Følg i vikingenes fotspor og kom til Europas vennligste by!

dublin temple bar 1

Dublin er hovedstaden i Irland og er opprinnelig en gammel vikingbosetting. Sentrum er kompakt og atmosfæren er sagnomsust.

Dublin har flere ganger blitt kåret til den vennligste by i Europa etter kåringer fra Tripadvisor. Nordisk sjef for Tourism Ireland, Steven Roberts, er svært fornøyd med kåringen: - Irland er berømt for sine vennlige og imøtekommende innbyggere, og jeg er overlykkelig over at Dublin nok en gang har blitt anerkjent som Europas vennligste by.

I tillegg til en varm velkomst kan byen tilby alt fra shopping i verdensklasse til både fin og folkelig kultur, sier Roberts.5 ting du bare må gjøre i Dublin

Opplevelser i Temple Bar

Temple Bar er stedet du går til i Dublin for å besøke byens teatre, restauranter, gatemarkeder og ikke minst puber og barer. Om kvelden er det gjerne svært hektisk her, og antallet utdrikkingslag som utagerende festing er ikke bare mange, de kan nå eksepsjonelle høyder.

Se sportsarrangementer i Croke Park

Nord i Dublin ligger Croke Park som er hovedsete for Gaelic Athletic Association og har plass til flere enn 80.000 tilskuere. Søndager om sommeren spilles gælisk fotball og hurling, noe som bare må oppleves.

Rundtur i St Patrick's Cathedral

Katedralen sto ferdig år 1191 og har spilt en viktig rolle for folk flest i Irland. Selv om biskopen har sitt sete i en annen katedral er det St Patrick's som er størst. Se flere severdigheter i Dublin hos Reiseplaneten.Slapp av i St Stephen's Green

Dette er en av Dublins eldste parker og et ypperlig område å rømme til når du har blitt sliten av all shoppingen i handlegaten Grafton Street like ved. Her er vakre prydbusker og romantiske stier.

Rundtur i Guinness Storehouse

En kort spasertur fra sentrum av Dublin ligger byens største turistattraksjon. Det er naturligvis landets tørsteslukker nummer 1, Guinness. Guinness Storehouse byr på besøk i produksjonslokalene og naturligvis mulighet for smaksprøver.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.