Forsidebilde SurfersBeach

Hvordan spise sushi?

cagliari art of shushi

Må jeg spise sushi med pinner? Kan jeg bruke hendene eller er kniv og gaffel et alternativ? Og hva kan blandes? Eller skal kanskje ingrediensene som følger et sushimåltid spises hver for seg?

Ikke så rent få spiser (og liker) sushi. Denne japanske matretten har spredt seg som ild i tørt gress verden rundt. Det samme har renomèet til matretten. Det er ikke mange årene siden det var umulig for en sushi-restaurant å få Michelin-stjerner. Nå er noen av verdens aller beste restauranter sushi-restauranter og Tokyo har fortjent nok blitt verdens gourmet-by.

Men, hvordan spiser man egentlig sushi? Selvsagt via munnen, men finnes det en tradisjonell måte å spise det på? Hvordan foretrekker f.eks. en av de beste sushi-kokkene å spise sushi?

For eksempel er det ikke helt uvanlig å se «nybegynnere» stikke pinnene ned i risen eller ta en stor bit av wasabien. Sistnevnte gjerne etterfulgt av tårer i øynene og tanker om at sushi ikke akkurat var deres favorittrett. Det er nok av tabber å gjøre.

Hva er egentlig sushi?

Sushi er ikke (vi gjentar - ikke!) rå fisk. Riktig nok er rå fisk en ingrediens i sushi, men retten er reellt sett noe annet. Sushi er rett og slett ris blandet med eddik med ulike toppinger.

Får du kun rå fisk så har du fått noe som heter sashimi. Det er også vanlig å få sultet ingefær (gari) soyasaus (murasaki) og naturligvis ris med topping.

Se videofilmen under for et vellykket måltid sushi

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

De beste tapasrestaurantene i Madrid

TapasenBarcelona

Ber du 100 mennesker tenke på spansk mat så vil vi tro det er en klar overvekt av tapas i folks hoder.

Men selv om folk flest har hørt om tapas, og det faktum at tapas er tilgjengelig over alt i Spania, så er det ikke alle som er like sikre hvordan man bestiller det og hva man skal be om.

Eller for den saks skyld hvor man finner de beste tapas-barene.

Photo: Elemaki -CC BY 3.0



Hva er tapas?

En småmorsom forklaring av bakgrunnen til tapas, og ordet tapas, er følgende: Tapas kommer av det spanske verbet tapar som betyr "å dekke/kle". En 'Tapa' var opprinnelig noe "gratis" som ble plassert over vinglasset eller drinken for å "dekke det" for støv, fluer og andre innsekter.

I Madrid vil du fortsatt finne en del barer som serverer tapas fritt til et glass øl eller vin, selv om vanlig praksis nå er at du bestiller maten på egen tallerken.

Reiseplaneten redHent din egen spanskparlør hos Reiseplaneten

 

Det finnes mengder av tapas-varianter, og prisene varierer fra en drøy euro til langt over 10 euro. Du drikker vin, øl og/eller vann til maten. Be gjerne om brød til hvis det ikke står på menyen.

Det som er spennende med tapas er at du faktisk kan samle delikatesser fra nær sagt hele det spanske kjøkken på din tallerken og finne frem til dine favoritter. Og du behøver ikke spise alt hvis du får noe du ikke liker.

Er dere en gjeng som går ut sammen vil dere kunne få et stort antall tapasvarianter, og det er både gøy og godt å eksperimentere seg frem til sine personlige favoritter.

De fleste barene stiller ut rettene slik at kundene med selvsyn kan se utvalget, uten å måtte spørre kelneren om alt på menyen. Og det gjør jo alt så mye enklere.

Et utvalg av de beste tapasbarene i Madrid

Euskal Etxea

En av de beste tapas-barene i Madrid hevdes å være Euskal Etxea (du kan gjerne uttale navnet som El "Choco"). Her er kjøkkenet baskisk og tapasrettene er mangfoldig. Alt fra ansjos, bakt løk blandet med geiteost, bakte epler, i tillegg til mer tradisjonelle råvarer inkluderes i tapasrettene her.

Atmosfæren er folkelig og beliggenheten er flott. Adressen er Calle Jovellanos 3, (ta metrolinjen til stasjonen Sevilla). Inn kommer du ved å benytte kjellerinngangen til den vakre baskiske kulturbygningen.

Åpningstidene til Euskal Etxea er fra 0930 til midnatt alle dager, med unntak av søndager som er stengt og lørdager hvor man åpner klokken 1100.

La Escondida

Madrid Plaza Mayor Tapas bar

Om fotografiet er fra La Escondida eller ikke (husker vi ikke :-). Tapas nær Plaza Mayour er i alle fall riktig. Foto: Brian Snelson - Flickr: CC BY 2.0


Hvis du ikke reiser på lavbudsjett så er det verdt å prøve ut La Escondida 500 meter fra Plaza Mayor. Til Plaza Mayor kommer "alle" turister, men denne lille tapasbaren som ofte byr på live-musikk er ikke en turistfelle for det, med unntak av at prisene er høye.

Det er nesten alltid masse folk her, så legg vekk norsk beskjedenhet og klem deg inn. Utvalget av ost er meget bra. Forsøk 'Torta al Casar.

Adressen til Taberna La Escondida er Plaza Puerta Cerrada 6.

La Castela

Vi elsker Retiroparken i Madrid og før man tar turen dit for å slappe av (og fordøye maten) foreslår vi at du besøker tapasbaren La Castela i gaten Doctor Castelo 22. Bor du et stykke unna, tar du metrolinjen til stasjonen Ibiza.

Tapasbaren er ganske moderne, men menyen inneholder allikevel en del tradisjonelle retter. Her er kylling, blodpudding og sjømat en fast del av tapas-sortimentet.

La Escindida er åpent 7 dager i uken. Lunsj serveres fra 1200 til 1630, mens middag er fra 2000 til 0030. NB! Søndager har kun lunsj.



Albur

Den beste tapas-baren i Malasaña sies å være Albur i Manuela Malasaña 15. Stort utvalg av ost, herlig brød med tomater og smakfulle kjøtt- og fiskedelikatesser er på menyen. Mye av maten kommer fra den nordlige regionen El Bierzo.

Albur byr på lunsj fra 1230 til 1700 alle hverdager og middag fra 1900 til midnatt samme dager. Lørdager og søndager holder Albur åpent fra 1300 til 0100.

La Taperia de la Abuela

Denne tapasrestauranten får mange lovord for god matkvalitet og anbefales av lokalbefolkningen. La Taperia er familidrevet og setter sin ære at du skal bli fornøyd.

Forsøk gjerne spesialretten Carne a la piedra som serveres på varme steiner, eller hold deg til vanlige tapasretter av skinke, ost, kjøttboller og mye annet.

Dette er absolutt ikke en typisk turistbar, men noen av de ansatte snakker litt engelsk. Adressen til La Taperia de la Abuela er Calle del Conde, 4, sentralt i Madrid.

Og forresten, dette er også stedet hvor du skal smake en ordentlig Sangria!

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Kilder:
gomadrid.com og travelinginspain.com

Hva skal du spise i ferien?

aberdeen hamburger jamie oliver

Ferietid er spisetid! For mange brukes ofte feriekveldene på restaurant.  Ingen ting er som god mat og godt drikke i hyggelig selskap. Men så var det dette med god mat da.



Det er ikke så ofte folk flest får tid til å besøke restauranter i sin travle hverdag. Man skal jo på jobb eller skole og man skal rekke å hente, shoppe, trene og fikse tusenvis av småting. Dermed blir løsningen, akkurat som i påsken, å lytte til erfarne (ikke fjellfolk denne gang) mateksperter.

Derfor gir vi i Reiseplaneten deg gode tips fra kjente kokker og andre mateksperten om hva du ikke bør kjøpe når du i løpet av noen hektiske feriedager frekventerer ulike restaurant.

Ikke kjøp fisk på mandager!

riga sushi sumo

I boken Kitchen Confidential forteller kokken Anthony Bourdain at han aldri bestiller fisk på en mandag. Ikke minst er dette en regel å følge hvis du er i en by langt fra hav og sjø. Fisk som har ligget i restauranten fra f.eks. torsdag, er ikke god på mandag, for å si det slik.



Bourdain liker heller ikke retter med Hollandaise-saus. Han forteller at "Bacteria love hollandaise", og det holder av informasjon for at vi skal unngå Hollandaise-sausen. Ikke anbefales østers heller. Alle bør vite at dårlige østers kan gjøre deg fryktelig syk. Veldig kjedelig når du er langt hjemmefra. Så hvorfor ikke holde deg unna dette, forutsatt at du da ikke er på en anerkjent sjømatrestaurant. Og at du har råd til å kjøpe det da!

Ikke be om gjennomstekt kjøtt!

Før vi forklarer denne regelen vil vi bare minne deg om at du alltid må vurdere land/by/restaurant først. Vi vet om mange eksotiske restauranter (og såkalte "hull i veggen") hvor vi uten unntak hadde valgt gjennomstekt kjøtt.

Men på en bedre restaurant, og i en by hvor bakteriefloraen er på nivå med det du er vant med hjemmefra, så er det smart ikke å be om gjennomstekt kjøtt. Årsaken er at kokkene gjerne bruker de dårligste kjøttstykkene til de som bestiller det. De beste kjøttstykkene går til de som kan kjenne kjøttsmaken. Det vil si de som ikke steker kjøttet tvers gjennom!


Reiseplaneten redLes Reiseplanetens tips om hvordan du skal unngå matforgiftning på ferien

 

Ikke pasta og kylling

Bare så det er sagt; dette er en regel vi selv ofte bryter. Vi liker jo oppriktig pasta og kylling, dog ikke sammen.

Det er kokkene selv som avslører at de aldri selv bestiller pastaretter eller kyllingretter når de spiser ute. Årsaken er at disse rettene ofte er de mest overprisede. På den annen side vil vi aldri si til noen som skal til Italia at de skal holde seg unna pasta! Og der er dessuten pastarettene også ofte riktig priset. Og slett ikke kjedelige.

Aldri suppe på restaurant!

Gordon Ramsay advarer mot å kjøpe suppe på restaurant. Om det er av erfaring fra egne restauranter eller ikke, vet ikke vi, men han sier i et intervju med magasinet Town & Country at dagens suppe ofte også var gårsdagens suppe. Med andre ord er det slett ikke uvanlig at restauranter heller varmer opp gammel suppe enn lager ny, dersom det er igjen rester.

Ikke kjøp den dyreste hamburgeren

En hamburger med dyrt tilbehør er bare en måte å stjele pengene dine på hevder James Briscione ved Institutt for kulinarisk utdanning i USA. En hamburger er som regel kvernet kjøtt fra de mindre kostbare delene av dyret, og eksklusivt kjøtt eller dyrt tilbehør forandrer ikke den saken!

Det hevdes dessuten fra mange "forståsegpåere" at dersom det står at hamburgeren er laget av Kobe-biff eller wagyu-kjøtt, så er det mest sannsynlig ikke sant. Dette kjøttet er så usannsynlig dyrt at hamburgeren ville kostet over tusenlappen hvis det var tilfelle.

Uansett synes vi dette med ikke å spise den dyreste hamburgeren er gode nyheter. Med andre ord spiser vi den rimelige hamburgeren med god samvittighet for både smaksgane og lommebok.


Kilder:
www.dailymail.co.ukwww.side3.no

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Drikk kaffe som en italiener

roma caffe trastevere

Italia har regler på alt. Ikke minst når det gjelder kaffedrikking. De har for eksempel regler for når de mange ulike smaksvariantene kan drikkes.



Ikke avslør deg selv som den uvitende turisten allerede på første cafébesøket, men lær deg grunnreglene for god kaffedrikking i Italia. 

Og husk at det fortsatt ikke er sosialt akseptert å vandre rundt mens man drikker kaffe fra pappkrus i Italia. Ulikt hva vi gjør eller i Europa og for eksempel USA. Men så er heller ikke Starbucks å finne rundt hvert eneste gatehjørne.

Husk også at dersom du stikker innom en cafè, (kalles gjerne bare for "Bar" i Italia), så går du først til kassen og bestiller den kaffetypen du skal ha. Så betaler du og får kvittering. Så går du til barristaen og gir kvitteringen og sier hva du bestilte.

I de finere kaffehusene så serveres det ved bordene med påfølgende regning etter på. 

Caffe Latte og Cappuccino hører frokosten til.

  • Bestill aldri caffè Latte etter kl 1200 på formiddagen. Og bestill aldri Cappuccino eller caffè Latte til et måltid. Må du absolutt ha noe til maten, så bestill en Macchiato eller vanlig caffè. Det er med andre ord macchiato (eller schiumato som er macchiato med litt melkeskum) som er akseptert til ettermidag og kveld.
  • En espresso i Italia kalles gjerne for Caffè. Hverken mer eller mindre.
  • Caffè Americano er kaffe tilført ekstra varmt vann for å redusere litt på den sterke kaffesmaken.
  • Corretto er kaffe servert med likør, f.eks. Sambuca, Amaretto eller Grappa. Ikke i samme kopp selvsagt. Likøren kommer i eget glass.
  • Ristretto er en liten "shot" med sterk svart kaffe.

Italiensk kaffekultur har aner langt tilbake i tid. Kaffe var først ansett å ha medisinske virkninger. Etter hvert ble kaffe tilgjengelig til allmenn forlystelse og en daglig kopp var noe alle måtte ha.

Venezianerne foretrakk allerede for flere hundre år siden å drikke sin kaffe mens de diskuterte siste sladder og nyheter med gode venner. Ikke ulikt hva som skjer den dag i dag.



Venezia var først ute med kaffehus!

venezia cafe florian

Det første kaffehuset i Venezia åpnet i 1683 (ved Piazza San Marco) og etter hvert var det mer enn 200 kaffehus langs med kanalene i byen. Det eldste kaffehuset som fortsatt er i virksomhet er berømte Caffé Florian som åpnet 29. desember 1720 og som naturligvis også ligger ved Piazza San Marco. Navnet har kaffehuset fått fra sin første innehaver, Floriano Francesconi.

Caffé Florian ble berømt fordi det var det eneste kaffehuset som på den tiden aksepterte kvinnelige gjester. Fra Venezia spredte kaffepopulariteten seg til Torino, Roma, Sicilia og Napoli. Også nasjoner som England, Frankrike og Østerrike fikk sin smak for kaffe fra Venezia.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

Kilde: https://www.thedailymeal.com

Oktoberfest i Munchen

munchen oktoberfest

Oktoberfest er en gigantisk folkefest, og ikke minst en fest for folk i Bayern-regionen i Tyskland. Tror du det kun er turister som fester og drikker på Oktoberfestivalen, så tar du skammelig feil. Les videre så gir vi deg 10 ting du burde vite om Oktoberfest i fantastiske München!



1) Stedet er Theresienwiese

Selve Oktoberfest har Theresienwiese som midtpunkt, dvs. et stykke vest for Altstadt i sentrum av München. Her ble kronprins Ludwig ektemann til Prinsesse Therese av Sachsen-Hildburghausen i 1810. Oktoberfesten ble til nettopp fordi den fremtidige kong Ludwig I av Bayern ønsket at folket skulle ta del i feiringen. Det lokale navnet på Oktoberfest er forøvrig Wies'n.

2) Mest fest i september

Den moderne Oktoberfest i München starter ikke i Oktober, til tross for navnet. Oktoberfest starter i september og varer normalt i 16 dager, og avsluttes i prinsippet den første søndagen i oktober.

3) Det drikkes mye øl!

 

Oktoberfest har totalt ca 6,5 millioner besøkende og er etter sigende verdens største folkefest. Det er 100.000 sitteplasser i og rundt festivalteltene og tall fra 2007 forteller at det ble konsumert 6.940.600 liter øl, 79.624 liter vin, 32.047 liter musserende vin, 222.725 liter kaffe eller te og ca 450.000 liter med brus eller vann.

4) Øl som konsumeres må ut også!

Siden det drikkes mye øl under Oktoberfest, er det et stort behov for toaletter og urinaler. Tilbake i 2004 ble det så mange klager på lange toalettkøer at politiet måtte bevokte køene og startet med å sende folk til urinaler. Totalt er det ca 980 toaletter og ca 900 meter med urinaler tilgjengelig for festivaldeltakerne.

5) Store parader er fast innslag i Oktoberfest

Oktoberfest har to store parader. Den aller største paraden foregår den første festivalsøndagen og involverer tusenvis av folk, inkludert forskjellige dyr, ikke minst hester.



6) Enorme øl-telt

Det er (minst) 14 hovedtelt på Oktoberfest. Dette er midlertidige konstruksjoner som kun blir satt opp for øl-festivalen. Det første teltet man møter er som regel Hippodrom. Hippodrom er et av de mindre ølteltene og har "kun" plass til 3200 mennesker på innsiden. Det største teltet er Winzerer Fähndl med plass til imponerende 8450 mennesker. Dessuten er det 2450 sitteplasser utenfor.

Bryggeriet som serverer øl i Winzerer Fähndl er Paulaner. Hofbräu-Festzelt påstår at de er det største rene øl-teltet på Oktoberfest med sine 5896 sitteplasser.

 

7) De fleste besøkende kommer fra Bayern!

Det estimeres at ca 72 % av deltakerne er fra Bayern, hvorav 60 % av disse er fra stor-München. Med andre ord er Oktoberfest en skikkelig byfest. 13 % av deltakerne på Oktoberfest er fra resten avTyskland, mens 15 % er utlendinger. Flest utlandske turister kommer fra Østerrike, Sveits, Frankrike, Italia, Australia, New Zealand og USA.

8) Oktoberfest genererer enorme verdier

Det antas ut fra tall laget av turistkontoret i München at Oktoberfest tilfører Bayern ca 1 milliard euro! I snitt bruker hver person som besøker festivalen nærmere 100 euro. I tillegg kommer penger som benyttes på overnatting, transport, mat og attraksjoner ellers i byen og regionen.

9) Det brygges et eget øl for festivalen.

Det serveres i litersglass, og de lokale sier bare «Maß», som per definisjon tilsvarer én liter, og gjerne derfor er kallenavnet på én-liters ølglass. Det er kun lokale bryggerier som får produsere ølet. Alkoholprosenten skal være 4,5 %.

10) Fremtidige Oktoberfester

    I 2017 begynner Oktoberfest 16. september 
    I 2018 begynner Oktoberfest 22. september
    I 2019 begynner Oktoberfest 21. september

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

IMAGE 100 millioner japanere kan vel ikke ta feil?
Saturday, 16 April 2016
Er du en av disse menneskene som elsker å eksponere deg selv når du tar en tur ut på byen? Da er du jo som skapt for en karaokebar når du er på ferie. Og ikke behøver du å våkne med angst dagen etter heller. Photo by William Neuhelsel -... Read More...
Beste Biergartens i Bremen
Wednesday, 31 December 2014
Det er ikke mangel på uterestauranter i Bremen. Hvorfor ikke ta litt snacks og nyte en god kald øl av merket Becks som er Bremens eget øl? Det å drikke øl på en typisk tysk Biergarten er bare noe du må gjøre når du er i Tyskland. Sett deg... Read More...
IMAGE Chicagos beste puber og barer
Thursday, 26 February 2015
En enorm by som Chicago har selvsagt et massivt tilbud på utelivsfronten. Mange av stedene har hentet inspirasjon fra forbudstiden i USA på 1920-tallet, da all produksjon og salg av alkohol var forbudt, noe som var en gullgruve for gangstere som... Read More...
IMAGE Cocktails, Ernest Hemingway og storbyferie
Tuesday, 08 November 2016
Få kjendiser har reist mer i verden enn Ernest Hemingway. Og til tross for at Ernest Hemingway var en lovprist forfatter og krigsreporter er han i ettertid like mye kjent som en levemann og begersvinger. Photo: Havanna~commonswiki. Own work... Read More...
IMAGE De beste pubene i Manchester
Thursday, 26 November 2015
Manchester er mer enn fotball. Mer enn konserter, house-parties, klubbnetter og Chinatown også!  Manchester er selvfølgelig også en by hvor man kan nyte en kveld på en ekte britisk pub. Og her finner du puber av alle typer, flere av dem... Read More...
IMAGE De beste tapasrestaurantene i Madrid
Saturday, 05 May 2018
Ber du 100 mennesker tenke på spansk mat så vil vi tro det er en klar overvekt av tapas i folks hoder. Men selv om folk flest har hørt om tapas, og det faktum at tapas er tilgjengelig over alt i Spania, så er det ikke alle som er like sikre... Read More...
IMAGE Det var her de oppfant pizza Margherita!
Tuesday, 24 February 2015
Pizza kommer fra Napoli og den originale heter Pizza Margherita.  Til Napoli kommer du for å spise pizza, og det blir faktisk ikke det samme å spise dette i Roma, Milano eller Firenze.  For i Napoli er nemlig pizzaene gode over alt! Men... Read More...
IMAGE Drikk kaffe som en italiener
Wednesday, 31 January 2018
Italia har regler på alt. Ikke minst når det gjelder kaffedrikking. De har for eksempel regler for når de mange ulike smaksvariantene kan drikkes. Ikke avslør deg selv som den uvitende turisten allerede på første cafébesøket, men lær deg... Read More...
IMAGE Hofbrauhaus - Verdens beste pub
Tuesday, 30 June 2015
Alltid blide og hyggelige mennesker på Hofbrauhaus. Foto: Andrea Allen (cc-lisens) Flickr Noen kaller Hofbräuhaus i München (Tyskland) en turistfelle. Selv kaller de seg verdens mest kjente pub. Selv kan vi bare konstatere at til tross for en... Read More...
IMAGE Hva skal du spise i ferien?
Friday, 03 November 2017
Ferietid er spisetid! For mange brukes ofte feriekveldene på restaurant.  Ingen ting er som god mat og godt drikke i hyggelig selskap. Men så var det dette med god mat da. Det er ikke så ofte folk flest får tid til å besøke restauranter... Read More...
IMAGE Hvordan spise sushi?
Thursday, 02 August 2018
Må jeg spise sushi med pinner? Kan jeg bruke hendene eller er kniv og gaffel et alternativ? Og hva kan blandes? Eller skal kanskje ingrediensene som følger et sushimåltid spises hver for seg? Ikke så rent få spiser (og liker) sushi. Denne... Read More...
IMAGE Jakten på den perfekte Bouillabaisse i Marseille!
Thursday, 26 February 2015
Det sies at god Bouillabaisse er så godt at det er verdt å ta turen jorden rundt for å oppleve smaken. Nå slipper du heldigvis det. Det holder selvsagt å reise til Marseille! Ikke hør på folk som rynker på nesa av Marseille og prater høyt... Read More...
IMAGE Lær å lage god thaimat når du er i Thailand
Saturday, 16 April 2016
Thaimat gir like mye glede å lage, som å spise! Og det sier ikke like når Thai-kjøkkenet av kjennere regnes blant verdens absolutt beste. Så hvorfor ikke unne seg selv et lite kokkekurs neste gang man besøker smilets land, Thailand?... Read More...
IMAGE Matglede med øl i Brussel
Thursday, 01 June 2017
Det er få hovedsteder som kan by på tilsvarende matopplevelser for mave og sjel som hovedstaden i Belgia. Spesielt for de mange som setter stor pris på godt øl, er Brussel den optimale byen å besøke. Middagen er en sosial happening, og et... Read More...
IMAGE Matlagingskurs - Thaimat på Koh Samui
Saturday, 16 April 2016
Grillede grønnsaker heter Phat phuk, men vær så vennlig å ikke bestill "fat fuck" av kelneren. I beste fall får du et smil. Nei, ta et thaimatkurs, lær deg hva rettene heter, og bedre, hvordan de uttales, og ikke minst lær å lage maten med... Read More...
IMAGE Matmarkedet Pari Fermier i Paris
Saturday, 07 February 2015
Kan det spises eller drikkes så finner du det nok i Pari Fermier. Dette er arrangementet hvor du lærer mer om griser fra Provence, geiter fra Pyreneene og alt annet spiselig du kan tenke deg. (Foto: Franek N (flickr.com) - CC-lisens)... Read More...
IMAGE Munchens beste Biergartens
Wednesday, 31 December 2014
Det er noe helt eget å drikke øl på en typisk tysk Biergarten. Sett deg ned på en trebenk og nyt kveldsbrisen under kastanjetrærne med en iskald øl, og bli kjent med de fastboende. Folk flest i Tyskland er nemlig både joviale og snakkesalige.... Read More...
IMAGE Nattklubber og diskotek i København
Friday, 15 January 2016
I København svinger det hele døgnet. Men først etter midnatt blir det liv i de mange nattklubbene. Hvis du tror at københavnerene er rolige og innesluttede vil du få en annen oppfatning etter en tur ut på byen. Den danske hovedstaden har alt... Read More...
IMAGE New Yorks kuleste barer og restauranter
Saturday, 27 December 2014
New York er byen som aldri sover. Storbypulsen slår fortsatt hardest i denne flotte metropolen, og det er ikke uten grunn at New York er blant de oversjøiske storbyene vi nordmenn frekventerer oftest.  Og i myldret av stilige og historiske barer... Read More...
IMAGE Oktoberfest i Munchen
Friday, 01 September 2017
Oktoberfest er en gigantisk folkefest, og ikke minst en fest for folk i Bayern-regionen i Tyskland. Tror du det kun er turister som fester og drikker på Oktoberfestivalen, så tar du skammelig feil. Les videre så gir vi deg 10 ting du burde vite... Read More...
IMAGE Øl i København
Tuesday, 13 December 2016
Danskene vet å sette pris på godt øl, og er man ute etter noe godt å drikke i København er Ølbaren på Nørrebro et godt sted å besøke. Med 10-12 forskjellige typer øl på fat og over 100 på flaske er sjansen stor for at man finner en som... Read More...
IMAGE Ølbyen Boston
Wednesday, 25 April 2018
Sier navnet Samuel Adams deg noe? De historieinteresserte vet nok at navntrekket er å finne på den amerikanske Uavhengighetserklæringen. De øl-hungrige vil nok mer sannsynlig assosiere navnet med en ølbrikke fra en av mange barer og puber i... Read More...
IMAGE Reiseartikler - mat og drikke
Tuesday, 03 February 2015
  Reiseartikler om mat og drikke Bli kjent med de beste restaurantene og de rareste.  Vi tar deg med til matattraksjoner og vingårder rånd om i hele verden. Og ikke minst en rekke spennende matmarkeder. Les våre reiseartikler og bli... Read More...
IMAGE Taller de Tapas i Barcelona
Saturday, 05 May 2018
I følge legenden, stammer tradisjonen med tapas i Spania fra da Kong Alfonsoe den Vise ble frisk etter sykdom ved å nippe vin og spise små matbiter mellom de større måltidene. Da han ble frisk beordret han derfor tavernene til å servere slike... Read More...
IMAGE Verdens beste flyplassrestaurant
Thursday, 26 February 2015
Er du lei av rådyr mat på flyplassene? Og som til tross for prisen ikke akkurat gir gode matminner? Heldigvis begynner ting å endre seg på de større flyplassene rundt om i verden. Men fortsatt er det vel bare en flyplass som har en restaurant... Read More...
IMAGE Verdens beste restaurantbyer
Friday, 15 January 2016
Vi er mange som elsker god mat og godt (med) drikke. Og når vi unner oss en storbyweekend, så vil vi sannelig også nyte bordets gleder. Photo: Nesnad - Licensed under CC BY 2.5 via Commons Magasinet Food & Wine... Read More...
IMAGE Verdens gourmet-hovedstad er Tokyo
Thursday, 26 February 2015
Skal vi tro restaurantbibelen, materalisert i form av Michelin-guiden, så har verden nå fått en ny gourmet-hovedstad. Paris er slått av Tokyo I disse dager er sorgen tung å bære for stolte franske matelskere. Deres kjære Paris er nå... Read More...
IMAGE Verdens største restauranter
Thursday, 26 February 2015
Noen ganger er de beste ferieopplevelsene hentet fra restaurantbesøk. Og noen ganger gir store restauranter større opplevelser også. Og større restauranter enn disse er vanskelig å finne. Men, hva som nå skjer med restauranten i Damaskus... Read More...

Reisetilbud

Reisetilbud

Reiseplaneten redReiseplaneten jobber så hardt som mulig for å gi deg de beste reiseguidene helt gratis.  Du støtter oss ved å kjøpe dine reiser via våre partnere.


Lufthansa er et av verdens største flyselskaper og tar deg ut på eventyr. Sjekk priser og reiser!


supersaver

 


Supersaver er Norges store lavpris reiselivsside. Bestill billige reiser hos Supersaver!



Booking.com er en av verdens mest populære hotellsøkemotorer. Bestill ditt hotell hos Booking.com!