Blob har ankommet Eindhoven

Eindhoven PiazzaBlob Eindhoven

Du kan elske det eller hate det, men det er ingen ting å gjøre. Nå har the Blob kommet til Eindhoven. Og den er stor, hele 25 meter høy. Det er den italienske arkitekten Massimiliano Fuksas som står bak dette nye landemerket i Eindhoven.

Eindhoven - den mest innovative byen i Nederland

The Blob er helt i tråd med det image som Eindhoven ønsker å assosieres med. For dette er den byen og regionen som vokser raskest i Nederland, og næringslivet her spås en lysende, bokstavelig talt, fremtid. For Eindhoven kalles av mange for 'The City of Light'. Årsaken er at dette er byen hvor elektrogiganten Phillips har sitt hovedkontor.


The Blob i Eindhoven. Foto: Curt Woyte
View of the city centre of Eindhoven as taken from the footbridge over Emmasingel. Author CWoyte


Den nye futuristiske 'blobben' suppleres med to tunneler for syklister og en litt mindre blob. Eindhoven har dessuten et svært futuristisk konferansesenter som dessuten er et yndet fotoobjekt. Det heter Evoluon og ligger i Noord Brabantlaan 1a, og som mest av alt ligner en UFO. Bygningen var en presang fra Phillips til byen.

 

Blob'en finner du ved 18 septemberplein i sentrum av Eindhoven.

Nederlands lengste utelivsgate

Eindhoven er mer enn futuristiske bygninger. Her er også den lengste og kanskje beste utelivsgata i Nederland. Stratumseind er navnet og den byr på nok av kafeer, puber og restauranter. De ligger faktisk tett i tett, og uansett alder og smak, så finner du en plass som passer deg også.

Her er det forresten enormt trykk etter fotballkamper som PSV Eindhoven har vunnet, og naturligvis et ypperlig sted å gå for å se kamper på TV. Så liker du fotball har du også en grunn til å besøke denne byen!

Eindhoven er morsom å besøke for barna også!

Vest for sentrum av Eindhoven, nærmere bestemt i Veldhoven, Wintelresedijk 51, finner du papegøyeparken som dekker et område tilsvarende 80.000 kvadratmeter og som barna elsker. Mer enn 100 papegøyehus byr på papegøyer i alle størrelser og farger. Parken jobber også med omplassering av dyr og gjør et viktig arbeid med å bevare sjeldne fugler.

Åpningstider fra 1000 til 1800. Van Abbe Museum i sentrum har egen barnekunstnerklubb og om vinteren er det naturligvis skøyter for alle pengene. Og både barn og voksne elsker å se på Eindhovene-kjeglene som befinner seg på nordsiden av stasjonen, på vei til Eindhovens tekniske Universitet, en institusjon som er en viktig bidragsyter til byens kreativitet.

Eindhoven er morsom for lommeboka også

Ryanair har fra tid til annen ruter til Eindhoven fra Norge.  Husk ellers at Nederland er et lite land slik at du kan fint komme deg fra Amsterdam (ca 120 kilometer). Alternativt kan man fly til Brussel i Belgia. Eindhoven ligger kun 135 kilometer nordøst for Brussel.

Her finner du Blob!

{googleMaps addr="18 Septemberplein, Eindhoven, Nederland"
width=100% height=200 zoom=15 addoverview=0}