Lær å lage god thaimat når du er i Thailand

Thai food

Thaimat gir like mye glede å lage, som å spise! Og det sier ikke like når Thai-kjøkkenet av kjennere regnes blant verdens absolutt beste. Så hvorfor ikke unne seg selv et lite kokkekurs neste gang man besøker smilets land, Thailand?

Photo: "Ban Huahat07" by - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Commons


Stadig flere nordmenn tar matkurs i Thailand!

Antallet nordmenn som reiser til Thailand har eksplodert de siste årene, og det er ikke rart. Smilende mennesker og en service som rent ut sagt er glemt her hjemme, kombinert med fantastiske strender, herlig klima og spennende kultur, gjør Thailand til et reisemål som passer de aller fleste av oss. Vi skal heller ikke glemme maten.Det er enkelt å gjenkjenne Thaimat på dens smakfullhet og unike blanding av det sure, søte og sterke. Maten lages ofte i wok for å beholde grønnsakenes sunnhet og friske smak. Det brukes gjerne urter til maten, og dermed mye mindre tørket krydder enn f.eks. i India. Ris er tilbehør til nesten alle matretter. "Kin kao" som betyr å spise, vil dersom det oversettes direkte, bety "å spise ris". Dette sier noe om risens betydning i Thaimaten.

Og ikke brukes spisepinner i Thailand heller. Så her kan alle forskyne seg uten problemer!

Phat phuk er ikke «fat fuck»

Grillede grønnsaker heter Phat phuk, men vær så vennlig å ikke bestill "fat fuck" av kelneren. I beste fall får du et smil. Nei, ta et thaimatkurs, lær deg hva rettene heter, og bedre, hvordan de uttales, og ikke minst lær å lage maten med likesinnede matelskere av Thaimat på din neste ferie!

Hent gratis reiseparlør Norsk - Thailandsk hos Reiseplaneten

Baipai Thai cooking i Bangkok

Bangkok har naturligvis en rekke matkurs for turister. Vi snakker jo tross alt om en av verdens største byer. Et kurs hos Baipai er et sikkert kort. Denne matskolen har fått en rekke gode tilbakemeldinger og byr på masse forskjellige kurs, både i lengde og type retter som skal lages.

Det arrangeres kurs hver dag hele uken med unntak av mandager. Ingen av kokkene som bistår deg her har mindre enn 10 års erfaring. Priser rundt 1800 bath eller i overkant av 300 kroner, for et dagskurs. Adressen er 150/12 Soi Naksuwan, Nonsee Road, ved Chongnonsee, Yannawa. I praksis tar det ca 15 minutter med taxi fra kjente Silom-området i Bangkok til skolens lokaler.

Samui Institute of Culinary Arts

Koh Samui er en av våre favorittøyer I Thailand, og ikke langt fra den verdensberømte stranden Chaweng Beach finner du Samui Institute of Culinary Arts hvor det arrangeres matlagingskurs dagen lang. Skolen har blant annet vært presentert på BBC og er anbefalt av Lonely Planet. Skolen legger stor vekt på å gi deg best mulig instruksjon ved å tilby kurs tilpasset din kompetanse. Her er kurs for nybegynnere om morgenen og mer avanserte kurs for øvede amatørkokker om kvelden. Adressen er 46/6 Moo 3, Chaweng Beach."Norsk" matskole på Koh Lanta

Koh Lanta er en herlig ferieøy som ligger rett utenfor det mer kjente feriestedet Krabi . Her er fortsatt paradiset inntakt og late dager på stranden kan kombineres med kokkekurs hos Junie Kovacs som har skapt konseptet Time for Lime. Denne norsk-amerikaneren har bodd lenge i Thailand og sammen med sine dyktige kokker gir de deg et kurs fylt med vennlighet, service og humor. Du finner Time for Lime 2,5 kilometer fra Ban Saladan, Koh Lantas viktigste landsby.

Pat hjelper deg på Phuket!

Phuket er på mange måter den store turistmaskinen i Thailand og her finnes det naturligvis utallige "kokkekurs". Du kan velge mellom alt fra store institusjoner til små kursgivere som drives fra egne hjem. Som et godt eksempel på sistnevnte kan vi foreslå Pats kokkekurs. Hun arrangerer matkurs for grupper fra 2 personer til vennegjenger opp til 8 personer. Kursene holdes hjemme hos Pat, et flott hus med moderne vestlig kjøkken. Her er også Bed & Breakfast hvis du vil bo litt mer "hjemlig" enn på et tradisjonelt hotell. Prisene er kun ca 1000 baht, eller ca 200 kroner per person per natt. Adressen er 26/4 Kwang Road.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.