Forsidebilde SurfersBeach

Viva Las Palmas

las palmas playa de las canteras 2

Når du tar ettermiddagsflyet fredag til Las Palmas forventer du fest og fyll på turen. Eller? I alle fall forventet jeg det, i tillegg til skrikende småbarn, uoppdragne storebrødre og eldre damer som hadde startet vorspiel litt for tidlig. Men, neida.

Den eneste jeg observerte drikkende var meg selv. En vin og en øl, kjøpt for egne penger, selv om dette jo var en jobbtur! Og alle barna var stille som mus. Kanskje er det ikke så harry å dra til Las Palmas lenger?



Las Palmas har en historie som fascinerer og en størrelse som hadde gjort byen til Norges nest største by. Ikke bare ankret Columbus opp her før sin første tur til Amerika. I 1595 stakk Francis Drake innom for å plyndre byen, kjent som «the Battle of Las Palmas». Det var ingen ubetinget suksess. Derimot var den Nederlandske viseadmiralen Pieter van der Does mer suksessfull i 1599 når han klarte å ødelegge deler av byen, før han ble slått tilbake.

I tillegg til en spennende historie kan Las Palmas utnevnes som den eneste storbyen i Europa med et helårsklima som er perfekt hvis målet er at du skal gå med flip floppers og shorts. Du er jo tross alt betydelig lenger sør enn Marrakech.

Las Palmas passer for alle!

las palmas paseo las canteras

Det er plass til alle på storslåtte Paseo Paseo las Canteras og stranden i Las Palmas

Det er mulig jeg tar feil, men det føles som at det er mange gamle mennesker i Las Palmas. Med gamle tenker jeg på pensjonister. Ikke at det gjør noe, men har du et slags Magaluf på Mallorca i ditt indre øye, så er det nok feil destinasjon. Her i Las Palmas er det liksom ikke feil å be om Ketchup-song på baren nær strandpromenaden.

Undertegnede har i alle fall vokst fra Magaluf, og konkluderer med at Las Palmas er en by som har rom for alle. Ungdommene som vil ha sol, bad og fest finner nok av muligheter. Barnefamiliene har sine steder og voksne på tur får det også bra. Las Palmas er stort nok for alle. Denne mixen av folk bidrar dessuten til en trivelig atmosfære.

Noen lurvete områder finnes naturligvis, og du finner selvsagt også godt fordrukne skandinaver på pubene rundt Parque Sant Ana hvis det er det du leter etter. Her fikk jeg en liten deja voux av Torrivieja i Spania.

På selve plassen (Parque Sant Ana) møter du dessuten byoriginalene. Men plassen byr også på et torg hvor det ofte er festivaler og moro, og under karnevalet i februar er det her man samles for show og underholdning.

las palmas lolita pluma

Lolita Pluma var en av byorginalene som vanket på Parque Sant Ana. Ingen var mer glad i dyr enn henne! Og statue ble det også.

Rimelig nok og mer enn stor nok!

Las Palmas er ingen dyr by å feriere i. Den er heller ikke superbillig. Den universelle regelen om at hvis du går dit de fastboende går, så før du varene rimeligere enn der turistene valfarter, i dette tilfellet langs strandpromenaden, gjelder også her. En fordel med at Las Palmas er en «storby» er at du slipper restauranter som kun tilbyr hamburgere, pizza og toast, ref. resten av Gran Canaria. Det finnes hundrevis av restauranter og heldigvis få McDonalds og Burger King.

Det første du oppdager hvis du ikke bare slanger deg på stranden, er at Las Palmas er en laaaang by. Du går for eksempel ikke frivillig fra stranden Playa de las Canteras til Gamlebyen. Ta heller buss 1 (teatro-linjen) eller en taxi. De hvite drosjene er allestedsværende og koster en brøkdel av hva drosjene i Oslo gjør.

las palmas san juan 1

Bydelen San Juan i Las Palmas er fargerik, men antagelig har du mest glede av å se den på avstand...

For til Gamlebyen skal du. Ikke bare har de det gamle markedet Mercato Vegueta Fotografi hvor du kan se og kjøpe lokale produkter. Gamlebyen har også en rekke museer og en flott katedral Fotografi. Dette er attraksjoner du bør få med deg. Og mange av de beste restaurantene er her. Fra Gamlebyen går dessuten den flotte gågaten Calle Mayor de Triana med alle sine butikker (og en av få hyggelige irske pubene i byen). Gaten kalles gjerne bare for Triana og er en drøm for shoppingglade turister.

flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Las Palmas - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

Hva skal man ta seg til?

Strandpromenaden Paseo las Canteras Fotografi går langs Europas flotteste storbystrand. Ingen tvil om det. Det er som om en større utgave av Aker Brygge skulle vært modellen for området rundt. Og stranden er enorm, og sanden er finkornig og bølgene dundrer inn fra åpent hav. Her kan man slappe av, bli brun både utvendig og innvendig, og bare nyte livet. Området rundt flyter over av hoteller og hosteller av god kvalitet, og det er nok av spisesteder som har god kvalitet.

Som nevnt over må man inkludere et besøk til Gamlebyen. Både for å få en genuin tapas-middag eller lunsj, og for å få med seg en dose severdigheter. Gamlebyen minner på mange måter om områder i Barceona og bo-områdene rundt Gamlebyen gir assosiasjoner til Kardemommeby. Bare at det ikke er tyvene Kasper, Jesper og Jonatan som du antagelig møter hvis du reker rundt der alene på kveldstid.

las palmas estadio de gran canaria

Stadion i Las Palmas er storslått og et storlag verdig! Det ligger et stykke utenfor byen, så ta taxi!

Liker du fotball er en langweekend til Las Palmas helt topp. Du bestiller enkelt billetter på nett. Vel, ikke helt enkelt da, hvis du ikke er en kløpper i spansk og gjør bestilling av billetter via din mobiltelefon slik jeg gjorde. Men takket være ypperlig service av hotellpersonalet på AC Hotell Fotografi (som anbefales på det varmeste) fikk jeg printet ut billetter til storkamp med Sevilla. Det er kun kamper mot Real Madrid og Barcelona du bør være redd for at det skal være utsolgt for billetter. Eller de gangene Tenerife også spiller i samme divisjon. For med unntak av Tenerife er det nemlig ikke så enkelt for supportere fra de andre bortelagene å komme seg til og fra Las Palmas.

Og har du med en partner som ikke liker fotball, så vit at shoppingmulighetene i Las Palmas ikke står tilbake for noe. Triana-gaten Fotografi nær Gamlebyen er nevnt. Jeg vil også legge til gaten Avenida Mesa u Lopez som ligger midt mellom fantastiske Playa de las Canteras og Gamlebyen. Her finner du varehusene og motebutikkene. Selvsagt også El Corte Ingles. Og en versjon finnes på begge sider av gaten, hvis jeg ikke så dobbelt.

For gutta (som blir tvunget med), så vit at det finnes en Ducati-butikk (herlige motorsykler) bare noen steinkast unna. Adressen er Calle Juan Duran Gonazales nr 4.

Hva er det egentlig med spanske menn og små hunder?

las palmas calle mendizabal

Jeg tok min tur til Gamlebyen søndag formiddag, og hva er det jeg ser? Jo, en armada av spanske menn på tur med små hunder. Du ser dem i alle aldre og over alt, (jeg snakker om mennene altså). Ruslende på tur med sine små vovser. Ikke mye toreador og macho over dette. Kanskje er det en unnskyldning for å komme seg ut og ta en kaffe, (les øl og vin), med de andre hundeluftende gutta?

Denne innledningen var en liten digresjon. Poenget er at Las Palmas er et ypperlig sted for å finne en helt «spesiell» bar eller utested hvor du skal se på folkelivet og komme i prat med noen lokale folk. Kanskje finner du et sted som Bodegon Biberan som byr på et helt spesielt «musikalsk interiør». Beliggenheten er i den ubetydelige lille gaten Calle Pedro Castillo Westerling 15, ikke langt fra Playa de las Canteras.

Det sprøeste på turen?

Noe rart opplever man på alle reiser. I dette tilfellet var nok mannen i lysegrå joggebukser som lot siste dråpe i buksa gå på flyplassens urinal det sprøeste. Når sånt skjer er slett ikke lysegrå joggebukse tingen. Samtidig med at mannen oppdaget fadesen, så ble det meldt i høytaleren at det var boarding på flyet. Nå var gode råd dyre, og den improviserte løsningen var å skru på håndtørreren, og deretter balansere på ett ben i et forsøk på å presse joggebuksen og underlivet opp mot varmluftsuttaket. Dette var i sannhet et underlig skue.

Oppsummering av weekend til Las Palmas

Ettermiddagsflyet til Las Palmas fredag (fløy med Norwegian) er et OK valg. Direkteruten tar i overkant av fem timer. Noe skal man lide for å møte solen utenom sommermånedene. Men for meg blir det litt for sent å gjøre noen sprell når man ankommer Gran Canaria i 2300-tiden for så å skulle innlosjere seg på et hotell snaue tretti minutter med drosje unna flyplassen. For en 20-åring er det helt sikkert annerledes. På den annen side er vi gamlingene antagligvis mye tidligere oppe neste morgen og rekker mange ting før ungdommene er tilbake i våken tilstand.

Jeg tok SAS hjem middagstid på mandagen (for å få direktefly), og fikk dermed mye ut av den dagen også. Alt i alt så ga turen ganske mye valuta med tanke på at folk flest kun trenger en fridag (i dette tilfellet mandagen). Selv om flyturen er lang, så er flybilletten billig. Gjør flyturen ned til en hyggelig opplevelse, så anbefaler vi Reiseplaneten faktisk Las Palmas også for en langweekend!

flybilletter reiseplaneten 2

Her er de billigste flybillettene til Las Palmas - Sjekk ut vår lavpriskalender!
bestbuy


 

 

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

IMAGE De beste Ice bars verden rundt
Er du en som ikke får nok av is og snø, eller har en vill fantasi om at nordmenn absolutt bør ta en drink i minus 5 kuldegrader? Uansett kan en rask tur på en isbar være en småmorsom start på kvelden for en vennegjeng. En slik bar egner seg nemlig i svært liten grad for et større sjekkeopplegg. Liste med Ice Bars verden rundt finner du... Read More...
IMAGE De sprøeste museer i verden
Det finnes naturligvis en rekke helt sprø museer rundt om i verden. Det finnes dessuten en egen "kjede" som utstiller alt rart og under. Ja, vi snakker om Ripley's Believe It or Not! Du har mest sannsynlig sett eller hørt om Ripley's hvis du har vært ute å reist litt. Få museer passer bedre for folk flest hvis man vil se litt utenom det... Read More...
IMAGE De ultimate safariene
Hvem har ikke drømt om å reise på safari og oppleve rovdyrene på savannen, elefantflokkene eller ta flotte bilder av flodhester som avkjøler seg i vannet? For mange er nok safari den ultimate reisedrømmen, og spørsmålet man naturlig nok stiller seg er hvor skal man reise? Like viktig er det å finne en reisearrangør man skal reise... Read More...
IMAGE Den ultimate bilferien
Er du en av dem som er tilhenger av å komme hjem fra ferien med mer enn brunfarge? Og da først og fremst gleden av å kunne oppleve noe nytt?  Da er ferietipset å forberede en ferie med leiebil. For finnes det noe som gir mer frihetsfølelse enn å suse rundt i vakre omgivelser i en kabroliet? Ja, bortsett fra kanskje å suse rundt i en... Read More...
IMAGE Europas beste Casinoer
Trigger tanken på gamling? Har du noen gang besøkt et ordentlig casino? Kanskje bor det en James Bond i deg?  Sjekk da ut Reisplanetens liste over de beste casinoene i Europa!  Husk at mange casinoer også byr på show og mat. Så har du en unnskydning. Casino Royale photo: (WP:NFCC#4), Fair use, Wikipedia Poker har spredd seg... Read More...
IMAGE Europas beste sportsmuseer
Er du helfrelst på sport, og er redd for at ferien gjør at du mister interessante kamper eller stevner på flatskjermen hjemme? Kanskje du burde ta turen innom en av de mange flotte sportsmuseene som finnes over hele Europa? Her får du vår 8 på topp-liste for sportsmuseer i Europa! 1 Norges Olympiske Museum OL-museet på Lillehammer,... Read More...
IMAGE Madame Tussauds over hele verden
Madame Tussaud over hele verden   Cher i lett bekledning (og i voks) hos Madame Tussaud i Hong Kong. Foto: chee.hong (flickr) cc-lisensHvem har ikke lyst på et treff med Obama, Madonna og Dronning Elizabeth II? Og det er slett ikke bare i London du kan tre inn i Madame Tussauds livaktige verden hvis du trodde det. Vokskabinetter i en storby... Read More...
IMAGE Reiseartikler - Topplister
  Reiseartikler Topplister om alt i verden! Topplister om alt det beste, rareste, flotteste, vakreste, høyeste, dypeste, styggeste og alt annet du kan tenke deg verden rundt! Les våre reiseartikler som tar for seg toppen av attraksjoner, severdigheter, hoteller, statuer, museer, flyplasser, restauranter, sportsevenement og mye mer verden... Read More...
IMAGE Verdens beste byer å bo i
Glem New York, London og Paris. De beste byene å bo i er Wien, Zürich og Geneve. Norske byer sa du? Oslo er langt ned på lista, og det var det. Palmehusets cafe er et greit sted for en pust i bakken før du går til Schloss Schonbrunn eller tar turen inn på Zoo. Vakre Wien, nå beste byen å bo i ifølge Mercer. Det amerikanske... Read More...
IMAGE Verdens beste karneval
Karneval har lange tradisjoner, ikke minst i Europa. For mange var karneval en måte å feire lysere tider etter vintermånedenes kulde. Karnevalsfeiringen skulle tradisjonelt avsluttes 40 dager før påske, ikke inkludert søndager. Mange holder enda på dette tidspunktet, selv om stadig nye karneval dukker opp, ut fra forskjellige anledninger.... Read More...
IMAGE Verdens beste naturhistoriske museer!
Nær sagt alle storbyer har en dinosaurlevning, og enda flere storbyer har et naturhistorisk museum. Og selv om byer som København, Pittsburgh og Ottawa har flotte utgaver, så er de ikke med på vår topp 6 liste over byene med de beste naturhistoriske museene i verden! Les videre så ser du listen! Naturhistorisk museum i Beijing Du trodde... Read More...
IMAGE Verdens beste og vakreste Operahus
  Lørdag 12.april 2008 åpnet Norges nye operahus og nasjonale stolthet, som også høyst sannsynligvis vil bli Oslos mest fotograferte bygning og en byens største turistattraksjoner. De første tilbakemeldingene fra artister og publikum var ikke overraskende svært positiv. National Geographic laget i samme periode en liste over verdens... Read More...
IMAGE Verdens beste skisteder
Norge omtaler seg gjerne som skisportens hjemland, men vi skal innrømme at de beste alpinanleggene ikke finnes her hjemme. Beklager Hemsedal, Trysil og Geilo. Alpelandene har bakker som er lengre, brattere, flere i antall og en helt annen atmosfære med tilhørende afterski-parties. Det er naturligvis nær sagt umulig å slå fast hvilke... Read More...
IMAGE Verdens dyreste nyttårsfeiringer
Klar for en gåte? Hva koster mer enn 60 millioner kroner og varer ca. 10 minutter? Vel, svaret får du vite den 31. desember ved midnatt. Photo: By Adam.J.W.C. - Own work, CC BY 3.0, Link De store byene konkurrerer om å arrangere de flotteste fyrverkeriene på nyttårsaften. Og for mange har det blitt en årlig ferieopplevelse å besøke... Read More...
IMAGE Verdens lengste fossefall
Verdens lengste fossefall Få opplevelser er så kraftfulle og nesten fryktinngytende som det å være i nærheten av et mektig fossefall som drønner ned i et sydende vannbasseng. Blant de mest kjente kan vi nevne Niagarafallene, som ligger på grensen mellom USA og Canada, Foz de Iguassu som deler landene Brasil, Argentina og Paraguay, og... Read More...
IMAGE Verdens mest forsinkede flyplasser
  Flyplasser i verden Verdens mest forsinkede flyplasser Husk å pakke en stor dose tålmodighet hvis du skal reise til Kina , India eller for den saks skyld Dubai eller storbyfavoritten Roma.  Her er nemlig flyplassene med mest forsinkede fly på kloden i 2009! Og mye skal vel skje om ikke listen er ganske identisk også de kommende... Read More...
IMAGE Verdens oversette underverker
Tilbake i 2007 offentliggjordes resultatet over hva som skulle regnes som Verdens Syv Nye Underverker. Avstemningen har foregått over internett, og hvem som helst kunne stemme. Resultatet ble ikke overraskende at kandidater som befant seg i folkerike land fikk masse stemmer, mens mindre kjente, men minst like imponerende monumenter, ikke kom med... Read More...
IMAGE Verdens stiligste bygninger
Verden byr på noen herlige overraskelser hvis man bare ser godt etter. Og noen ganger trenger man faktisk ikke titte spesielt godt etter heller. Man må bare reise til de riktige stedene! Fire av de herligste byggverkene vi kjenner til er så fantastisk annerledes, at vi bare må trekke på smilebåndet, og ønske oss slike byggverk også i... Read More...
IMAGE Verdens største statuer
Det er klart størrelsen teller! Det er noe spesielt med monumenter og statuer som er så store at man faktisk lurer på om det man ser, er der på virkelig, eller om det er et optisk bedrag. Selv om du sikkert har sett Frihetsgudinnen (Statue of Liberty) på Liberty Island i New York utallige ganger på film, så er det noe helt annet å se... Read More...
IMAGE Verdens største turistfeller
Turistfeller kjennetegnes normalt av støyende turister, overprisede varer, gjerne hastverkslaget mat og suvenir-juggel, og ofte et labert servicenivå. Og typisk nok presenterer turistfellene et servicetilbud med alt det du kjenner fra før, det være seg matretter som hamburgere, toast og pizza, eller produkter du allerede bruker og kjenner.... Read More...
IMAGE Verdens vakreste statuer
Verdens vakreste statuer Du har helt sikkert hørt om - og kanskje også selv sett - Frihetsstatuen i New York, Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Den lille havfruen i København og Manneken Pis i Brussel. Og for den saks skyld Sinnataggen i Oslo. Dette er alle kjente og kjære turistattraksjoner. Men det er noen andre statuer vi mener er de aller... Read More...