De ultimate safariene

Hvem har ikke drømt om å reise på safari og oppleve rovdyrene på savannen, elefantflokkene eller ta flotte bilder av flodhester som avkjøler seg i vannet? For mange er nok safari den ultimate reisedrømmen, og spørsmålet man naturlig nok stiller seg er hvor skal man reise?

Leopard

Like viktig er det å finne en reisearrangør man skal reise med. En minnerik safariopplevelse krever profesjonell hjelp fra en arrangør som har gode kontakter og kjenneskap til hvilke steder som bør besøkes og når.

Reiseplaneten samarbeider med flere kvalitetsarrangører.




Nettstedet Gorp.com har laget en liste over verdens 10 beste safariopplevelser.  Listen er som følger:

1 Klassisk safari i Kenya

Kenya er nok det mest kjente safarilandet og byr på "de 5 store" som her defineres som løve, elefant, nesehorn, flodhest og bøffelokse. Kenya byr også på mulighet til å se en av de store migrasjonene med villdyr. Lodgene holder generelt god standard.

2 Serengeti i Tanzania

Fra TV er de fleste av oss kjent med Serengeti. Tanzania blir foretrukket av færre turister enn Kenya, noe som gir en mer eksklusiv følelse for den reisende. Serengeti er hjem for mer enn 3 millioner dyr. Og Ngorongoro-krateret, et lite Eden, må naturligvis inkluderes på reisen!

3 Rafting i Omo-elven i Etiopia

Et alternativ til kjøring med bil er å flyte lydløst langs Omo-elven med båt. Her opplever du det ekte "uoppdagede" afrika med rikt dyreliv og fantastisk natur.

4 Gorilla-trekking i Uganda

De store gorillaene er sørgelig nok utrydningstruede. Vil du se disse i sitt rette element er Virunga-fjellene i Uganda å anbfefale. Du glemmer ikke et møte ansikt til ansikt med en stor "sølvrygg" med det første!

5 Klatring i Kilimanjaro, Tanzania

Kilimanjaro har noe magisk over seg. Opplev naturen på sitt beste og få samtidig mulighet til å bestige et av verdens mest kjente fjell, mens det fortsatt er snø på toppene.

6 Se de 5 store i Sør-Afrika

Kruger-parken er på mange måter safariparkenes Disney World. Trygt, profesjonelt og en park med et mangfoldig dyreliv. Foretrekker du mindre og mer intime lodger har Sør-Afrika mange alternativer, blant annet Sabi Sands ved Mala Mala.

7 Vandre-safari i Zambia

Kanskje er en vandretur blant dyrene det som gir den mest genuine følelsen av safari? Luangwa National Park i Zambia er pionerer på akkurat dette. Denne type safari er ikke for de lettskremte!

8 Foto-safari i Namibia

Elsker du å fotografere? Da er Etosha National Park i Namibia stedet å besøke. Lysforholdene og det faktum at dyrene er vant med biler og skuelystne gir deg alle sjanser til gode bilder.

9 Elefantsafari i Botswana

Kan du tenke deg noe mer opplevelsesrikt og spennende enn å sitte på ryggen av en elefant og se løver, bøfler, flodhester og andre dyr? I Okavango-deltaet i Botswana kan du faktisk gjøre dette.

10 Safari med luftballong i Øst og Sør-Afrika

Trodde du at du hadde opplevd alt? Da tar du feil. Siste på safarifronten er at du fly med luftballong over naturreservatene i Sør-Afrika, Kenya eller Tanzania. Men det koster mange penger....  

 Kilde: www.gorp.away.com