Leiebil i Aberdeen

Aberdeen-reiseguidebanner

Aberdeen sentrum er såpass lite at hvis du ikke har tenkt deg på dagsturer ut av byen, vil du ikke ha noe behov for en leiebil. Parkering kan dessuten være vanskelig å oppdrive i sentrum, og enveiskjørte gater kan gjøre det forvirrende for sjåfører som ikke er lommekjent i byen.

De fleste store bilutleieselskapene har kontorer både på flyplassen og i sentrum av Aberdeen. Prisene er gode sammenlignet med de fleste andre europeiske land.  Normalt er prisen rundt 1500 kroner for en uke, selvsagt avhengig av type bil du velger. Veiene er fine og trafikken er overkommelig for en sjåfør som er vant til norske forhold. For mange vil problemet være venstrekjøringen, siden du må speilvende alt du har lært om vikeplikt og kjøreregler. Men de fleste klarer veldig raskt å venne seg til dette.Leiebil AEGJØR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens største og ledende aktører på leiebiler.  Dette er stedet du gjør et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!


Velger du å kjøre selv, finnes det flere interessante destinasjoner i nærheten av Aberdeen. Vi foreslår følgende steder:

Inverness (ca 170 kilometer)

Snaue tre timers kjøring fra Aberdeen ligger Inverness, midt i det skotske høylandet. Inverness har kun ca 50000 innbyggere, men er faktisk en av Europas raskest voksende byer. Inverness Castle er vel verdt et besøk, og det samme gjelder Inverness Museum & Art Gallery.

Inverness ligger like ved Storbritannias mest berømte innsjø, Loch Ness .  Loch Ness er kilde til en konstant strøm av turister på sjøormjakt. Legenden om sjøormen Nessie oppsto allerede på 600-tallet, og slutter aldri å fascinere.

  Klikk her for utskriftsvennlig kart med
detaljert kjørebeskrivelse fra Aberdeen til Inverness

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC
from="Aberdeen, Skottland"
to="Inverness, Skottland"}Edinburgh (ca 200 kilometer)

Edinburgh har vært hovedstaden i Skottland siden 1437, men er med sine 450 000 innbyggere ikke landets  største by. Skottlands største by er Glasgow. Svært få hovedsteder ligger så vakkert til som Edinburgh. Byen er omgitt av flere høye vulkanske klipper. På en av klippene ruver Edinburgh Castle majestetisk over gamlebyen, med vertikale stup på tre kanter, og den berømte strekningen Royal Mile som tar deg til Holyrood Castle i Edinburgh by.

Kjøreturen fra Aberdeen tar rundt tre timer, og synes du dette blir for langt, kan du jo stoppe underveis i Dundee (105 kilometer). Dette er Skottlands fjerde største by, med ca 140000 innbyggere, og et godt uteliv takket være de mange studentene. På 1800-tallet var dette en av Storbritannias rikeste byer, noe du fortsatt kan se på husfasadene i byens eldre deler.

  Klikk her for utskriftsvennlig kart med
detaljert kjørebeskrivelse fra Aberdeen til Edinburgh via Dundee.  

{googleDir hide_direction_text=1 width=100% height=360 dir_width=100% vertical=1 unit=METRIC 
from="Aberdeen, Skottland" 
to="Edinburgh, Skottland"}

Orknøyene og Shetlandsøyene

En meget interessant destinasjon som er forholdsvis lett tilgjengelig fra Aberdeen, er øysamfunnene Orknøyene og Shetlandsøyene. Hit kan du selvsagt ikke kjøre, men NorthLink Ferries går daglig fra havnen i Aberdeen. Seilasen tar seks timer til Orknøyene og tolv timer til Shetlandsøyene, så du må uansett ha minst en overnatting.

De over 70 øyene som utgjør Orknøyene har en dramatisk og vill natur, med flotte hvite sandstrender og bratte forrevne klipper.  Her er arven etter vikingene sterkere enn noe annet sted på kloden, og stedsnavn som Stromness, Gairsay, Egilsay og St.Magnus-katedralen høres vel ikke spesielt britiske ut. Hovedstaden Kirkwall som ligger på øya Mainland ble grunnlagt for rundt tusen år siden og er en idyllisk liten markedsby med trange smug, steinbygninger og 6000 innbyggere.

På hovedøya Mainland ligger også nord-Europas best bevarte forhistoriske bosetning. Skara Brae er ti steinbygninger som dateres mer enn 5000 år tilgake i tid, altså eldre enn pyramidene i Giza.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 

------> Reiseguiden om Aberdeen fortsetter...