Ciutat de les Arts i les Ciències Hemisferic

valencia-lesarts

Vitenskapsbyen Ciutat de les Arts i les Ciències Hemisferic, eller enklere CAC, er den mest populære attraksjon i Valencia, og byen store stolthet. Og det skulle bare mangle, for det finnes knapt mennesker som ikke finner noe å begeistre seg for i denne fantastiske museumsbyen.

Her er bygningene laget like mye for øynene, som for å oppbevare gjenstander og tilrette for diverse utstillinger. Arkitekturen er både fascinerende og iøyenfallende og populære fotoobjekter.

Foto: KA 13 - Flickr.  CC-lisensSentral beliggenhet i Valencia

CAC ligger ved gaten Avda. Autopista del Sale, sentralt i Valencia, og du kommer hit enkelt ved å ta byens Metro, linje 3 og/eller 5. Fra stasjonen Almeda kan du beregne en ca 15 minutters spasertur til museumskomplekset.  Alternativt kan du ta EMT-buss nr 19, 35, 40 eller 95. Alle disse rutene går nemlig til Vitenskapsbyen.

De største attraksjonene i CAC

Dette fantastiske prosjektet ble designet av den verdenskjente arkitekten Santiago Calatrava som er byens egen store sønn.  Innvielsen skjedde den 16. april 1998. Men ikke alle byggningene er tegnet av Calatrava. For eksempel er det oceanografiske akvariet tegnet av Félix Candela.

Vitenskapsbyen har en rekke store attraksjoner. Her er de største og mest kjente:

Vitenskapsbyens Planetarium som ligger i L'Hemisfèric (13000 kvadratmeter) viser naturvitenskapelige filmer på en enorm IMAX-kino og via flotte lasershow. Multimedia på sitt beste.

L'Ocenanogràfic er et enormt stort oceanografisk akvarium på hele 110.000 kvadratmeter og 42 millioner liter vann. Her kan du blant annet se hvaler, hvalrosser og delfiner i sitt rette element.

L'Umbracle er en botanisk hage som i tillegg til en utrolig flora byr på en rekke vakre skulpturer og herlige promenadestier.

Museu de les Ciències er et interaktivt vitenskapsmuseum som ligger i et fantastisk bygg som kan minne om et dinosaurus-skjelett. Utstillingen dekker over 40.000 kvadratmeter.

Palau de les Artes er dronning Sofias kunstpalass. Hele dette kunstpalasset er tilegnet musikkunsten og scenekunsten.

Skal du besøke alle avdelingene, noe vi abslutt anbefaler, vil det absolutt lønne seg å kjøpe et dagspass til cirka 250 kroner for voksne og reduserte priser for barn under 12 år.


reisemannLes mer om andre attraksjoner i Valencia hos Reiseplaneten

 Komme seg til Valencia

Det er i og for seg enkelt å komme seg til Valencia, men husk å sjekke flyruten før du bestiller. Det er ikke sikkert det er så gøy med to mellomlandinger, f.eks. i både København og Madrid. Og uansett om du velger SAS eller andre flyselskaper så vit at prisene til Valencia ikke er lett å bli klok på. Billettprisene varierer gjerne fra 1500 kroner til 5000 kroner tur og retur inkludert skatter og avgifter. Så her kan du spare penger på å være fleksibel på reisedato. 

Med Spanias flotte tognett i minnet kan vi også nevne at det er fint mulig å kombinere fly til Madrid og tog derfra til Valencia. Ikke bare kan du spare mange penger på flybilletten, men du får også oppleve to flotte, men ganske så forskjellige storbyer i Spania.