Spise i Alicante

paella

Alicante har betjent turister i en årrekke, så her finner du alt du forventer av mat og spisesteder. Fra McDonalds og Burger King via spanske tapasbarer og pizzeriaer til stilige internasjonale restauranter. Og når du først er her må du selvsagt prøve matretten som har satt Valencia-regionen på det internasjonale matkartet; paella.

Photo: By Jan Harenburg - own fotography, CC BY 3.0Ordet paella er valentiansk for stekepanne, og forteller litt om hvordan denne retten tilberedes. Den baseres rundt kjøtt eller fisk, stekt i panne med grønnsaker, tilsatt ris, olivenolje og saffran. Paella spises tradisjonelt på søndager, og tilberedes i store mengder i forbindelse med festivaler. Vil du prøve å lage paella selv, finner du en oppskrift på engelsk her.

Du finner mange små restauranter og tapasbarer i gågaten Calle Mayor, som på kveldstid endrer preg fra handlegate til restaurantgate. Her dukker det opp hundrevis av bord utenfor de mange spisestedene. Mens kelnere haster til og fra kommer gatemusikanter med spanske gitarer og sombreros forbi for å underholde og for å tjene noen euro. Også på bryggene utenfor Plaza Puerto del Mar myldrer det av spisesteder, mest av den moderne, trendy typen.

Generelt om det å spise i Alicante

Husk at folk i Alicante (og Spania) spiser sent på kvelden. Lunsj er ofte mellom kl 1400 og 1600, og derfor blir det gjerne middag så sent som mellom klokken 2100 og midnatt, og mange av restaurantene åpner ikke for kvelden før 1900 eller 2000. De mest turistinfiserte områdene åpner imidlertid for middag tidligere, da de tilreisende gjerne har andre middagsvaner enn lokalbefolkningen i Alicante.

Noen utvalgte restauranter i Alicante

En anerkjent restaurant er Restaurante Casa Pepe som ligger ved Avd. de Cataluña, 14, Playa de San Juan, Alicante, telefon 965 154 523 for reservering.

Familierestaurant med rimelige priser og topp kvalitet. Her får du både fisk og kjøtt, og ikke minst herlige paella-retter.

Restauranten er liten, så faren er at du ikke får bord om du ikke har reservert et bord. Restauranten Al Medina sies av mange å kjempe om å servere den beste Paellaen i Alicante med Casa Pepe. Al Medina finner du i Gamlebyen, nærmere bestemt Piazza Santissima Faz 1. Men det er en turistfelle også, så regn med at ting tar tid.

Liker du italiensk mat? Prøv da Ristaurante Spiga i Calle Mayor 11. Populær restaurant som passer deg med normalt feriebudsjett. Restaurant Spiga får gode tilbakemeldinger så lenge du holder deg til de enkle klassiske rettene. Rimelig vin på kjøpet!Spesialtips for mat i Alicante

Har du tilgang på leiebil eller ønsker en utflukt kan du prøve en ordentlig spansk familierestaurant. Ring 96573 0629 og reserverer bord på Casa Canto som ligger i Avenida Pais Valencia i Benissa.

Casa Canto er en tradisjonell familiebedrift som har vært drevet av et ektepar og deres to sønner med suksess siden 1983, og er svært populær blant Alicantes lokalbefolkning. NB! Stengt mandager. På Casa Canto kan du få en femretters middag for to inkludert vin og mineralvann for ca 600 kroner hvis valutakursen er god mot deg.

------> Reiseguiden om Alicante fortsetter...

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.