Shopping i Amsterdam

amsterdam debuenkorf

Amsterdam har blitt betydelig bedre på shopping i de senere årene. Tidligere var Amsterdam og shopping synonymt med innkjøp av tulipaner, i tillegg til at mang en turist fikk et lite sjokk da de på jakt etter vanlige suvenirer fant mer eller mindre pornografiske produkter rett ved siden av postkort og nøkkelringer. I dag kan du fortsatt kjøpe tulipaner og finne mange spesielle "amsterdamske suvenirer”, men du vil også finne design- og moteprodukter som er en storby verdig.Markeder i Amsterdam 

Amsterdam er et ypperlig sted å besøke markeder, og det er mange å velge mellom. Vi kan blant annet anbefale innendørsmarkedet Rommelmarkt, som ligger i Looiersgracht 38. Det holder åpent lørdager til torsdager fra kl. 1100 til kl. 1700. Dette loppemarkedet tilbyr alt mulig rart.

Her i Looiersgracht 38 finner du Rommelmarkt i Amsterdam
{googleMaps addr="Rommelmarkt, Amsterdam, Nederland" width=100% height=200 zoom=15 addoverview=0}

Av store utendørsmarkeder må nevnes loppemarkedet på Waterlooplein (adresse Valkenburgerstraat 238), som holder åpent alle dager fra kl. 0900 til kl. 1700, med unntak av søndager da det er stengt.

Andre alternativer er kunstmarkedet på Spui (bare åpent i perioden april til november) og Postzegelmarkt, som er det store frimerkemarkedet. Gå langs Niewezijds Voorburgwal onsdag eller lørdag, så finner du det garantert. Det er åpent mellom klokken kl. 1300 og kl. 1600. Et siste alternativ er Albert Cuypmarkt på Albert Cuypstraat i De Pijp. Dette er Amsterdams største marked. Det har åpent alle dager. Her selges alt du kan tenke deg: klær, CD-er, leker og mat fra hele verden. Alt til svært lave priser.

Antikviteter, kunst og bøker i Amsterdam

Området for antikviteter er rundt riksmuseet. Gå langs den lille kanalen Spiegelgracht, og du har tilgang til mer enn 100 antikvitetsbutikker. Regn med at du ikke er alene om å lete opp de gode kjøpene her.

Scheltema's er kanskje den beste bokhandelen i Amsterdam, ja kanskje i hele Nederland. I øverste etasje av Scheltema's er det en stor engelsk avdeling og en hyggelig kafé. Adressen er Koningsplein 20. Alternativt kan du besøke bokhandelen og tehuset Himalaya, som ligger mellom Red Light District og Damplassen i gaten Warmoesstraat 56.

Diamanter i Amsterdam

Diamanter og Amsterdam hører sammen. Byen er et viktig senter for diamanthandel, og det er mulig å se diamantslipere i aksjon mens de sliper frem de vakreste smykkene. Se nærmere på Gassan Diamonds i Nieuwe Uilenburgerstraat 173–175 eller Amsterdam Diamond centre i Rokin 1 ved Damplassen.

Designbutikker og klær i Amsterdam

Du finner de eksklusive butikkene i den gamle bydelen i Den indre by. Se nærmere i gatene Beethovenstraat og PC Hoofstraat. Her er det mange kjente motebutikker når det gjelder smykker, sko, klær og tilsvarende. Ellers er det lett å følge alle andre turister i gatene Kalvestraat og Leidestraat, men butikkene i disse gatene er ikke annerledes enn i alle andre byer.

Shoppingsentre i Amsterdam

Liker du shoppingsentre, må du velge Magna Plaza, som holder åpent sju dager i uken. Dette senteret ligger bare 50 meter fra Damplassen og Det kongelige slottet. Selve bygget er nesten en attraksjon i seg selv. Arkitekturen har innslag av gotisk stil. Senteret har taxfree-butikker. Husk å få fradrag for merverdiavgiften dersom kredittkortet ditt løper løpsk.

Et annet gigantisk varemagasin som må besøkes er De Bijenkorf som kun ligger 200 meter fra Magna Plaza på baksiden av Nasjonalmonumentet ved Damplassen, [se bildet først i artikkelen]. Med aner tilbake fra 1870 er dette magasinet i Amsterdam flaggskipet til De Bijenkorf.

Spesialtips om Amsterdam og shopping

Butikken Shakedown i sentrum av Amsterdam har i nærmere 100 år vært leverandør av mote for vanlig bruk. Du finner butikken i Nieuwendijk 107 (ca. 400 meter fra sentralbanestasjonen), og her kan du kjøpe innovative t-skjorter, bager og undertøy. Du kan også få kjøpt spesiallagde produkter bare for deg. Ventetiden er ca. 30 minutter.

Klikk her for mer shoppingtips i Amsterdam.

 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.