Bli kjent i Antalya

Antalya-reiseguidebanner

Antalya har ca 600.000 innbyggere, men om sommeren vokser innbyggertallet i regionen til nærmere 2 millioner! Som du skjønner tiltrekker byen og nærområdet til seg mengder med turister. Antalya ligger vakkert til omkranset av hav på ene siden og fjell på den andre.

Antalya er en gammel by, og rester av gamle bosettinger rundt byen viser at området er blant de aller tidligst bebodde områdene i Tyrkia. Her har dessuten romere og bysantere vært, og påvirket byens utvikling med sine kulturer og kunnskap. Antalya er i dag en spennende kosmopolitisk storby som inkluderer en sjarmerende vakker gamleby.  Allerede på 1300-tallet ble Antalya beskrevet som en av datidens vakreste byer, forøvrig av Ibn Batuta, den kjente muslimske oppdageren.Kaleiçi er navnet på det virkelige Antalya og er gamlebyen innenfor de romerske bymurene. Kaleiçi er et eksotisk skue for våre nord-europeiske øyne. Her ser du gamle trehus, trange smug og en rekke små moskéer.   Flere av byens severdigeter finner du her. Iþýklar (Isiklar) er et område av Antalya hvor det er fullt av stilfulle caféer og butikker etter inspirasjon fra Europa. Mange av de fastboende går hit for å spise på de mange bistroene.

Havneområdet Yat Liman byr også på en rekke barer og spisesteder, og er naturligvis et sted folk møtes for å prate eller bare se på folkelivet. På dagen er folk flest på stranden.

Konyaalti er en liten rullestensstrand rett vest for Antalya. Vil du ha skikkelig sandstrand så besøk Lara Plaji øst for byen. Lara-distriktet kalles for Tyrkias Las Vegas, og tar du turen hit, forstår du hvorfor. Men strendene er flotte og noen av hotellene her er blant regionens mest eksklusive.

Du finner forøvrig en rekke resorter begge veier langs kysten fra Antalya. Her er både fine barnevennlige strender og tettbefolkede strender for folk i partyhumør. Bor du i Antalya så tar du såkalte 'dolmus' - eller små busser om du vil - til strandområdene.


 

Sosialt Reiseliv
Lik oss på Facebook og få alle våre
nyheter først!

Bli aktiv deltaker!

Del din ferieopplevelse om et reisemål, gi tips om shopping, restauranter, attraksjoner og severdigheter. 

Du kan også benytte muligheten til å stille spørsmål eller bare gi ros eller konstruktiv kritikk. På forhånd takk.


 


 

------> Reiseguiden om Antalya fortsetter...