Madame Tussauds over hele verden

Madame Tussaud over hele verden

 


HongKong Tussauds cheehong

Cher i lett bekledning (og i voks) hos Madame Tussaud i Hong Kong. Foto: chee.hong (flickr) cc-lisens
Hvem har ikke lyst på et treff med Obama, Madonna og Dronning Elizabeth II? Og det er slett ikke bare i London du kan tre inn i Madame Tussauds livaktige verden hvis du trodde det.

Vokskabinetter i en storby rundt deg

Det finnes flere voksmuseer enn Madame Tussauds, men nå er det en gang slik at denne Marie Tussaud (født 1. desember 1761) fra Strasbourg i Tyskland, startet det voksmuseet som regnes som den originale - og beste. Du kjenner helt sikkert til museet i London, nærmere bestemt ved Marylebone Road, og kanskje har du stusset når du har gått forbi Tussaud's voksmuseum i København? Men sistnevnte er ikke tilknyttet Madame Tussauds nettverk, til tross for navnlikheten. Men du finner nok av "originale" Tussaud voksmuseer andre steder i verden.

Voksfigurene kommer til flere byer

Etter at Hollywood og Los Angeles fikk sitt Tussaud voksmuseum medio 2009, er det vel bare naturlig at nye byer skal erobres. Den neste som står på trappene er Bangkok. Madame Tussauds er nemlig kjøpt opp av enorme Merlin Entertainments Group, og disse har ekspansjon som mål. Bare fra 2007 til 2008, eller det første året med eierskap, fikk Merlin en besøksvekst på 28 %.

Det ryktes at plasseringen vil bli i Siam-distriktet av Bangkok. Samtidig har det nå kommet en pressemelding at Tussaud skal sørge for bygging av voksmuseum i Wien i Østerrike også. Så da vil jo byens tre store møtes til slutt, nemlig Mozart, Arnold Schwarzenegger og Sigmund Freud!

I alfabetisk orden finnes det i skrivende stund følgende Madame Tussaud Voksmuséer i verden:

Amsterdam
Adressen Madame Tussaud i Amsterdam er på selveste Dam-plassen i Amsterdam sentrum. Inngangsbilletter i forskjellige prisvarianter, avhengig av tid på dagen, forhåndsreservering etc. Pris fra 200 kroner og nedover. Åpningstider normalt fra 1000 til 1730.

Berlin
Du finner Madame Tussaud i Berlin på paradegaten Unter den Linden 74. Pris fra i underkant av 200 kroner og nedover. Barnerabatter. Åpningstider er vanligsvis fra 1000 til 1800.

Hong Kong
Adressen til Madame Tussaud i Hong Kong er Shop P101, The Peak Tower, No. 128 Peak Road. The Peak er jo i seg selv en kjent attraksjon i Hong Kong. Regn med ca 15 minutters kjøretur fra sentrum. Ta minibuss 1 fra Hong Kong Station, buss nr 15 eller den ærverdige gamle trikken som finnes i Hong Kong. Åpent alle dager i året fra 1000 til 2200. Inngangspris er i skrivende stund HK$ 160 for voksne og nesten halv pris for barn. Med dagens kurs er HK$ 160 omtrent 120 norske kroner.

Las Vegas
Adressen til Madame Tussaud i Las Vegas er 3377 Las Vegas Boulevard. South Suite 2001. For å se Evel Knievel og andre lokale helter sammen med verdenskjente celebriteter så betaler du ca 150 kroner i inngangspenger. Åpent fra 1000 til 2000 fra søndag til torsdag og fra 0900 til 2200 fredag til lørdag.

London
Adressen til originalen, dvs. Madame Tussaud i London er Marylebone Road. Du har garantert hørt om dette museet. Her er lange køer hver eneste dag for å komme inn. Les mer om åpningstider på hjemmesiden til Tussaud i London.  Reiseplaneten gjør det enkelt for deg.  Kjøp billetter til Mdame Tussaud i London her! Unngå kø, spar tid og penger.

Los Angeles (Hollywood)
Adressen til Madame Tussaud i Los Angeles (Hollywood) er 6933 Hollywood Boulevard, like ved berømte Grauman's Chinese Theatre. En liten morsomhet med Tussaud i Hollywood er at den er, nær sagt naturligvis, åpen alle dager i året, med unntak av dagen når Oscar-utdelingen foregår. Åpningstider er 1000 til 2000 hverdager og 1000 til 2200 fredag til og med søndag.

New York
Adressen til Madame Tussaud i New York er 234 West 42nd Street, mellom 7th og 8th Avenues, Times Square. Her kan du fra kl 1000 til 2000 søndag til torsdag og 1000 til 2200 fredager og lørdager se amerikanske presidenter og Hannah Montana. Inngangspris ca 200 kroner, men rabatter for bestilling online og diverse aldersrabatter.

Shanghai
Adressen til Madame Tussaud i Shanghai er kjente Nanjing Xi Road, og hit kommer du enkelt med buss, trikk eller tog. Du kan ta taxi også naturligvis. Åpent alle dager fra 1000 til 2200. Du betaler ca 135 RMB, (klikk her for informasjon om kinesisk valuta), eller ca 120 norske kroner for en fullpriset voksenbillett. Rabatter for barn og familiebilletter.

Washington DC
Adressen er 1001 F Street, hjørnet av 10th og F Street. Her i Madame Tussaud i Washington var Obama på plass dagen etter han var valgt som president. Inngangspris er ca 120 kroner for voksne. Åpningstider 1000 til 1600 mandag til torsdag og 1000 til 1800 fredag til og med søndag.