Verdens beste flyplassrestaurant

London Plane Food sign

Er du lei av rådyr mat på flyplassene? Og som til tross for prisen ikke akkurat gir gode matminner? Heldigvis begynner ting å endre seg på de større flyplassene rundt om i verden. Men fortsatt er det vel bare en flyplass som har en restaurant som er så bra at vi (nesten) håper at flyet blir forsinket en time eller to?

Photo: "Plane Food sign" by Julie, Dave & Family - Flickr: _9194700.jpg. Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons.Plane Food

Tar du turen til terminal 5 på Heathrow Airport utenfor London kan du få gleden av å spise på Gordon Ramsey's Plane Food.  Og det er ingen dårlig unnskyldning for å velge at mellomlandingen skal vare litt lenger enn nødvendig. Alternativt får du benytte anledningen når det er forsinkelser på Heathrow, noe som ikke er en helt utenkelig situasjon fra tid til annen.

Gordon Ramsey

Gordon Ramsey er kanskje unødvendig å presentere? Vit i alle fall at det er mye mer med denne mannen enn avisoverskrifter og Hell's Kitchen. Som 26-åring ble Ramsey chef for restauranten Aubergine, og i løpet av tre år ble restauranten tildelt to Michelin-stjerner.

Som 31-åring startet Ramsey sin helt egen restaurant, og tre år senere, i 2001, fikk hans restaurant tre Michelin-stjerner. I 2008 startet Ramsey opp Plane Food på Heathrow flyplass.

Gode priser - tro det eller ei!

Plane Food har mer å by på enn stilfulle servitører og høyt servicenivå. Her er dessuten det meste tilrettelagt for stressede flypassasjerer, med god plass til å sette unna kofferter, vesker og annet man har med seg på reise. Sist, men ikke minst, maten er god. Selv den mest kresne vil bli fornøyd. Og best av alt, maten er å få til priser de fleste av oss har råd til. Legg til Plane Food har en bar med alle rettigheter, så forstår du at her flyr - bokstavelig talt - ventetiden avgårde.

Lunsjen hos Ramsey eller flymaten til SAS?

Hos Gordon Ramseys Plane Food kan dessuten du som har det travelt kjøpe med deg en spesialdesignet picnic-boks som inneholder et tre-retters måltid. Og det til en pris godt under 150 kroner. Det kan f.eks. være Cæsarsalat med diverse tilbehør til forrett, parmaskinke med tilbehør eller røkelaks til hovedrett, og en skikkelig dessert til slutt. Alternativt kan du kjøpe tre småretter på flyet av SAS og tenke på hva du gikk glipp av. For her er det ikke forskjell i pris som gjelder. Derimot er forskjellen i kvalitet enorm! Restauranten serverer sine picnic-bokser mellom klokken 0700 til 2100.

Store menyer på restauranten

For deg som kan tilbringe lengre tid på Heathrow, så vit at Plane Food har en stor meny, som endres gjennom døgnet. Restauranten har dessuten egne barnemenyer. Bordreservasjon kan gjøres på telefon 020 8897 4545.