De beste julemarkedene i Europa

Franz Skarbina Weihnachtsmarkt Berlin

Julemarked eller "Christkindlmärkte" har lange tradisjoner i Østerrike og Tyskland. Julemarkedene skriver seg tilbake til sen middelalder for den tysktalende delen av Europa.

Også tyskinfluerte deler av Frankrike har naturlig nok lang tradisjon med julemarkeder. Tyske handelsmenn tok dessuten med seg tradisjonen til Storbritannia og mange av de største markedene finner du nå i England.



Julemarkedene som på mange måter ligner på et gatemarked, holdes tradisjonen tro åpent sånn cirka fire uker før juleaften. Glühwein, dvs. en julegløgg med eller uten alkohol, (noen steder også eggpunsj), pølser (da helst Bratwurst), brente mandler, Lebkuchen og Magenbrot (myke pepperkaker) og alle mulige suvenirprodukter er det som et "ekte" julemarked dag tilbyr.

På nettet rangeres selvsagt alt mulig, også de beste julemarkedene. Vi har satt sammen en 10 på topp-listen og klinker like godt til med et marked utenfor Tyskland og Østerrike på topp:

1. Hyde Park, London (England)

Julemarkedet i Hyde Park er egentlig mye mer enn et julemarked. Winter Wonderland har kommet (tilbake) til London og Hyde Park, og her er selvsagt et julemarked en naturlig del! Se filmen under.

2. Køln, Julemarked (Tyskland)

Hele Køln er som et stort julemarked fra 23. november til 23. desember. Køln har faktisk sitt eget gay/lespe-julemarked, uten at det er noe vi skal snakke om her. Lukten av bakte epler ligger i luften når du nærmer deg fantastiske Kølnerdomen og to flotte julemarkeder.

3. Lille, Julemarked (Frankrike)

Lille har et julemarked som folk elsker. Hvis tradisjonen følges kommer det et stort pariserhjul, et nesten like stort juletre og boder som selger alt du forventer av mat og suvenirer.  Og ikke minst flott håndverkskunst av tre.



 

Andre utvalgte julemarkeder

4. Graz, Julemarked (Østerrike)

5. Portsmouth Victorian Festival of Christmas (England)

6. Basel, Julemarked (Sveits)

7. Schönbrunn - Wien Julemarked (Østerrike)


Reiseplaneten redNB! Les gjerne vår reiseartikkel om julemarkedene i Wien!



8.Praha, Julemarked (Tsjekkia)

9. Wien, Julemarked Rådhustorget (Østerrike)

10. Mulhouse, Julemarked (Frankrike)

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.