Leiebil og Amsterdam

Amsterdam-reiseguidebanner

Leiebil er perfekt i kombinasjon med Amsterdam. For det første er leiebilprisene lave sammenlignet med det vi er vant til her hjemme. For det andre er Amsterdam og Nederland på mange måter porten til Europa, og det er korte avstander til mange flotte og spennende destinasjoner. For det tredje er veiene svært gode, godt skiltet og dessuten ofte godt belyst på kveldstid. Det finnes en rekke leiebilstasjoner i Amsterdam, men du kan like gjerne leie bilen på flyplassen (Schiphol).

Et tips er å kontrollere at hotellet har parkeringsplass på forhånd, for parkering er dyrt i Nederland, og det er ikke små bøter for feilparkering.

Leiebil AEKLIKK FOR ET LEIEBILKUPP NÅ!

Reiseplaneten samarbeider med AutoEurope.  En  av verdens ledende aktører på leiebiler.  Her gjør du et leiebilkupp!  Ingen avbestillingsgebyr og gratis telefonsupport 24 timer i døgnet!

 

For at du skal få litt perspektiv på beliggenhet og plassering, skal du vite at Paris ikke er mer enn fem timers kjøretur fra Amsterdam. Med tidlig start og en overnatting får du et flott besøk i romantikkens høyborg, Paris, som du kan overraske din kjære med. Vi vil imidlertid foreslå noen reisemål som egner seg bedre for dagsturer:

Brussel (ca 210 km)

Med så å si hele reiseveien på motorvei tar turen til Europas hovedstad bare 2,5 timer. Brussel kan by på verdens flotteste plass (Grand Place), gourmetrestauranter og en rekke severdigheter. Les mer om Brussel på Reiseplanetens egen store reiseguide.

Rotterdam (ca 75 km)

Med sine 600 000 innbyggere er Rotterdam den nest største byen i Nederland. Rotterdam er for mange kjent som byen med Europas største og mest trafikkerte havn. Den fikk bystatus så tidlig som i 1340 og har alltid vært en rik og mektig by.

Under den andre verdenskrigen ble byen utbombet av tyske bombefly. Det gikk særlig hardt ut over sentrum av byen. Ødeleggelsen er symbolisert med statuen som heter Byen uten hjerte.

Rotterdam har mye spennende arkitektur, se for eksempel Erasmus-broen og kubehusene av Piet Blom. Rotterdam cityguide finner du her.Groningen (ca 200 km)

Groningen er en universitetsby, og med det følger et livlig uteliv. Byen er kjent for sitt 97 meter høye tårn, som ble bygd så tidlig som i 1482. Tårnet var visstnok så høyt som 127 meter en gang i tiden, men spiret har brent ned. Kirketårnet er plassert rett ved den store sentrumsplassen der det myldrer av mennesker, og hvor du finner uterestauranter, salgsboder og mye annet.

Groningen er også kjent for sine flotte 1300-talls bygninger. Også Groningen-regionen byr på severdigheter. Les mer på Groningens offisielle hjemmeside.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> Reiseguiden om Amsterdam fortsetter...