Det du bare må oppleve i New York

new york central park eldorado 1

Er du nybegynner i verdensmetropolen New York? Fortvil ikke. Vi kjenner ingen by som er så lett å manøvrere seg rundt i. Så lenge du kan telle, vil du klare å finne frem. Og det er faktisk ikke et problem for gangføre mennesker å gå fra Times Square til "lower Manhatten".Men ta gjerne taxi som New Yorkere flest. Det er billig, men ikke alltid like raskt. Har du hastverk, så ta T-banen. Uansett, her er de 8 opplevelsene du bare må ha med deg fra New York.

1. Central Park

Det å ikke besøke Central Park [se bildet over] når du er i New York er både synd og skam. Denne grønne oasen dekker 3400 mål i New York og har et 1800-tallsslott, minneområde over John Lennon, dyrehage, hestedrosjer, utekafeer og mye annet. Central Park byr dessuten på et stort folkeliv, både av joggere, gatemusikanter og folk som liker å vise seg frem.

Central Park ligger ved 5th Avenue og 110th Street.

2. Metropolitan Museum of Art

Når du først er i Central Park så må du legge et besøk til et av verdens beste museer. På the Met» finner du samlinger av kunst og kultur som strekker seg over en 5000 år gammel periode. Du vil se europeiske malermesterverk i tillegg til egyptisk kunst, asiatisk kunst og mye mer. Her henger dessuten «Vampyr» av Edvard Munch.

Adressen er 1000 5th Avenue ved 82nd Street. Regn med nærmere 100 kroner i inngangspenger per person.

3. Restaurant Daniel

Daniel Boulud heter kjøkkensjefen som tryller frem det beste av fransk kjøkkenkunst på restaurant Daniel. Her er både mat og interiør føde for sjelen. Du kan velge mellom forskjellige retter eller velge faste tre- og seksretters middager. Prisene er overraskende hyggelige med tanke på stil og kvalitet.

NB! Husk å kle deg i dressjakke, selv om ikke slips lenger er et krav. Adressen er: 60 East 65th Street.

Åpningstider er fra tidlig om morgenen til ca 2300 på kvelden. Når du er i New York må du i alle fall en kveld unne deg en skikkelig matopplevelse, og det finnes knapt bedre restauranter, og i alle fall ikke når vi snakker kombinasjonen kvalitet og pris.

4. Staten Island Ferry

Det er ikke uten grunn at dette kalles for verdens beste båt-tur og det er avganger 24 timer i døgnet, (naturligvis)! Båten går fra Manhatten, selve symbolet på New York, passerer Frihetsstatuen før den ankommer terminalen ved Staten Island. Vi skal ikke glemme å nevne det fantastiske synet du får av Brooklyn Bridge.

Og, tro det eller ei, båtturen er gratis! Det er satt inn nye båter uten mulighet å stå utendørs, unngå disse hvis mulig! Vi sier bare; husk å ha fulladdet batteriet på ditt fotoapparat. Vakrere bilder får du ikke av storbyer noe sted i verden!

Fergestasjonen er ved Peter Minuit Plaza, ved enden av South and State Streets.

5. Grand Central Terminal

Ved 42nd Street og Park Avenue ligger noe som garantert vil gi deg en opplevelse. Sentralbanestasjonen i New York er så flott at vi nesten ikke har ord for det. Gå inn og opplev dette byggverket fra 1903 selv. Arkitekturen er i en vakker Beaux-Arts stil. Det vakreste er for mange taket i ankomsthallen. Opprinnelig malt i 1912 av den franske kunstneren Paul César Helleu, renovert på 1930-tallet og på nytt renovert på 90-tallet.

Temaet er astronomi og detaljrikedommen er ufattelig. Bygningen inneholder også noen butikker (særlig matbutikker) som gir vann i munn og som må besøkes. Og bare så du vet det, deg går an å ta tog herfra også.

6. Trinity Church

Det finnes så mange bygninger i New York, så hvorfor trekke frem Trinity Church? Jo, det finnes knapt en historisk sett mer spennende bygning i byen. En gang var kirkens spir det høyeste byggverket på Manhattan! Opprinnelsen til Trinity Church tilskrives slutten av 1600-tallet, men Trinity Church har blitt renovert og rekonstruert en rekke ganger, og dagens kirke stod ferdig i 1846. Kirken har fortsatt 3 av sine opprinnelige kirkeklokker inntakt.

Kirken har dessuten et eget museum som viser verdifulle religiøse gjenstander. Willliam Bradfor (kjent forlagsmann og pådriver av pressefrihet) og Alexander Hamilton (USAs første "finansminister") er begge begravet her.

Adressen er 74 Trinity Place, Wall Street.

7. Oak Room at the Algonquin

Ved 59 West 44th Street finner du The Oak Room som gir assosiasjoner til det gamle New York. Her opptrer mange av de beste artistene innenfor jazz og cabareter. Bestilling må gjøres på forhånd. Nyt topp show med Hors d'oeuvre, sandwiches og drinker.

Adressen er 59 West 44th Street, mellom 5th and 6th Avenues

8. Cielo

Cielo er en av New Yorks hotteste klubber og omtaler seg som et sted "where house of music lives". Musikken er variert og av topp kvalitet. Du kan få høre alt fra techno, jazz, soul og Afro-inspirert musikk. Her vanker de vakre og trendy, i tillegg til en del tilreisende som vil ha en hyggelig natt. Her vil du forstå hvorfor New York kalles for byen som aldri sover.

Adressen er 18 Little West 12th Street, mellom 9th Street & Washington Street. 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


Kilde: I tillegg til egne opplevelser i New York har vi hentet informasjon og stoff fra 10best.com og Wikipedia.