Med barn i Aberdeen

alicante-reiseguidebanner
Hvis du spør barna selv hvor de har lyst til å reise på ferie, er vel neppe Aberdeen destinasjonen som de begeistret skriker i munnen på hverandre. Aberdeen er ingen stor by med masse tilbud til de minste, men det finnes likevel overraskende mange lyspunkter.Opplevelsesparker i Aberdeen

I sommerhalvåret har fornøyelsesparken Codonas Amusement Park som ligger like ved Beach Boulevard, i gangavstand like øst for sentrum, alt av karuseller, pariserhjul, tømmerrenner og frydefulle opplevelser. Dette er Skottlands største fornøyelsespark med mer enn tretti års drift. Åpent de fleste dager mellom påske og oktober, fra 1100 til 1800 i helgene og fra 1200 til 1600 på ukedager. Heldagsbilletten koster drøye 100 kroner. Mer om åpningstider og priser på hjemmesiden til Condonas Amusement Park. Samme sted ligger Pirate Island Adventure Golf , som har åpent fra 1100 til midnatt 364 dager i året.  

Like ved Codonas, også på Beach Boulevard, ligger familieunderholdningssenteret The Boardwalk . Her kan barna boltre seg på innendørs trampoliner, leke i skumfabrikken, spille bingo, biljard eller bowling. 

I eventyrverdenen Storybook Glen kan barna møte over 100 forskjellige figurer som de kjenner fra eventyr og  barnesanger. Parken ligger på et stort område omgitt av blomster, trær og planter, fossefall, dyr og eventyrhus. Storybook Glen ligger i Maryculter, en drøy mil sørvest for Aberdeen, og har åpent året rundt fra 1100.  Den stenger 1800 i sommerhalvåret og 1600 på vinteren, litt avhengig av været. Inngangsbillettene koster cirka 60 kroner for voksne og 40 kroner for barn.

Fire mil nordvest for sentrum ligger Archaeolink Prehistory Park , en prisbelønt historisk park med fokus på interaktiv og morsom læring. Her kan barna ta en tidsreise til forhistoriske tider eller besøke den romerske garnisonen som lå her for 2000 år siden. Barna kan prøve gamle instrumenter eller lage piler. Åpent 1000 til 1700 fra påske til oktober, og i nngangsbillettene koster cirka 60 kroner for voksne og 40 for barn.

De litt eldre barna vil helt sikkert ha det gøy på det interaktive vitenskapssenteret Satrosphere , nei, ikke Stratosphere, hvor de kan teste ut over femti forskjellige eksperimenter som skal øke deres forståelse og interesse for vitenskap. Inngangsbilletten koster ca 60 kroner for voksne og 50 kroner for barn. Åpent tirsdag til søndag fra 1000 til 1700. Satrosphere ligger ti minutters gange fra sentrum, i The Tramsheds i 179 Constitution Street.

Skottlands beste strender

Vi skal heller ikke glemme at Aberdeen har en av Skottlands beste sandstrender, og på varme sommerdager er det helt ypperlig å tilbringe noen timer i vannkanten. Aberdeen Beach strekker seg over fem kilometer fra utløpet av Dee-elven i sentrum, og har nok av aktivitetstilbud, spisesteder og restauranter like i nærheten.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> NEXT PAGE