Damnoen Saduak Floating Market

bangkok damnoen saduak2

Thailand er en svært populær destinasjon for nordboere og mange blir nær sagt lammet av byens puls og atmosfære. Den går bokstavelig talt på høytrykk døgnet rundt i Bangkok. Gatemarkedene i Bangkok er mange, og det er også laget spesielle shoppingbyer som ikke få turister besøker, f.eks. Asiatique og weekendmarkedet Chatuchak.Chatuchak-markedet er det forøvrig mange som mener er verdens største. Markedet ligger ved gaten Kamphaeng Phet. Følg hovedgaten Phahon Yothin nord i Bangkok og du kommer dit.  Men ingenting slår vel Damnoen Saduak Floating Market?

.be">

Damnoen Saduak Floating Market - verdens mest populære marked?

bangkok damnoen saduak1

Men blir du lei kjøpesentre og masete gatemarkeder, foreslår vi at du tar en tur til verdens mest populære flytende marked, nemlig Damnoen Saduak. Dette opplevelsesrike markedet ligger i Ratchaburi-provinsen ca 105 kilometer fra Bangkok by. Det er enkelt å komme hit, og med prisene i Thailand er det greit å ordne alt via en turoperatør.

Det er ikke noe problem å snakke med ditt hotell i Bangkok og la de ta seg av kontakten. Hvis du på død og liv ønsker å kjøre, noe som forøvrig ikke er så vanskelig og risikabelt som du skulle tro, så kjører du Thonburi-Paktoh motorveien til byen Samut Songkhram. Fra her følger du motorvei (Highway) nummer 325.Historien sier at selveste Kong Rama IV beordret å grave ut en 32 kilometer lang kanal som skulle knytte Mae Klong River med Tacheen River. Det som gjør dette området helt spesielt er den svært fruktbare jorden langs kanalbredden og det er de flotteste og fineste grønnsakene og frukter som odles her. Mango, kokosnøtter, bananer og grapefrukt er alle av topp kvalitet.

Det flytende markedet Damnoen Saduak er blitt veldig turistifisert, men allikevel noe du bør ha med deg. Du kan bokstavelig talt vandre tørrskodd over kanalen på alle båtene som tilbyr varer.

I tillegg til mat, grønnsaker og frukt vil du se håndverksprodukter og kanskje mest interessant, se gamle Thailandske bygninger, små samfunn som lever på tradisjonell måte og så er det naturligvis morsomt å sitte på med de gamle smale båtene langs kanalen.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.