Når skandalehotellene blir turistattraksjoner

Los Angeles BeverlyHillsHotel

Det finnes en lang liste med hoteller som er kjent for skandaler, dårlig oppførsel fra rockemusikere og andre kjendiser og diverse historiske begivenheter. Og selv om hotellene har en historie med nakenhet, drap og selvmord, narkotikabruk og demontering av hotellrom, flokker gjerne turistene dit for å få søke kilden til sine helters og skurkers brokete fortid.

Foto: Markus Solberg (flickr) - CC-lisensMange kjente skandalehotell i USA

En ferie til USA er mer tilgjengelig enn noensinne grunnet billige flybilletter og historisk lav dollarkurs. Vi har sett på noen utvalgte «skandalehoteller» i kjente storbyer. Kanskje du skal tilbringe en natt eller to på noen av disse? Så har du garantert noe å snakke om når du kommer hjem.

Beverly Hills Hotel

Skal du til Los Angeles, og har god råd, kan du ta en overnatting på sagnomsuste Beverly Hills hotell . Hotellet åpnet så tidlig som i 1912 og kalles på folkemunne rett og slett for "The Hotel"! 

Den eksentriske milliardæren Howard Huges brukte millioner av dollar på et opphold lenger enn 10 år her. Etter sigende ble mye av tiden benyttet til å se filmer så og si naken, kun drappert med noen rosa hotellservietter. 

Adressen er 9461 Sunset Boulevard.

Andaz West Hollywood

Axl Rose brukte mye tid på hoteller i Los Angeles og ikke minst hans matlaging på West Hollywoods Continental Hyatt House (nå heter hotellet Andaz West Hollywod ) ble viden kjent da han kastet grillmat fra balkongen til mengden av fans utenfor.

Hotellet var på 60- og 70-tallet fast tilholdssted for rockelegender, den gang under navnene Continental Hyatt House og Hyatt on Sunset. Årsaken var naturlig nok nærheten til den legendariske baren Whisky a Go Go. Hotellet hadde kallenavnet Riot House og Rolling Stones, The Who og Led Zeppelin har naturligvis bodd her.

Adressen er 8401 Sunset Boulevard.

Hotel Chelsea i New York

På 1970-tallet var knapt noe større og skumlere enn Sex Pistols. Og verstingen var Sid Vicious. Han bodde på rom nr 100 på Hotel Chelsea i New York sammen med sin kjæreste. Hun ble funnet knivstukket til døde på gulvet. Fortsatt diskuteres det om det var mord eller selvmord. Uansett, Sid selv døde av en overdose etter å ha blitt løslatt mot kausjon. 

Hotel Chelsea, som forøvrig ligger rett ved Empire State Building, har vært valget for en rekke celebriteter. Vi nevner kort Janis Joplin, Leonard Cohen, Bob Dylan og Jimi Hendrix.

Adressen er 222 West 23rd Street.

Mayflower Hotel

Tar du turen til USAs hovedstad Washington D.C. kan Renaissance Mayflower hotel være et sted å overnatte. Så sent som i 2008 ble New Yorks guvernør Eliot Spitzer avslørt her i en ganske så makaber situasjon, knyttet til en prostitusjonsring.

Hvis du vil tilbringe natten på samme rom som Spitzer, så skal det være nr 871. Dette store og kjente hotellet har adressen 1127 Connecticut Avenue. Og for ordens skyld, saken med Spitzer har til og med fått sin egen wikipediaside.

 
To kjente hoteller i medienes søkelys i Europa

Hotel Adlon Kempinski i Berlin

Dette hotellet er til tross for flott beliggenhet Berlin, og utsøkt luksus og utmerket service, mest kjent for at det var her Michael Jackson holdt sin nyfødte sønn utenfor balkongen til skrekkblandet fryd for menneskemengden under. Han bodde forøvrig på Presidentsuiten i Hotel Adlon Kempinski , noe som er de færreste forunt. Adressen er Unter Den Linden 77.

l'Hôtel de Medicis

Betydelig billigere er l'Hôtel de Medicis i Paris.  Prisen er under 200 kroner natten. Men så er hotellet enkelt og uten spesielle fasiliteter. Men dette er et hotell som ble benyttet av selveste Jim Morrison i The Doors.

Du kan ta inn på dette hotellet i dag og føle eimen fra 70-tallet og Morrison. Men trøst deg med at det faktisk ser betydelig bedre ut i dag enn på den tiden. Men billig er det fortsatt. Adressen er 214 Rue St. Jacques.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.