. Bli med til verdens største menneskelige vaskemaskin. Her ved... Read More...
IMAGE Penisrestauranten i Beijing
At man kan spise mye rart i Kina er noe alle vet. Frister det med en penis- og testikkelrestaurant i hovedstaden Beijing?  Restauranten har blitt "verdenskjent", og noen hevder dessuten at det faktisk smaker greit... Drikke slangeblod i Kina! Du skal ikke ha reist mange ganger rundt i Kina... Read More...
IMAGE Reiseartikler - Crazy Verden
De helt sprø ferieopplevelsene Bli kjent med de morsomste, sprøeste, rareste, mest spennende og kule attraksjonene og severdighetene i hele verden. Les våre reiseartikler og bli kjent med alle de galeste attraksjonene. Du kommer til å ønske at ferien startet i morgen. Og se ikke bort fra at... Read More...
IMAGE Stratosphere Las Vegas - verdens høyeste og råeste tivoli!
Er du lei av karusellene på Tusenfryd utenfor Oslo, Tivoli (København) eller Liseberg? (Gøteborg) Hvorfor ikke teste noe av det råeste i verden i stedet? Kan vi lokke med en karusell 270 meter over bakken? Ikke overraskende finner du åstedet for begivenheten i Las Vegas! Stratosphere Las Vegas... Read More...
IMAGE Sveriges underligste hotell
Dette har du ikke sett maken til.  At svensker er rare vet vi i Norge, men noen ganger kan det være bra også. Ikke minst når det gjelder overnatting.  I Sverige kan du bo over alt.  Her får du et lite utvalg av underlige, rare, morsomme og spennende overnattingsprosjekter i vårt... Read More...
IMAGE Svømmetur i dødsburet i Darwin
Kunne du tenke deg å svømme sammen med noen enorme beist av krokodiller?  Du kan hvis du vil ta sjansen på nærkontakt med enorme krokodiller. For i Darwin i Australia finnes det nemlig en park som har "dødsburet" som sin hovedattraksjon. Så er du adrealinsøkende så tar du... Read More...
IMAGE Sykkelheisen Trampe i Trondheim
Trondheim kjemper om å være blant de mest sykkelvennlige byene i Norge. Det største bidraget til dette er nok  sykkelheisen Trampe. Selv om Trampe har blitt til CycloCablo! Er du turist i Trondheim, så lei deg en sykkel og test ut "nye Trampe" da vel. Trondheim i Norge er ikke akkurat... Read More...
IMAGE Tunfisk-kasting i Port Lincoln
Er du god til å kaste ting?  Kombiner det med en ferie til Australia! Det er nok Australia som har de fleste underlige festivalene i januar, kanskje fordi de har sommer dernede på denne tiden av året? I Port Lincoln er det i alle fall i perioden 23. januar til 26. januar konkurranse i... Read More...
IMAGE Verdens villeste klatrevegg
Nederland er i sannhet et land av eventyrere og sportsheltene er mange. Og de kan langt mer enn å gå fort på skøyter. De kan klatre også. Kanskje er det ikke så rart at det omtrent flateste landet i verden har konstruert verdens antagelig høyeste frittstående klatrevegg?... Read More...