De beste pubene i Manchester

manchester the old wellington inn

Manchester er mer enn fotball. Mer enn konserter, house-parties, klubbnetter og Chinatown også!  Manchester er selvfølgelig også en by hvor man kan nyte en kveld på en ekte britisk pub. Og her finner du puber av alle typer, flere av dem berømte langt utover Storbritannia.

De eldste pubene i Manchester

Old Wellington Inn / Sinclairs [se bildet først i artikkelen] ligger rett ved kjente Manchester katedral, adressen er 4 Cathedral Gates. Manchesters eldste pub finner du i en bygning som har eksistert siden 1552 og den holder åpent mandag til lørdag fra 1200 til 2230.

Puben får gode skussmål og er langt mer enn en turistfelle. Maten er også god!

The Crown and Anchor heter en pub som du finner i gaten 6 Cateaton Street, ikke langt fra katedralen. Opprinnelig er puben fra 1793, men naturlig nok ombygd siden da. Her får du Holt's beer, og genuin Ale. Mat serveres også naturligvis. Sjarmerende sted med lang historie.

NB! Husk at flere puber i Manchester heter The Crown and Anchor!The White Lion er også et navn som benyttes av flere puber. Det er mange puber med dette navnet, også i samme gate, så husk at adressen til denne gamle utgaven av The White Lion er 43 Liverpool Road!  Puben ble fullt lisensiert allerede i 1813 og er med det en av Manchesters eldste puber.

Legg spesielt merke til fotografiene fra 1800-tallet inne på puben. Her serveres både lunsj og middag, livemusikk i helgene og alt er innpakket i en trivelig atmosfære for hele familien. Servicen og de blide fjesene her er viden kjent.Spesielle puber i Manchester

The Circus Tavern har adressen 86 Portland Street. Og se nøye etter når du går forbi, for dette er Manchesters kanskje minste pub, og en av de minste i hele Storbritannia.

Den ble bygget på slutten av 1700-tallet. Interessant er skiltet som proklamerer at "her er det ikke mat og ingen musikk". Med andre ord er det øl og den gode samtalen som gjelder.

Mr Thomas's Chop House har adressen 52 Cross Street.  Puben står som representant for det beste av engelsk art nouveau ariktektur og er verdt et bilde. Denne høye og smale puben ble etablert i 1867 og byr på god mat og kelnere som vet å skjenke god øl. Og det er servering ved bordene.

Her kan selv vinelskere få sitt! Les mer om Mr Thomas's Chop House.


Rain Bar har adressen 80 Great Bridgewater Street.  Denne forholdsvis nye puben, (åpnet 1999), blir bare mer og mer populær. Det samme gjelder caféen i overetasjen. Ikke minst på grunn av sin gode fish & Chips, hvor øl utgjør en del av oppskriften!

Ølet som serveres er fra J.W. Lees beers, et lokalt bryggeri.  Les mer om Rain Bar.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.