Århus Attraksjoner

Det er mange attraksjoner og severdigheter i Århus. Ikke minst finnes det flere museer i byen. Men Århus byr også på noen helt spesielle vikingattraksjoner som absolutt er verdt å få med seg. Her får du en liste over de viktigste.

Hikuins Blodhævn!

Bli hovedpersonen i et vikingdrama. Det har skjedd et mord i Århus sentrum - for 1000 år siden! Og hovedpersonen i dramaet er deg!

Liket ligger på Vikingmuseet

Dette har du nok aldri opplevet før. Et AudioMove Drama er et lyttedrama som oppleves gjennom mobiltelefonen. Tilbudet er for alle! Du får oppleve historie, Århus og teater på en helt ny måte. Dramaet starter på Vikingmuseet hvor du finner et lik. Det er ikke vanskelig å se at liket har vært utsatt for en forbrytelse. Og er du modig nok, så kan du bli med tilbake til vikingtiden og løse mysteriet om hvem som var morderen. Kontakt Turistkontoret for detaljer.

Den Gamle By

Denne attraksjonen gjør det mulig for deg å møte dagliglivet slik det var på 1500-tallet. Her er mer enn 75 hus og butikker som ser ut slik de gjorde den gangen, og hvor du kan handle og spise det man gjorde i gamle dager. Den Gamle By er i sannhet et levende museum. Adressen er Viborvej 2 og du kan ta buss nr 3, 14, 25 og 55 til museet.

Vikingmuseet

På Skt. Clemens Torv 6 finner du Vikingmuseet i en kjeller. Dette er akkurat det stedet hvor vikingene grunnla Århus, eller Aros, på 800-tallet. Her finner du vikinggjenstander som klær, våpen, pynt, samt modeller av vikingbyen Århus under Harald Blåtanns tid. Åpent hverdager fra 1000 til 1600, med unntak av torsdager hvor det stenger 1730. Museet er gratis!

Botanisk Hage

Alle trenger litt sjelefred, og da finnes det knapt bedre steder å besøke enn en botanisk hage. Utgaven du finner i Århus er en av byens eldste parker og også svært populær. Alle planter er beskrevet og navngitt med hjelp av skilter, dermed lærer du sikkert noe også. Parken er åpen året rundt.

Moesgård Museum

Er du interessert i arkeologi og etnografi så er dette stedet for deg. Den største attraksjonen er uten tvil Brauballemanden som er en jernaldermann, og med det mer enn 2000 år gammel!  Adressen til Moesgård Museum er Moesgård Allé 20, (Højbjerg, syd for Århus).

ARoS Kunstmuseum

Alle kunst- og designinteresserte burde ta en tur til ARoS i Aros Allé 2. Det er god kvalitet på samlingen som består av kunst fra nær sagt hele verden. På mange måter er dette et opplevelseshus som tilbyr mye for både barn og voksne. Og fra toppetasjen får du topp utsikt over Århus på kjøpet. 

Dansk Plakatmuseum

Dette museet er morsomt å besøke, forøvrig det eneste museet i sitt slag i Danmark. Du kan beskue nærmere en halv million plakater fra nær sagt alle verdens land. Dansk Plakatmusum befinner seg i Den Gamle By, (se over) og holder åpent alle dager i uken fra 1000 til minimum 1700. Inngangsbilletter ca 100 kroner for voksne.