Europas beste sportsmuseer

barcelona olympiamuseet 1


Er du helfrelst på sport, og er redd for at ferien gjør at du mister interessante kamper eller stevner på flatskjermen hjemme? Kanskje du burde ta turen innom en av de mange flotte sportsmuseene som finnes over hele Europa? Her får du vår 8 på topp-liste for sportsmuseer i Europa!1 Norges Olympiske Museum

OL-museet på Lillehammer, nærmere bestemt på Maihaugen, er det eneste i sitt slag i Nord-Europa som forteller historien om alle olympiske leker i moderne tid fra 1896 - sommer og vinter. Og litt nasjonalistiske får vi være på en slik liste også. Her presenteres bl.a. antikkens leker fra 776 f. Kr. til 393 e.Kr. Åpningstider er normalt fra 1100 til 1600 og stengt mandager. I høysesong, dvs. juni til og med august, er det åpent fra 1100 til 1700 alle dager i uken. Det er mulig å kjøpe billetter kun til Olympiamuseet, og en slik koster ca 75 kroner for voksne.

Les mer om Norge som ferieland hos Reiseplaneten!

{googleMaps width=100% height=250 zoom=15
addr="Maihaugen, Lillehammer"}


2 Olympiamuseet i Lausanne

Et meget påkostet museum befinner seg i Lausanne i Sveits. Her finner du gjenstander med olympisk historie fra nær sagt alle nasjoner og kulturer. Olympiske fans får alt de forventer. Det Olympiske museet er åpent året rundt, men utenom høysesong, dvs. fra og med april til og med oktober, så er det stengt mandager. Lausanne ligger ca 60 km fra Geneve. Adressen er 1, quai d'Ouchy.

{googleMaps width=100% height=250 zoom=8 addr="1, quai d'Ouchy, Lausanne"}


3 Olympiamuseet i Barcelona

230px-Museu Olímpic Joan Antoni SamaranchHer i Barcelona ligger Olympiamuseet like ved Olympiastadion og du får enkelt med deg begge deler. Museet som egentlig heter Joan Antoni Samaranch Olympic and Sports Museum, (Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch), har en rekke flotte utstillingsobjekter som helt sikkert gir deg gode minner fra idrettsprestasjoner du har sett. Naturlig nok er mye fra den gang Spania og Barcelona selv arrangerte OL.

Museet er åpent året rundt, alle dager med unntak av mandager. Museet ligger i Montjuice. Går du opp åskammen som utgjør Montjuice fra f.eks. Placa de Espanya får du i tillegg en flott tur og litt trim selv også.

{googleMaps width=100% height=250 zoom=12 addr="41.366331, 2.157064"}


Museet på Old Trafford

Ved siden av det nasjonale fotballmuseet i Storbritannia har fotballbyen Manchester en av verdens største attraksjoner for fotballfans.  Ta turen til Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford i påvente av åpningen av det nasjonale museet våren 2011. Du behøver ikke være United-fan for å få glede av et besøk til Old Trafford.

Til orientering kan vi nevne at en rekke av de store fotballklubbene har museer og trofévisninger på sine arenaer. Normalt åpent fra 0930 til 1700. Old Trafford ligger like utenfor Manchester sentrum, og det er enkelt å ta seg til stadion med offentlig kommunikasjon.

{googleMaps width=100% height=250 zoom=11 addr="Old Trafford, Manchester"}Ferrari museum

Ferrarimuseet Don FranceEr du glad i slike doninger, bør du ta turen til Ferrarimuseet. Foto: Don France (cc-lisens)
Ikke er det stort, og ikke ligger det spesielt sentralt, nærmere bestemt beliggende i Maranello, ca 190 km fra Milano. Enklere er det å komme hit fra vakre Bologna. Da er avstanden kun 60 km.

Museet gir deg en rundtur gjennom Ferrari-historien, og liker du Formel-1 og vakre biler generelt, og Ferrari spesielt, så må du i alle fall ta deg råd til et besøk. Her får du oppleve den firste F2 som vant omtrent alt, til en ekte F1-bil kjørt av Kimi Haikkonen.

Museet er normalt åpent året rundt fra 0930 til 1800, men holder åpent en time lenger om sommeren. Inngangsbilletten er i overkant av 100 kroner. Finnes det noen som kan designe biler vakrere enn i Italia?

{googleMaps width=100% height=250 zoom=7 addr="Maranello, Italia"}

Wimbledon Lawn Museum

WimbledonLawnTennisMuseum ozziebackpackerFoto: Ozziebackpacker (cc-lisens)
Er du tennisinteressert kan du jo ta turen fra London til Wimbledon og besøke "John McEnroe" i garderoben, se tennis på kino, studere utstyr og rekvisitter fra gamle dager og få mye morsom og interessant informasjon fra guider og utstillinger. Enkleste vei å komme hit fra London vil for de fleste være å ta banen fra London Waterloo til Wimbledon Station. Fra der tar du buss nr 493 til Wimbledon. Eller så tar du drosje de ca 15 kilometerne.

Museet er åpent året rundt fra 1000 til 1700, med restriksjoner når selve Wimbledon-turneringen pågår. Ca 100 kroner i inngangsbilletter for voksne.  Adressen er Church Road, Wimbledon.

{googleMaps width=100% height=250 zoom=9 addr="Church Road, Wimbledon"}

 

British Golf Museum

Golfens hjemsted må jo være Skottland. Og hvor andre steder kan man plassere et slikt museum enn på St Andrews, kun et sleivslag fra klubbhuset? Multimediautstillinger gir deg alt du trenger å vite om 500 år med golf. I 2010 ble det feiret 150 års jubileum for det åpne mesterskapet på St. Andrews og det blir en rekke arrangementer på museet.

Her er også egen barneavdeling. British Golf Museum er åpen året rundt, fra morgen til til 1600, (1700 i perioden april til oktober). Beregn en drøy 50-lapp for inngangsbilletten. St. Andrews ligger ca 80 km fra Edinburgh.

{googleMaps width=100% height=250 zoom=8 addr="St. Andrews, Scotland"}


8 Det Tyske Sports- og Olympiamuseum

Køln er en flott by og for sportsfrelste er det en god grunn til å stikke innom denne byen. Her ligger nemlig det tyske sportsmuseet hvor du finner du alt om sport, spesielt tyske olympiske helter. Ta del i de mange flotte interaktive installasjonene, fra vindtunnel til boksering. Museet er åpent tirsdag til fredag fra 1000 til 1800 og helgedager fra 1100 til 1900. Deutsches Sport & Olympia Museum som det heter på tysk holder til på adressen Im Zollhafen 1 i Køln. Billettene koster ca 60 kroner for voksne.

Les mer om Tyskland og reisemål der hos Reiseplaneten

{googleMaps width=100% height=250 zoom=8 addr="Im Zollhafen 1, Køln"} 


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.