Boneyard i Tucson

 

Boneyard DaquellaManera

Alle flyplasskirkegårders mor finner du Tucson Arizona 

Hvor blir de av, de mange flyene som blir satt på bakken for godt? Jo, de samles på enorme gravplasser med sine likesinnede. Her finner du gamle militærfly, cargo-fly og ordinære rutefly, side om side, og de dekker enorme landområder.

Naturligvis finner du de største "flykirkegårdene" i USA, og da gjerne i den sydvestlige delen av landet. I ørkenen er det nemlig så tørt at man slipper korrosjon av metaller.

(foto: Daquella Manera, CC-lisens) 

Pima Air & Space Museum

Ikke langt unna Tucson, Arizona finner du en av de mest omfattende gravplassene for utrangerte militære fly. Det offisielle navnet er 309th Aerospace Maintenance and Regeneration Group (AMARG), men på folkemunne kalles den bare for "The Boneyard".

Her ligger enorme B-52 bombefly på rekke og rad, og en haug, nær sagt bokstavelig talt, med andre kampfly. Noen opp til 60 år gamle, andre betydelig yngre.

Flyene som befinner seg på slike gravplasser blir i de fleste tilfeller strippet for alt brukbart, f.eks. motorer, elektronikk og tilsvarende. Dette blir gjerne til reservedeler for fly som fortsatt tjenestegjør i luften. Ikke sjeldent til land i Afrika eller Asia.Museet Pima Air & Space Museum arrangerer turer som tar deg gjennom flykirkegården til United States Air Force, med all informasjon du trenger. Og bestill tidlig!  Disse turene er utsolgt lang tid i forveien. 

Pima Air & Space Museum befinner seg i 6000 E. Valencia Road, Tucson i Arizona, og holder åpent fra 0900 til 1700. Inngangspris er ca 100 kroner for voksne. Regn med 50 kroner ekstra for å få bli med rundt på The Boneyard.  Husk pass hvis du ønsker omvisning på "kirkegården".

air-tickets-icon
Klikk her for beste flypriser!

 

Hvordan finne frem?

The Boneyard befinner seg rett sørøst for Tucson, Arizona, ikke langt fra Saguaro National Park. Her er du ganske nøyaktig 800 kilometer sørøst for Los Angeles i California. Veien fra LA til Tucson er utmerket, og en kjøretur tar ca 8 timer. Lei en bil, eller fly mellom LA og Tucson.

Det er fint mulig å fly via noen mellomlandinger fra Norge til Tucson International Airport, f.eks. med Delta eller United Airlines, men vi tror nok de aller fleste først og fremst tar turen til Los Angeles.

bestbuyKlikk her for beste pris på leiebil!

 

 

Skriv ut kart og detaljert kjørerute mellom Los Angeles og Tucson i Arizona. 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.