Matmarkedet Pari Fermier i Paris

Paris PariFermier

Kan det spises eller drikkes så finner du det nok i Pari Fermier. Dette er arrangementet hvor du lærer mer om griser fra Provence, geiter fra Pyreneene og alt annet spiselig du kan tenke deg.

(Foto: Franek N (flickr.com) - CC-lisens)

Hele Frankrike på et matfat i Paris

Pari Fermier har samlet Frankrike til et matrike. Dette er himmelen for gastronomer og alle andre som er glad i mat og drikke. Matmarkedet holdes 6 ganger i året, i og rundt Paris og nærmere 200 uavhengige produsenter fra mer enn 20 regioner av landet deltar. Og bredden på det som blir vist frem er stor. Her er det ikke bare oster og kjøtt. Du kan like gjerne finne cider fra Normandie, honning fra Auvergne og pepper fra Pays Basque.Matmarkedet er en happening, også i Paris, og selv om det i utgangspunktet nok mest er rettet mot en smal gruppe av kjennere, har det en folkelige apell og turistvennlighet. Og ikke minst er det spennende for oss ikke-gastronomer å se så mye god mat og drikke!  For mindre enn 100 kroner i inngangspenger kan du få smaksprøver av nær sagt alle produktene. Er du av den freidige typen så vil du ha tilgang til «verdens største stående buffet» og gå ut herfra mett og lykkelig.

Pari Fermier-arrangmenter

I perioden 24. september til 27. september holdes Pari Fermier på Place des Vins de France. Hit kommer du med å ta buss linje 24 eller Metro linje 14 og stasjon Cour St Emilion. På lørdager og søndager foregår markedet som regel fra morgenen av og til kvelden, dvs. mellom 1800 og 1900. Fredagene er kortere og varer normalt fra 1600 til 2100.

Du finner matmarkeder omtrent hver annen måned. Gå til hjemmesien til Pari Fermier (http://parifermier.com/) for detaljert informasjon.

Shoppingliste for besøkende

Travelandleisure.com har foreslått følgende shoppingliste fra Pari Fermier:

  •     Snegler fra L’Escargotière Bonvalot
  •     Eddik og sennep fra La Ferme Fruirouge
  •     Pølse av lam fra La Ferme de Jaugeny
  •     Geiteost fra La Ferme du Leconet
  •     Honningprodukter fra Les Ruchers d’Enchanet
  •     Østers fra Philippe Labadie
  •     Andeskinke fra Raymonde og Dominique Baële

Kilde: www.travelandleisure.com  

{module[313]

 


flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Paris - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy