Attraksjoner i Alicante

alicante castillo de santa barbara

Castello de Santa Bárbara

Nesten uansett hvor du beveger deg i byen vil du se festningen Castillo de Santa Bárbara rage majestetisk over Alicante på den 166 meter høye bakketoppen Benacantil. Festningen ble opprinnelig bygget på sent 800-tall av araberne som på den tiden hadde kontroll over store deler av den Iberiske halvøy. Fra toppen har du perfekt 360 graders panoramautsikt ut over Alicante, Middelhavet og landet innenfor.

Du kan ta heis opp til toppen fra Postiguetstranden, du kan kjøre opp en svingete vei på bakketoppens bakside, eller de mer spreke kan velge å gå til topps oppå de gamle bymurene som forsatt står intakte ved gamlebyens nordside. Gratis adgang, men skal du ta heisen opp, koster dette cirka 30 kroner. Åpent daglig 0900 til 19:00 i vinterhalvåret oktober til mars, 1000 til 2000 på sommeren.Lucentum nær Alicante

I Albuferete, noen kilometer nordøst for Alicante sentrum, finner du den romerske ruinbyen Lucentum, som var forløperen til dagens Alicante. Her kan du tydelig se restene av bymuren, de offentlige badene, forumet og vakttårnene, mens du går i de gamle gatene hvor skilter viser deg hvordan det antagelig så ut for 2300 år siden.

Inngangspenger koster kun noen få euro, åpent fra 1000 til 1400 og 1600 til 1800 i oktober til mai. Fra 0900 til 1200 og 1900 til 2200 i juni til september. Stengt mandager og søndag kveld.

Museo de Bellas Artes Gravina

Like nord for Plaza Puerto del Mar finner du dette klassiske kunstmusèet, beliggende i et gammelt herskapshus fra 1700-tallet. Her utstilles over 500 kunstverk fra middelalderen og opp til 1920-tallet, av flere av Spanias fremste kunstnere.

Gratis adgang, åpent tirsdag til lørdag fra 1000 til 1400, og fra 1600 til 2000. Søndager 1000 til 1400.

Arkeologisk museum – MARQ

Dette enorme og moderne musèet en halv kilometer nord for sentrum stiller ut over 81000 gjenstander, fra steinalderen til middelalderen. Selv om det er lite informasjon på engelsk, vil de fleste finne dette interessant og vel verdt et besøk.  Inngang 25 kroner, barn halv pris. Åpent tirsdag til lørdag fra 1000 til 1900. Søndager 1000 til 1400.

Havnepromenaden  

Alicantes vakre havnepromenade, Explanada de España, er en attraksjon i seg selv. Gjennom mange årtier har byens innbyggere hver søndag pyntet seg og spasert opp og ned her for å sosialisere og møte folk. Promenaden er dekorert i mønster med over 6,6 millioner svarte, røde og kremfargede fliser. Fire rader palmetrær gir nok skygge. Du finner også gateboder som tilbyr håndverkskunst, klær, suvenirer med mer, mens musikanter og gjøglere underholder.

Castillo de San Fernando

Alicante har to festninger på hver sin bakketopp, og Castillo de San Fernando har havnet i skyggen for storesøster Barbara. Fernando er atskillig mer forfallent og overgrodd, men du har nesten like fin utsikt herfra, og du får området nesten for deg selv. Dette er et fredelig og øde sted midt i byen, med løvestatuer som skuer ned på havnen og store portaldører som fører deg ingensteds. Castillo de San Fernando ligger på en klippe noen hundre meter nord for Plaza de Luceros, og du kan lett gå opp dit på egenhånd.San Nicholas-katedralen

Alicantes fremste religiøse bygning er San Nicholas-katedralen som er bygget i renessansestil, men senere fått elementer i barokk stil. Katedralen ble bygget over restene av en arabisk moskè, og ligger midt i gamlebyen El Barrio. Gratis adgang, åpent fra 0730 til 1230 og fra 1530 til 2000.

Postiguet-stranden

Mange kommer til Costa Blanca for å kose seg med sol og bading på strendene, og i Alicante trenger du ikke gå mange meter fra sentrum for å finne en lang, bred og ren sandstrand. Postiguet-stranden ligger like øst for marinaen og er flankert av en palmekledd strandpromenade. Her kan du også leie solsenger og utstyr til vannaktiviteter.

Alicante rådhus

Alicantes rådhus, Ayuntamento, er en flott barokk bygning fra slutten av 1600-tallet med en 50 meter lang fasade flankert av to matchende tårn. På plassen foran skjer det stadig demonstrasjoner, en dagligdags hendelse i det spanske samfunnet. Nederst i trappen i rådhusfoajeen ligger Spanias nullpunkt, punktet hvor samtlige høyder i landet blir målt ut ifra.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.