Fantastiske Bo-Kaap i Cape Town

CapeTown RoseStreet Foto: BrianSnelson cc-lisens

Cape Town i Sør-Afrika er slående vakker der den ligger mellom imponerende Table Mountain på den ene siden, og havet på den andre.  Men allikevel er det mange som husker besøket i Bo-Kaap aller best! Dette området sentralt i Cape Town kan minne om Kardemommeby med sine små fargerike hus. Men bydelens historie er nok betydelig mer dramatisk enn hva Torbjørn Egner hadde i tankene med politimester Bastian og røverne.En multikulturell bydel i Cape Town

Bo-Kaap er et fascinerende multikulturelt område i Cape Town med brosteinsgater og fargerike hus, bebygget fra 1600-tallet til 1800-tallet. Innbyggerne her er til stor del etterkommere av slaver som ble hentet til Cape Town av Hollenderne fra 1500-tallet. Mange ble hentet fra Asia og du kan selv i dag høre spor av Indonesiske ord når gamle folk snakker sammen i Bo-Kaap. 

Bydelen omtales også som Malay-kvartalet, som følge av at mange innbyggere kom fra nettopp Malaysia og Indonesia.  Dette faktum har medvirket til at Bo-Kaap er sterkt muslimsk influert, og du finner blant annet Sør-Afrikas første moské her. Men etter apartheidstyret har Bo-Kaap blitt en virkelig smeltedigel av kulturer og religioner.

Attraksjoner i Bo-Kaap

Bo-Kaap har en ypperlig beliggenhet i cape Town med gangavstand til uteliv og restauranter, shoppingsentre, stranden eller Signal Hill. Med andre ord kan man gjerne overnatte her og allikevel enkelt nyte Cape Towns mange fasetter.

Rose Lodge i 28 Rose Street er et ypperlig valg både med tanke på pris, beliggenhet og valuta for pengene. Kontakt dem gjerne direkte på telefon +27 (0)21 424-3813.  Noen av de største attraksjonene i Bo-Kaap er:

Bokaap Museum

Huset som er oppkalt etter sin adresse, dvs. nr. 71 Wale Street, er i dag mer kjent som Bokaap Museum. Huset er Bo-kaaps eldste som fortsatt står i sin opprinnelig form. Det er et "must" å ta bygningen i nærmere øyesyn. Du går bokstavelig talt 250 år tilbake i tid.

Bokaaps moskéer

Auwal Mosque er den eldste moskéen i Sør-Afrika. Den ble bygget i 1798 og ligger i 39 Dorp Street. Den nest eldste er Palm Tree Mosque og ligger i 185 Long Street. Denne moskéen fra 1820 er veldig spesiell på grunn av palmen som praktisk talt vokser ut av veggen.

Noon Day Gun

Ikke lenge etter at britene overtok okkupasjonen av Cape Town i 1795 ble de Hollandske kanonene erstattet med deres egne 18 poundere. I 1806 ble det avfyrt et tidsignal med kanonene. Denne middagssalutten er nå Cape Towns eldste tradisjon som fortsatt etterleves. Så hver dag klokken 1200 avfyres kanonene, som forøvrig er verdens eldste kanoner i daglig bruk, i kort gangavstand fra Bo-Kaap. Adressen er Signal Hill.Komme seg til Cape Town

Flere europeiske flyselskaper flyr direkte til Cape Town, som f.eks. KLM fra Amsterdam, British Airways fra London og Lufthansa fra Frankfurt. Dessuten flyr South African Airlines fra både København, London og Amsterdam. Totalt tar reisen mellom 14 og 17 timer, og prisene starter vanligvis på rundt 6500 kroner.

Flyplassen ligger kun 25 kilometer øst for Cape Town og du finner alt du trenger av fasiliteter på flyplassen.